2003
|
|
Espainian, 14 urtetik gorako biztanleen ia erdiek ez dute inoiz erre edo erretzen, Eroski Taldea Fundazioaren Kontsumo Barometroaren arabera. Zehazki, lan horren arabera, %21ek
|
ez
du gaur egun erretzen, baina duela gutxi erre zuen, %26k maiz erretzen du eta %4k kasu berezietan bakarrik. Ondorio hau ateratzen da:
|
2005
|
|
Gaur egun, kola mota horiek altzari zaharrak zaharberritzeko erabiltzen dira ia erabat. Altzari horiek
|
ez
dute gaur egungo aglomeratuek eta kontratxapatuek izan dezaketen egonkortasunik; beraz, zuraren propietateak aldatu egin daitezke haren hezetasunaren, ebaketa motaren eta inguruko baldintza klimatikoen ondorioz. Horregatik, lehengoratzeko erabiltzen diren kolek elastikotasuna izan behar dute, zuraren zabaltze eta uzkurdurara egokitzeko, buztan organikoen ezaugarri bat baita.
|
2007
|
|
El Tejar olio kooperatibako biomasa errautsak, Ebro Puleva konpainiako arroz herdoil azalak eta Los Pedroches eskualdeko granito lohiak aprobetxatzea da asmoa, mortero berritzaile honen konposizioan hondarra ordezkatzeko. Azkenik, Cementos Kola enpresak, saiakuntzan parte hartu duen beste enpresa batek, produktu hori merkaturatu lezake, eta, bere arduradunen arabera,
|
ez
luke gaur egun enpresak ekoizten duena baino garestiagoa izan behar.
|
2008
|
|
Hala ere, datuak “oraingoz, positiboak” direla pentsatu arren, udako kanpainaren amaieran “benetako” balorazioa eskatu zuen, bisitariek “kontsumoa murriztu baitezakete”. Juan Silva Galiziako Ostalaritza Konfederazioko (Cehosga) lehendakariak ere
|
ez
zuen gaur egungo une turistikoaren baloraziorik egin, eta azaldu zuen “krisi egoera eta klimatologiaren egonkortasunik eza” Galiziako turismorako “kontrako egoerak” direla, eta, horren ondorioz, Galizian “kanpo turista gehiago egon daitezkeela espainiarrak baino, edo, positiboki, galegoak autonomia erkidegoak bakarrik mugi ditzakeela. Beraz, esan zuen “gustura egon dela” baldin eta “uda amaieran” aurreko urteetako zifrak lortzen badira, eta Apostoluaren Jaiak direla eta, turista kopuruak gora egingo duela” espero duela.
|
2011
|
|
Egungo gazteek
|
ez
dituzte gaur bezain merke edukiko ondasun horiek, baina bai garai batean indarra eduki zuten balioetan oinarritutako bizimodua.
|
2012
|
|
Kontsumitzaileentzako ondorioez gain, enpresen erreakzioak ere ildo horretako aurreikuspenak erakusten ditu. Duela gutxi egindako inkesta batean, 20 ekonomialariren 14k adierazi zuten moneta bakarrak
|
ez
duela gaur egun duen forma gaindituko, eta enpresak egoera okerrenean egoteko prestatzen hasi direla. Horren adibide bat da sektore batzuek kontratu komertzialak egiteko modu estandarra berrikustea —gehienek ez dute euroaren irteera egoera aurreikusten—, monetaren gorabehera handien kasuan prezioak doitu ahal izateko.
|
2014
|
|
, anisakisa bezala, arrainaren bidez. «Txakurrek guk baino gibel delikatuagoa dute, metabolismoa dela eta, ez da hain eraginkorra elikagaien bidez irentsitako substantzia toxikoak organismotik kentzeko», azaldu du Ignacio Arijak, animalien elikaduran aditua den albaitariak eta Madrilgo Unibertsitate Konplutentseko irakasleak. Duela urte batzuk, pertsonekin bizi ziren txakurrek
|
ez
zuten gaur egungo erosotasun, osasun eta elikadura mailarik. u2026………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Horregatik, ohikoak ziren gastroenteritisa eta intoxikazioengatiko heriotzak Salmonela bezalako bakterioena.
|