Emaitzak: 7
2001 | ||
Elikagai jakin batzuen aurrean norbanakoak arriskuak izan ditzake (intolerantziak edo alergiak) eta hori saihesteko bide bakarra alderdi horiek etiketan zehaztu eta substantzia | hori ez kontsumitzea izango da. | |
2011 | ||
4 Saihestu arrautza gordinak. Elikagai hori elikadura toxikazio askorekin lotuta dago, batez ere Salmonellak eragindakoekin. Horregatik, funtsezkoa da elikagai gordin | hori ez kontsumitzea, eta kontu handiz prestatu behar dira maionesak edo arrautza duten beste saltsa batzuk. 5 Tenperatura kontrolatzea. Itxurak engaina ditzake haragi gordina prestatzen denean. | |
2012 | ||
Komeni da jakitea piezak zikinkeria handiz garbitu behar direla hozkailuan gorde aurretik. Dagokionean, azala garbitu egin behar da, nahiz eta une | horretan ez kontsumitu, eta beti elikagaia moztu aurretik eta ondoren. Hala egiten ez bada, bakterioak azalaren barrutik pasa daitezke zuritzerakoan. | |
2013 | ||
arrisku nagusiak norobirusa, A hepatitisa, patogenoak, adibidez, Vibrio haystyticus, Salmonella, Cryptosporidium spp. o Giardia hestestalak. Itsaski mota | hori ez kontsumitzea, eremu kontrolatu eta baimendu batetik ez badatoz. Ez du bi ordu baino gehiago egon behar hozkailutik kanpo, eta, pertsona ahulenentzat, komeni da itsaskiak ez kontsumitzea. | |
2014 | ||
Mugatu kontsumoa errazio batera, hau da, 150 gramo. Haurdun dauden emakumeek eta sei urtetik beherako haurrek haragi | hori ez kontsumitzea. Munizioak eta inguruak kaltetutako okela kentzea, beruna zauritik gertuko zonetara heda baitaiteke. | |
2018 | ||
Zeliakoak direnei edo glutenarekiko intolerantzia dutenei eragiten die bereziki, ez baitute hautaketarik: elikagai prozesatu askotan dagoen landare proteina | hori ez kontsumitzea da osasuntsu egoteko modu bakarra. Horrela, jatorrian glutenik ez duten elikagai generikoak erosteaz gain haragia, esnea, frutak, barazkiak edo elikagaiak arreta berezia jarri behar diete glutena izan lezaketenei. | |
2019 | ||
Ondorioak Azterketa horren bidez egiaztatu ahal izan denez, gaur egungo kontsumitzaileak badaki zer ondorio dituen palma olioaren kontsumoak, hau da, produktu jakin batzuk irentsiz gero, batez ere opil industrialari eta aurrez prestatutako janariari lotutakoak, gantzaren% 70 hartzen du, eta hori kaltegarria da bihotz hodietako osasunerako. Aditu askok azpimarratzen dute kolesterol txarraren maila handitzean landare olio | hori ez kontsumitzea. Beste aditu batzuek, ildo horretatik, herritarren artean alarmarik ez sortzeko eta osagai hori duten elikagaien kontsumo baxua eta dieta osasuntsua gomendatzeko lan egiten dute; hau da, egun batean hartzen den gantz asearen guztizkoa kaloria guztien% 10 baino gehiago ez izateko. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
hori | 7 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 7 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
hori ez | 7 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
hori ez kontsumitu | 7 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |