2000
|
|
Ideologia herritarra gutxiengo etnokulturaletan parte hartze gabeziaz ezaugarritzen da; Bretainia Handia honen adibidea izango lizateke. Beretzeideologia edo Ideologia asimilazionista, arestian ikusi izan dugun moduan, agerikoena izan zen estatu nazio sorreran XIX. mendean eta XX. mendearen hasieran.Ideologia
|
honen
aldaera bat Ideologia errepublikarra izango litzateke, hemen, gizabanako guztien berdintasunagatik halako politika publikoa onartzen baita, zeinenarabera gehiengo menperatzaileak dituen ezaugarriez bestelakoak diren desberdintasun etnokulturalak desagerrarazten baitira. Frantzia izango litzateke honelako ideologiaren adibide klasikoa (Hammer 1985), eta Espainiaren ohiko praxi politikoa erehemen koka daiteke.
|
2001
|
|
Lehenengo perfumea 1988an sortu zuen, Kenzoizenarekin, François Caron perfumegileak egina; nota loredunak ditu, (magnolia, ylang ylang, nardoa, okaranak) eta ontziaren diseinua Serge Mansau eskultoreak egin zuen.
|
Honen inguruan
aldaera batzuk egin ditu, Kenzo pour Homme (1991) eta abar.
|
|
Aipagarria da Drakkar izenarekin 1972an sortutako perfumea, gizonezkoentzat, aita gazte eta dinamikoentzat. Perfume hori oso arrakastatsua izan da, eta
|
honen
aldaera batzuk egin dira; esate baterako, Drakkar Noir (1982).
|
2002
|
|
Azpisistema morfologiko
|
honek
aldaera linguistikoak analizatzen, normalizatzen eta sortzen ditu. Prozesadore morfologikoan estaldura handitzeko erabiltzen da, gorago esan dugunez.
|
2009
|
|
Eraso hauek erabiltzaileentzako aplikazioen kontrakoak izan daitezke (web zerbitzaria, posta zerbitzaria?), edo sareko zerbitzuak edota ekipoen kontrakoak (DNS zerbitzariak, DHCP zerbitzariak, bideratzaileak?). Eraso
|
honen
aldaera bat sare osoa itotzea da, hau da, sare osoa (eta ez bere zerbitzari edo zerbitzu bat) kolapsatzeko adina trafiko sartzea lineetan.
|
2010
|
|
Teknika
|
honen
aldaera bat errautspean erretzea zen (asado subcinericio, gaztelaniaz), eta bi mota zeuden. Lehenengoan, jakia errautsen artean sartzen zen eta bakarrik bero zuzena jasan zezaketen elikagaiak kozinatzeko erabiltzen zen, hau da, oskol gogorra zutenak:
|
|
Ur lurruna ur likidoa irakite puntura heltzen denean sortzen da, likido izatetik lurrun izatera pasatzen denean, eta oso azkar transmititzen du beroa korronte konbektiboen bidez. Ur lurruna elikagaiaren azalera heltzen denean, beroa askatzen du eta kondentsatzen da (1 litro ur lurrun kondentsatzean, hau da, likido bihurtzean, ±500 kcal askatzen dira). Egosketa metodo
|
honen
aldaera batzuk daude:
|
|
Badago metodo
|
honen
aldaera bat, eskabetxea, non jakia saltsa berezi bateangaiak aurrefrijitzea eskabetxean sartu baino lehen. Teknika hau betidanik erabili da ehiza eta arrantza produktuekin.
|
|
Metodo
|
honen
aldaera bat konfitzatze teknika da, non haragia (gehienetan ahatea) bere koipean kozinatzen den tenperatura baxuetan eta gero koipe horretan murgilduta kontserbatzen den.
|
|
izozte katean janaria kozinatu bezain laster, ºC ra azkar izozten da (4,5 ordutan gehienez, tenperatura eraiskailuan) eta horrela 3 hilabetez mantendu daiteke. Sistema
|
honen
aldaera bat ultraizozketa da, non elikagaiak ºC ra oso oso azkar izozten diren (4 ordutan gehienez, tenperatura eraiskailuan) eta horrela 6 hilabetez mantendu daitezkeen. Ondoren, bi kasu hauetan, kontsumitu baino lehen, 65 ºC ra berotu behar da.
|
2015
|
|
Aipatutakoaren harira, desmaterializazio absolutuak adierazten du hazkunde ekonomiko mugagabea izaten jarraitzearen ideia, baina aldi berean baliabideen kontsumoa eta ingurumen inpaktuak murrizten direlarik. Teoria
|
honen
aldaera bat deskarbonizazioada, hazkunde ekonomikoaren eta erregai fosilen erabileraren arteko banatzeari erreferentzia egiten diona.
|