2003
|
|
Funtsezkoa da.
|
Ez
bakarrik elikagaien ezaugarri organoleptikoak bermatzeko, hala nola testura, kolorea, zaporea eta usaina, baita mikroorganismo patogenoen presentzia eta eraginak saihesteko ere. Produkziotik kontsumitzailearenganaino punturen batean tenperatura behar adina denboran handitzen bada, kutsadura mikrobiarrak ager daitezke, eta horiek ez dira ekiditen elikagaia berriro hoztuz edo izoztuz.
|
2009
|
|
Dantzako profesionalentzako nutrizio hezkuntza egokia eta egokitua oso tresna baliagarria litzateke, batez ere artearen munduan bide hori hasten duten pertsonentzat. Komeni da ondo ezagutzea,
|
ez
bakarrik elikagai taldeak, baita kirol edo lanbide batzuetan gomendatutako mantenugaiak, osagarriak eta errazioak ere, gorputz pisuaren muga bat behar denean, pertsona hori ariketa egiteko gaitzeko. Dantzarien elikadura Dantzari etereoaren irudi tipikoa nahiko berria da, biribiltasunik eta koipe lastrerik gabea.
|
2010
|
|
Robotikaren aplikazio nagusiak eta beste automatizazio prozesu batzuk garatu gabe daude oraindik elikagaien industrian. Hori dela eta, garrantzi handia du I+G+B programak ezartzeak sektorean,
|
ez
bakarrik elikagai seguru eta kalitatezko berriak garatzeko eremuan, baita prozesu automatizatu berriak diseinatzeko berrikuntzan ere, bai ekoizpenean, bai robotika bidezko kontrolean, eta APPCC bezalako sistemetan aplika daitezke. Mekanismo automatizatuen akats tasa txikia, ezarritako prozesuak zehatz mehatz errepikatzeko gaitasunaz gain, oso faktore lagungarriak dira produktuaren osasungarritasuna eta kalitatearen parametro estandarrak bermatzeko.
|
2013
|
|
Fruta helduagoarekin ere pastelak, irabiakiak edo marmeladak egin daitezke. Janaria arrazionalizatzeko modurik onena kopurua arrazionalizatzea bada ere, jakina da zer kontsumituko den, kontsumo bidezkoa eta gehiegikeriarik gabea,
|
ez
bakarrik elikagaiak gehiegi ez kontsumitzeko, gorputzak behar duena kontsumitzeko ere bai, baina ez da gehiegikeriarik egin behar. Tenperatura eta kontserbazioa Elikagaien tenperatura eta kontserbazioa tandema funtsezkoa da aseguruei eusteko eta kontsumitu aurretik ez hondatzeko.
|
2014
|
|
Produktu ekologikoetan espezializatutako dendak: mota askotako produktuak aurki daitezke,
|
ez
bakarrik elikagaiak, baita beste produktu «berde» batzuk ere. Biolapandia web guneak, berriz, denda ekologikoen zerrenda eskaintzen du, autonomia erkidegoka sailkatuta.
|
2016
|
|
Elikadura arriskua nola hautematen eta kudeatzen den jakiteko, hainbat faktorek hartzen dute parte, besteak beste, gaiari buruzko ezagutza mailaren eta kontsumitzaileari informazioa helarazteko moduaren arabera. Duela urte batzuetatik hona konpondu egin da
|
ez
bakarrik elikagaien industriako ikuskatzaileen, ekoizleen eta langileen prestakuntza, baita kontsumitzaileena ere. Kontsumitzailerik esanguratsuenetako bat izan liteke kontsumitzailea, elikadura katearen kate maila gehiago.
|
2023
|
|
Arazoa izan daiteke mezua gaizki ulertu eta orokortzea, elikagai guztiei aplika dakiekeela pentsatzeko, baina ez da hala. Horregatik da garrantzitsua xehetasunei arreta jartzea,
|
ez
bakarrik elikagai motagatik, baita dagoen moduagatik ere. Alde horretatik, kontuan izan behar dugu iraupen datak soilik balio duela:
|