2005
|
|
|
Horrek
esplika lezake pazienteek tumorearen aurkako terapia jakin batzuei emandako erantzunak
|
2006
|
|
Orain arte egindako azterketek erakutsi dutenez, pertsonek modu desberdinean hautematen dute arriskua, norberaren borondatez edo nahi gabe gertatzen den edo onura pertsonalak ikusten dituzten kontuan hartuta.
|
Horrek
esplikatuko luke, adibidez, genetikoki eraldatutako organismoek (GEO) edo akrilamidak Salmonellaren arriskuak baino alarma handiagoa sortzea, askotan errealagoa baita. Hala, pestiziden hondakinak dira kezka gehien sortzen dutenak(% 60); horien atzetik, birus berriak daude, hala nola, hegazti gripea; haragi hondakinak; elikadura higienea (etxetik kanpo) eta bakterioek eragindako kutsadura, hala nola salmonella arrautzetan edo listeria gaztan.
|
2008
|
|
Tenperatura eta klima bezalako faktoreak baldintzatzaile garrantzitsuak dira, landarea hezetasun egoeran jartzen bada gaixotasunak hedatzen laguntzen baita.
|
Horrek
esplikatuko luke lur tropikaletako laborantza izatea, batez ere, non 21 °C inguruko tenperaturak ere lortzen baitira, nahiz eta landareak eguzkitan egon gabe. Hala ez bada, azken fruituaren kalitatea alda daiteke.
|
2011
|
|
Hala ere, gizentzeko beldurra alderdi mugatzaileetako bat da beste askorentzat, eta bizio desegoki horretaz ahaztu nahi luke. Egia esan, erretzeari uzten diotenen ehuneko handi batek kilo batzuk irabazten ditu denborarekin, eta
|
hori
esplikatzen dute irabazi hori iragartzen duten faktore ugariek. Tabakismoa uzteak hormonei, nerbio sistemari, gustuaren eta usaimenaren zentzuari, elikagaien elikagaiak digeritzeko eta asimilatzeko gaitasunari eragiten die.
|
2013
|
|
Azterlanaren arabera, Journal of Sensor eta Studies zientzia aldizkarian argitaratu dira emaitzak, eta ezin da zehaztu zergatik diren lehentasunak, eta ez dago arau finkorik hori azaltzeko. Oraingoz frogatu den gauza bakarra da zaporea aldatu egiten dela elikagai motaren eta ontziaren kolorearen arabera, baina ez dago
|
hori
esplikatzen duen teoriarik. Ontziaren kolorearen eta elikagaiaren zaporearen arteko erlazioa Emaitza horietatik abiatuta, elikagaien koloreen aldeko beste apustu bat egiten da, eta sukaldaritza kolektiboan egiten den zerbitzua, zeren eta, arrazoia zehatz mehatz jakin ez arren, ontzien koloreak eragina du elikagaien zaporean, txokolateak egiaztatu duenez.
|
|
aurrez ikusitakoa baino lehen apurtzen denean, ur poltsak likido amniotikoa galtzen du. Haustura goiztiar
|
horrek
esplikatzen du erditzeen %25 eta %40 artean denbora baino lehen. Baina haur goiztiarrentzako arriskuak ez dira txikiagoak:
|
2016
|
|
Zapore mikatzaren hartzaileek dianak izaten lituzkete etorkizunean asma tratatzeko Gene askoren adierazpena bi paziente talde horietako zeluletan konparatzen da (erresistenteak eta ez erresistenteak). Hiru bide nagusi bereizten dira, eta desberdintasun handiak dituzte taldeen artean(
|
horrek
esplika dezake tratamenduarekiko erresistentzia edo sentsibilitatea). Desberdintasun handi horietako bat zapore mikatza (T2R) hartzen dutenen adierazpenari dagokio, tratamendua erresistentzia duten pazienteen kasuan.
|