2005
|
|
Ortuko produktuak zeuzkan, eta hau garairik onena ez izan arren, hainbat gauza zituen salgai:
|
etxean
egindako tomatea, porruak, berakatz berria, patata, babak (zuriak, gorriak eta ijito babak), azak, letxugak... Joxek ere erosleak iaz baino goizago ibili zirela esan zigun, eta pozik zegoela saldutakoarekin.
|
2006
|
|
Ondoren, berenjenak eta kalabazinak, eta, azkenik, tomatea. Barazki guztiak bigunduta daudenean, bota
|
etxean
egindako tomate saltsa. Guztia kozinatu ondoren, gatz puntuan jarri, eta, beharrezkoa bada, azukrea gehitu, tomateak ematen dion azidotasuna zuzentzeko.
|
2007
|
|
– Atuna tomatearekin: kontserbako atuna mamituta,
|
etxean
egindako tomate saltsarekin eta maionesa pixka batekin. – Izokina:
|
|
– Piperrak: piper gorri eta berde erreak,
|
etxean
egindako tomate saltsa pixka batekin. – Txanpinoiak eta perretxikoak:
|
|
Hala, zukuak sartu eta muskuiluak gorde egiten dira. Irekitakoan,
|
etxean
egindako tomate saltsarekin eta pipermin pixka batekin presta daitezke. Marinel saltsa berdearekin ere lagun daitezke.
|
|
|
Etxean
egindako tomate saltsa on bat
|
|
Normalean, akonpainamendu saltsa gisa erabiltzen da, gozatzeko, beste saltsa batzuk indartzeko edo kolorea emateko edo horien eratorriak egiteko. Elaborazio erraza
|
Etxean
egindako tomate saltsa egiteko, lehenik eta behin, erregosi gozatze barazkiak. Juliana eran moztutako tipula kantitate handiak gehitzea gomendatzen da.
|
2008
|
|
Urdaiazpiko kurruskari bat geratuko zaigu, tomate saltsarekin batera, arrautza egosiekin batera.
|
Etxean
egindako tomate saltsa: Tipula, azenarioa eta baratxuria zuritu.
|
|
|
Etxean
egindako tomate saltsa: Zuritu eta moztu juliana eran (zerrenda meheak) tipula, azenarioa eta baratxuria.
|
2009
|
|
Zartagin bero batean, su ertainean, oliba olio pixka batekin, egin buelta eta buelta hegaluze zentroak, alde bakoitzetik minutu bat, eta, hala, egosita egon behar dute gainazalean, pixka bat arrosakara erdian, eta gorde. Tomate saltsa egiten dugu
|
Etxean
egindako tomate saltsa Tipula, azenarioa eta baratxuria zuritu. Juliana eran moztu (zerrenda mehetan) eta lapiko batean sueztitu oliba olio pixka batekin.
|
2010
|
|
Tomate saltsa prestatu, eta hanburgesak saltsarekin zerbitzatu.
|
Etxean
egindako tomate saltsa: Tipula, azenarioa, baratxuria zuritu eta juliana eran moztu (zerrenda mehetan).
|
2014
|
|
Sartu labean, aurrez berotuta, 15 bat minutuz, 200 °C an. Kalabazin eta barazki tinbala atunarekin zerbitzatu,
|
etxean
egindako tomate saltsa beroaren gainean.
|
2015
|
|
Frijitu ondoren, atera erretilu batera edo sukaldeko papera duen plater batera, frijitzeko koipea kentzeko.
|
Etxean
egindako tomate saltsa beroarekin zerbitzatu, eta pikillo piper erreak bota. Birrindu saltsa, eta jarri zaporea gatz ukitu batekin eta azukre pixka batekin.
|
|
Orea pixka bat prestatuta dagoenean, labetik atera. Jarri pizzaren gainean
|
etxean
egindako tomate saltsaren oinarria. Gazta birrinduarekin, urdaiazpiko egosi zatituarekin eta ananarekin apainduko dugu (freskoa bada, zatirik heldu eta gozoeneko zatitxoetan, eta anana bada, almibarretan, aurrez kontserbatik xukatuta eta zatituta).
|
2016
|
|
Horretarako, irabiakia zartagin batean bota behar da oliba olio koilarakada batekin, eta, koilarakatu ahala, opiltxo forma hartu eta bere baitan bildu. Tortilla gatzatu ondoren, egoste irekiko ogitxo batean jarri, bi koilarakada
|
etxean
egindako tomate saltsarekin igurtzita. Tortilla beroaren gainean gazta xerra bat jartzen da urtzeko.
|
2018
|
|
Utzi lehortzen irakiten irakin aurretik.
|
Etxean
egindako tomate saltsarekin lagun ditzakezu. Tartera osasuntsu eta begetariano hau endibia eta intxaur entsalada batekin osatzen da.
|
2022
|
|
Norentzat saltsa arrosa prestatzea hau hartzen da oinarritzat: maionesa koilarakada batzuk gehitu kétchupa (edo
|
etxean
egindako tomate saltsa kontzentratua), tanta batzuk Perrins saltsa eta tanta batzuk laranja zukua. Osagai sinple horiekin saltsa aparta egiten da, eta, horrekin batera, arroz entsalada freskagarria. Imagen:
|
2023
|
|
Ireki hanburgesa ogitxoak, xigortu barnealdea plantxan edo zartagin itsasgaitza erabiliz, jarri hanburgesa eta gainean sagar eta hirugihar salteatua.
|
Etxean
egindako tomate saltsa edo kalitatezko ketchup saltsa erants dezakegu. 5 Ahate paparra sagar, mertxika eta udarearekin Paparra prestatzeko, kanpora atera, eta lauki formako ebaki batzuk egin behar ditugu azalean, haragia ebaki gabe.
|