2002
|
|
Kontsumitzaileek errespetua galdu dute apur bat prestaketa horretan. Jakina da
|
ez
dutela hotzik behar, etxean arazorik gabe eduki daitezkeela eta latako arrainak arazorik gabe mantentzen dituela bere propietateak. Hala ere, ez dakigu lata ireki ondoren produktuak, edozein elikagaik bezala, arriskuak izan ditzakeela, eta horiek ezagutzea komeni dela.
|
2005
|
|
Hori saihesteko, pediatrek haurdunaldian ez erretzeko gomendatu diete amei, eta haurraren gela 20 gradu inguruko tenperaturan mantentzeko. Sehaskan, haurrak
|
ez
du hotzik pasatu behar, baina ez du gehiegi babestuta egon behar. “Badirudi amaren esneak ere arriskua gutxitzen duela, baina hori ez dago guztiz frogatuta”, dio Labayruk.
|
|
Edozein gasolindegitan erregaia daitezke. – Ibilbide laburretan ez da ohiko motorra erabiltzen; beraz, motorrak
|
ez
du hotzean lan egiten eta zahartzea hobetzen du. – Ohiko motorrak baino leuntasun eta erabilerraztasun handiagoa.
|
2006
|
|
Ez formatu batek ez besteak (lata edo bola eta kristalezko flaskoa) ez du aditibo edota kontserbatzailerik, bizitza baliagarri luzea dute eta kontserbatzeko
|
ez
dute hotzaren premiarik.
|
2007
|
|
Litroko brika,
|
ez
du hotzaren premiarik, giroko tenperaturan eduki daiteke.
|
|
Beirazko flaskoa, 660 gramokoa,
|
ez
du hotzaren premiarik, giroko tenperaturan eduki daiteke.
|
|
krematsutasuna eta zaporea; aurkakoak: tomate gustua, nabarmenegia eta lodiegia.Kaiku Gazpatxoa2, 49 euro litroko.Litro beteko brika,
|
ez
du hotzaren premiarik.Etiketari buruzko araua urratzen du, gazpatxo guztiak dituzten propietateak bere produktuari berezi balitz bezala aitortzen diolako (%100 naturala). Karbohidrato gutxien (%3, 4) eta kaloria gutxien (35 baizik ez, 100 gramoko) dauzkatenetako bat.Oliba olioz egina.Dastatze proban, 4,6 puntu jaso ditu; gaizkien balioztaturiko bat da.Aldekoak: kolorea eta gorputza; aurkakoak:
|
2008
|
|
Esterilizatua dagoen bakarra izaki, kontserbatzeko
|
ez
du hotzaren premiarik.
|
2014
|
|
Beraz, kontuan hartu behar dira oinarrizko manipulazio neurriak (higienea eta garbitasuna) eta kontserbazioa. Elikagai horietako askok (ogia, gailetak, fruitu lehorrak edo ireki gabeko kontserbak)
|
ez
dute hotzaren beharrik. Baina baldintza egokietan gorde behar dira:
|
2016
|
|
Zer hartu behar du kontuan kontsumitzaileak? On line elikagai freskoak erostean, garraioa oso garrantzitsua da,
|
ez
baitu hotz katea hautsi behar Internet bidez erosten denean, kontsumitzaileak arreta berezia jarri behar du elikagaien izaeran. Denak ez dira berdinak; izan ere, batzuk arrisku handikotzat jotzen dira, elikadura intoxikazioaren agerraldiei gehiago lotuta baitaude.
|
2017
|
|
|
Ez
du hotzik egiten, kalera ateratzea ez da hain nagia, etxetik kanpo bizitza gehiago egiten da… Ez dago aitzakiarik ariketa fisikoa ez egiteko. Hori bai, orain oso erraza da hastea, baina gero urte osoan jarraitu behar da.
|
2022
|
|
Ontziratutako fruta pureek gero eta presentzia handiagoa dute askarietan eta haurren mokaduetan. Gure ustez, oso erosoak dira,
|
ez
baitute hotzik behar, edozein lekutan jan daitezke, mahai tresnarik gabe, erraz garraia daitezke, merkeak, osasungarriak eta fruta freskoaren baliokideak. Baina ez dira uste bezain osasungarriak, eta ez dira fruta freskoaren parekoak.
|
2023
|
|
Hala ere, edukiontzi horiek mugak dituzte. Berez
|
ez
dute hotzik sortzen, sartzen ditugun elikagaiekin edo izotz plakekin (hotz metagailuak) sor dezakegun tenperatura baino ez baitute jasaten. Elementu horiek tenperatura baxuak luzatzen dituzte hozkailuaren barruan, baina ordu gutxi batzuetan elikagaiak tenperatura onargarri ertainean jasateko baino ez dute balio.
|