Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 14

2005
‎Espekulazio hori guztia oso polita da. Gure kultura gastronomikoa lantzea.
2008
‎esne frijitua. Postre, askari edo mokadu bikain hau gure kultura gastronomikoan mantenugai kopuru adierazgarria mantentzeko modu bat da.
2011
‎Ispilu Arteko arduradun Leticia Eizagirrerek hala azaldu du: " Gure kultura gastronomikoaren eta enpresa tradizioaren parte denez, txakolina artearekin integratzea bururatu zitzaigun. Ideia nola gorpuz genezakeen pentsatzen aritu ondoren, artistei ekimenean parte hartzeko dei egin genien eta, egia esan, guztiz interesatuta agertu ziren.
‎Ispilu Arteko arduradun Leticia Eizagirrerek hala azaldu du: " Gure kultura gastronomikoaren eta enpresa tradizioaren parte denez, txakolina artearekin integratzea bururatu zitzaigun. Ideia nola gorpuz genezakeen pentsatzen aritu ondoren, artistei ekimenean parte hartzeko dei egin genien eta, egia esan, guztiz interesatuta agertu ziren.
2014
‎Lanordu luzeetan bezala haur parkeetan ere, mokadu ezinbestekoak izan dira hestebeteak, eta tokia irabazi dute gure kultura gastronomikoan, literatura kostunbristan, haurtzaroarekin lotutako oroitzapenetan...
‎Hestebeteak gure kultura gastronomikoaren zati dira, eta zenbait lekutan ospe eta izen handia hartu dute.
2015
‎Irudia: belchonock a Gure kultura gastronomikoan kafea infusioen txapelduna den arren, pixkanaka tea gero eta handiagoa da. Ekialdeko kulturaren eta mendebaldeko enbaxadoreen babesean, britainiarrek gero eta denda eta taberna gehiago dituzte, eta horietan mota eta konbinazio ugari aurki daitezke, bai hartzeko.
2016
‎Lekaleak oso elikagai sustraituak dira gure kultura gastronomikoan.
2017
‎azido palmitikoa eta gantz azido saturatu ugari. Oliba olioarekin alderatzen badugu( gure kultura gastronomikoan erreferentziazkoa), berehala ulertzen da bere nutrizio profila ez dela hoberena. Oliba olioak, berriz, %16, 3 gantz azido saturatu ditu, eta palmondo oliotan, berriz, ia %50 Era berean, azido palmitikoa konposizioaren %40 inguru da.
2020
‎Irudia: Ulrike Leone Leonen ontziratutako lekaleak, baina Estatu Batuetan landutakoak; Coruñan ontziratutako hegalaburra, baina Pazifiko Zentraletik datorrena; edo Nafarroan ontziratutako piperrak, baina Perutik inportatutakoak, gure kultura gastronomikoan oso finkatuta dauden eta, paradoxikoki, elikagaien ahultasun handia adierazten duten eguneroko elikagaiak dira, osasungarriak, iraunkorrak eta merkeak. Sarbide hori nazioarteko merkataritzaren araberakoa da, eta urrun dauden baratze eta itsasoei lotuta dago.
2021
‎Osagai zerrendarik ez duten produktuetan, kontsumitzailea ere babesten da, “barruan” jarri behar baitu, eta ondoren substantzia arazotsuaren izena. Gure kultura gastronomikoan, kakahueteak fruitu lehorren testuinguru berean jaten dira, mokadu gisa edo platerak aberasteko, baina botanikoki lekaleak dira. Horregatik, alergenoen zerrendan kakahueteak fruitu oskoldunetatik bereizita agertzen dira (“fruitu lehorrak” deitzen diogu).
2022
‎Bere edizioa hutsezinezko hitzordua zen gure Elkartearentzat, ildo horretan sortua eta antzeko helburuak sustatua. Horregatik, berau babestea gure kultur gastronomikoa ondratzea da, baita zabaltzen laguntzea ere, egunoro aldatuz doan munduan erreferente emankorra izan dadin.
2023
‎Aste Santua gure kultura gastronomikoaren une seinalatua da. Egun horietako hiru plater ekonomiko eta tipiko bildu ditugu, tradizioaz gozatzeko eta poltsikoa zaintzeko
‎Aste Santua gure kultura gastronomikoaren une seinalatua da. Zenbait errezeta, tradizio erlijiosoak markatuak, gaur arte iraun dute.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia