2002
|
|
Karbohidrato konplexuetan aberatsak dira (80 g 100 gramoko), eta proteina eduki ertaina dute (4 g 100 gramoko) eta koipe gutxi (2 g 100 gramoko). Bitamina eta mineral edukia arrozarekin batera
|
datozen
osagaien arabera aldatzen da. Hala, gailetek sesamo gehigarria baldin badute, kaltzioa, magnesioa, burdina eta bitamina gehitzen zaizkio.
|
2007
|
|
Indonesian, Asiako hego ekialdean gertatzen den bezala, arroza da elikaduraren oinarria, eta mota guztietako elikagaiekin konbinatzen da, gozoak, azidoak edo gaziak izan. Arrozarekin batera
|
datozen
osagaietako bakoitza hainbat katilutan zerbitzatzen da, mahaikide bakoitzak bere erara konbina dezan. Osagai nagusitzat arroza duten errezeta tipikoenetako bat nasi goreng da, arroza koko esnearekin, dilistak soja saltsan, azaren aldaera desberdinak, haragi gisatu asko saltsan espeziekin eta arrain pixka bat konbinatzen dituen plater handia.
|
2012
|
|
Era berean, makina horiek ez dute inolako kosturik eskatzen dituen erakundearentzat (“langile/ erabiltzaile kopurua(= kontsumoa) egokia bada”), kafe kapsulak ordaindu behar ditu, kontsumoaren araberako prezioan. Bidezko merkataritzako beste produktu batzuekin saltzea Kafearekin eta beste edari batzuekin batera, vending makinek salgai jartzen dituzte txokolatinak, galletak, gozokiak (bigunak, kafe eta ezti zaporekoak), bonboiak, sesamo barratxoak, fruitu lehorrak eta juka patata txipak, “nekazaritza ekologikoaren eta bidezko merkataritzaren irizpideak betetzen dituzten laboreetatik
|
datozen
osagaiekin eginak”. Kasu guztietan, produktuek segurtasun kontrol zorrotzak pasatzen dituztela ziurtatzen da, kontsumitzailearengana baldintzarik onenetan iristeko.
|
2014
|
|
Euskal garagardoaren kudeatzailearen arabera, enpresaren produktuaren ezaugarriak hauek dira: Euskal Herriko hainbat lekutatik
|
datozen
osagaiekin soilik eginda egotea, eta modu guztiz naturalean, kontserbagarri eta gehigarririk gabe. «Lehen mailako kalitatea duen produktuekin lan egiten dugu, eta jendeak geroz eta gehiago estimatzen du hori».
|
|
Nekazaritza ekologikotik
|
datozen
osagaiekin egiten dute.
|
|
lehenik, lurralde batean edo testuinguru batean eraikitzen da; bigarrenik, aurretiko sustrai kulturalaren gainean eraikitzen da; hirugarrenik, zehaztu egin behar da zerbait eraikitzekotan; eta laugarrenik, eraikitze prozesua ulertze prozesuarekin batera doa. Objektu kulturalaren adiera batean, antzinatik
|
datozen
osagai kulturalek izan duten eragina aintzat hartzen dugu, baina bestean, objektuaren egungo bizitza sozialean eraginezkoak diren osagai gaurkotuenek objektua eraldatzen dute, alegia, biziberritu eta eguneratu.
|
2020
|
|
Batik bat Txinatik
|
datozen
osagaiak behar dituen industria ez da geratuko?
|
2021
|
|
arrautzadunak daude, landarezkoak, freskoak, integralak, beteak… Zehazki, gomendioek adierazten dute pasta integraleko barietateak aukeratu behar ditugula, horiek hobesten baitira mantsoago metatzen direlako (horrek 2 motako diabetesa izateko arriskua murrizten du) eta zuntz kopuruak heste igarotzea errazten duelako. Baina, horretatik haratago, funtsezkoa da pasta platerekin batera
|
datozen
osagaiak kontuan hartzea.Etiketa behar bezala interpretatu ahal izateko ez ezik (adibidez, espageti errazio batek ematen duen energiari gehitu litzaioke eransten diogun saltsak duena), elikagai osasungarri batek, printzipioz –argaltzeko pasta har daiteke–, ez akabatzeko ere. Hala, ez da gauza bera espagetiak tomate freskoarekin eta intxaurrekin jatea (osasungarria litzateke, baita pasta integrala ez bada ere) eta txorizoarekin jatea (ezin da osasungarritzat jo pasta integrala izan arren).
|
|
Atera aditzean, aldiz, ez bide da beharrezkoa (gutxienez sintaxian) postposizio sintagma. Bide batez, adiera hori hartzeko etorri aditzarekin batera azaltzen diren izenak oso izen klase murritzari dagozkio, eta badirudi, beraz, badagoela tartean kolokazio lexiko bat latinetik eta
|
etorri
osagaien artean.
|
2022
|
|
Ez dago modurik jakiteko zer ezaugarrik eragiten duen elikagaia “leuna” izatea. . Marka bereko oinarrizko patearekin alderatuz gero, litekeena da “leun” terminoa erabiltzea, bertsio horretan txerritik
|
datozen
osagai gutxiago erabiltzen direlako (haragia, gibela eta urdaia), produktuaren erditik hurbil (%44) tapioka krema baita. Zaporea ere aipa dezake.
|
|
Elkarren ondoan
|
datozen
osagaiak dira, eta herri izaerako erantzunak topatzeko prest izatera deitzen gaituzte. Horrek guztiak aurretik datozen auziekin bat egin behar du, hala nola gure hizkuntza eta kulturari ezartzen zaizkion bazterketa eremuak gainditu beharrarekin, lurralde arteko lankidetza eragozten duten egiturak indargabetzearekin, edo gure herrian diren hezkuntza zein komunikazio sistemek sasoi honen pareko maila garatu beharrarekin.
|