Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2001
‎Elikagai jakin batzuen aurrean norbanakoak arriskuak izan ditzake (intolerantziak edo alergiak) eta hori saihesteko bide bakarra alderdi horiek etiketan zehaztu eta substantzia hori ez kontsumitzea izango da.
2011
‎4 Saihestu arrautza gordinak. Elikagai hori elikadura toxikazio askorekin lotuta dago, batez ere Salmonellak eragindakoekin. Horregatik, funtsezkoa da elikagai gordin hori ez kontsumitzea, eta kontu handiz prestatu behar dira maionesak edo arrautza duten beste saltsa batzuk. 5 Tenperatura kontrolatzea. Itxurak engaina ditzake haragi gordina prestatzen denean.
2012
‎Komeni da jakitea piezak zikinkeria handiz garbitu behar direla hozkailuan gorde aurretik. Dagokionean, azala garbitu egin behar da, nahiz eta une horretan ez kontsumitu, eta beti elikagaia moztu aurretik eta ondoren. Hala egiten ez bada, bakterioak azalaren barrutik pasa daitezke zuritzerakoan.
2013
‎arrisku nagusiak norobirusa, A hepatitisa, patogenoak, adibidez, Vibrio haystyticus, Salmonella, Cryptosporidium spp. o Giardia hestestalak. Itsaski mota hori ez kontsumitzea, eremu kontrolatu eta baimendu batetik ez badatoz. Ez du bi ordu baino gehiago egon behar hozkailutik kanpo, eta, pertsona ahulenentzat, komeni da itsaskiak ez kontsumitzea.
2014
‎Mugatu kontsumoa errazio batera, hau da, 150 gramo. Haurdun dauden emakumeek eta sei urtetik beherako haurrek haragi hori ez kontsumitzea. Munizioak eta inguruak kaltetutako okela kentzea, beruna zauritik gertuko zonetara heda baitaiteke.
2018
‎Zeliakoak direnei edo glutenarekiko intolerantzia dutenei eragiten die bereziki, ez baitute hautaketarik: elikagai prozesatu askotan dagoen landare proteina hori ez kontsumitzea da osasuntsu egoteko modu bakarra. Horrela, jatorrian glutenik ez duten elikagai generikoak erosteaz gain haragia, esnea, frutak, barazkiak edo elikagaiak arreta berezia jarri behar diete glutena izan lezaketenei.
2019
‎Ondorioak Azterketa horren bidez egiaztatu ahal izan denez, gaur egungo kontsumitzaileak badaki zer ondorio dituen palma olioaren kontsumoak, hau da, produktu jakin batzuk irentsiz gero, batez ere opil industrialari eta aurrez prestatutako janariari lotutakoak, gantzaren% 70 hartzen du, eta hori kaltegarria da bihotz hodietako osasunerako. Aditu askok azpimarratzen dute kolesterol txarraren maila handitzean landare olio hori ez kontsumitzea. Beste aditu batzuek, ildo horretatik, herritarren artean alarmarik ez sortzeko eta osagai hori duten elikagaien kontsumo baxua eta dieta osasuntsua gomendatzeko lan egiten dute; hau da, egun batean hartzen den gantz asearen guztizkoa kaloria guztien% 10 baino gehiago ez izateko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia