2005
|
|
Espekulazio hori guztia oso polita da.
|
Gure
kultura gastronomikoa lantzea.
|
2008
|
|
esne frijitua. Postre, askari edo mokadu bikain hau
|
gure
kultura gastronomikoan mantenugai kopuru adierazgarria mantentzeko modu bat da.
|
2011
|
|
Ispilu Arteko arduradun Leticia Eizagirrerek hala azaldu du: "
|
Gure
kultura gastronomikoaren eta enpresa tradizioaren parte denez, txakolina artearekin integratzea bururatu zitzaigun. Ideia nola gorpuz genezakeen pentsatzen aritu ondoren, artistei ekimenean parte hartzeko dei egin genien eta, egia esan, guztiz interesatuta agertu ziren.
|
|
Ispilu Arteko arduradun Leticia Eizagirrerek hala azaldu du: "
|
Gure
kultura gastronomikoaren eta enpresa tradizioaren parte denez, txakolina artearekin integratzea bururatu zitzaigun. Ideia nola gorpuz genezakeen pentsatzen aritu ondoren, artistei ekimenean parte hartzeko dei egin genien eta, egia esan, guztiz interesatuta agertu ziren.
|
2014
|
|
Lanordu luzeetan bezala haur parkeetan ere, mokadu ezinbestekoak izan dira hestebeteak, eta tokia irabazi dute
|
gure
kultura gastronomikoan, literatura kostunbristan, haurtzaroarekin lotutako oroitzapenetan...
|
|
Hestebeteak
|
gure
kultura gastronomikoaren zati dira, eta zenbait lekutan ospe eta izen handia hartu dute.
|
2015
|
|
Irudia: belchonock a
|
Gure
kultura gastronomikoan kafea infusioen txapelduna den arren, pixkanaka tea gero eta handiagoa da. Ekialdeko kulturaren eta mendebaldeko enbaxadoreen babesean, britainiarrek gero eta denda eta taberna gehiago dituzte, eta horietan mota eta konbinazio ugari aurki daitezke, bai hartzeko.
|
2016
|
|
Lekaleak oso elikagai sustraituak dira
|
gure
kultura gastronomikoan.
|
2017
|
|
azido palmitikoa eta gantz azido saturatu ugari. Oliba olioarekin alderatzen badugu(
|
gure
kultura gastronomikoan erreferentziazkoa), berehala ulertzen da bere nutrizio profila ez dela hoberena. Oliba olioak, berriz, %16, 3 gantz azido saturatu ditu, eta palmondo oliotan, berriz, ia %50 Era berean, azido palmitikoa konposizioaren %40 inguru da.
|
2020
|
|
Irudia: Ulrike Leone Leonen ontziratutako lekaleak, baina Estatu Batuetan landutakoak; Coruñan ontziratutako hegalaburra, baina Pazifiko Zentraletik datorrena; edo Nafarroan ontziratutako piperrak, baina Perutik inportatutakoak,
|
gure
kultura gastronomikoan oso finkatuta dauden eta, paradoxikoki, elikagaien ahultasun handia adierazten duten eguneroko elikagaiak dira, osasungarriak, iraunkorrak eta merkeak. Sarbide hori nazioarteko merkataritzaren araberakoa da, eta urrun dauden baratze eta itsasoei lotuta dago.
|
2021
|
|
Osagai zerrendarik ez duten produktuetan, kontsumitzailea ere babesten da, “barruan” jarri behar baitu, eta ondoren substantzia arazotsuaren izena.
|
Gure
kultura gastronomikoan, kakahueteak fruitu lehorren testuinguru berean jaten dira, mokadu gisa edo platerak aberasteko, baina botanikoki lekaleak dira. Horregatik, alergenoen zerrendan kakahueteak fruitu oskoldunetatik bereizita agertzen dira (“fruitu lehorrak” deitzen diogu).
|
2022
|
|
Bere edizioa hutsezinezko hitzordua zen gure Elkartearentzat, ildo horretan sortua eta antzeko helburuak sustatua. Horregatik, berau babestea
|
gure
kultur gastronomikoa ondratzea da, baita zabaltzen laguntzea ere, egunoro aldatuz doan munduan erreferente emankorra izan dadin.
|
2023
|
|
Aste Santua
|
gure
kultura gastronomikoaren une seinalatua da. Egun horietako hiru plater ekonomiko eta tipiko bildu ditugu, tradizioaz gozatzeko eta poltsikoa zaintzeko
|
|
Aste Santua
|
gure
kultura gastronomikoaren une seinalatua da. Zenbait errezeta, tradizio erlijiosoak markatuak, gaur arte iraun dute.
|