2002
|
|
Karbohidrato konplexuetan aberatsak dira (80 g 100 gramoko), eta proteina eduki ertaina dute (4 g 100 gramoko) eta koipe gutxi (2 g 100 gramoko). Bitamina eta mineral edukia arrozarekin batera
|
datozen
osagaien arabera aldatzen da. Hala, gailetek sesamo gehigarria baldin badute, kaltzioa, magnesioa, burdina eta bitamina gehitzen zaizkio.
|
2007
|
|
Indonesian, Asiako hego ekialdean gertatzen den bezala, arroza da elikaduraren oinarria, eta mota guztietako elikagaiekin konbinatzen da, gozoak, azidoak edo gaziak izan. Arrozarekin batera
|
datozen
osagaietako bakoitza hainbat katilutan zerbitzatzen da, mahaikide bakoitzak bere erara konbina dezan. Osagai nagusitzat arroza duten errezeta tipikoenetako bat nasi goreng da, arroza koko esnearekin, dilistak soja saltsan, azaren aldaera desberdinak, haragi gisatu asko saltsan espeziekin eta arrain pixka bat konbinatzen dituen plater handia.
|
2012
|
|
Era berean, makina horiek ez dute inolako kosturik eskatzen dituen erakundearentzat (“langile/ erabiltzaile kopurua(= kontsumoa) egokia bada”), kafe kapsulak ordaindu behar ditu, kontsumoaren araberako prezioan. Bidezko merkataritzako beste produktu batzuekin saltzea Kafearekin eta beste edari batzuekin batera, vending makinek salgai jartzen dituzte txokolatinak, galletak, gozokiak (bigunak, kafe eta ezti zaporekoak), bonboiak, sesamo barratxoak, fruitu lehorrak eta juka patata txipak, “nekazaritza ekologikoaren eta bidezko merkataritzaren irizpideak betetzen dituzten laboreetatik
|
datozen
osagaiekin eginak”. Kasu guztietan, produktuek segurtasun kontrol zorrotzak pasatzen dituztela ziurtatzen da, kontsumitzailearengana baldintzarik onenetan iristeko.
|
2014
|
|
Nekazaritza ekologikotik
|
datozen
osagaiekin egiten dute.
|
2021
|
|
arrautzadunak daude, landarezkoak, freskoak, integralak, beteak… Zehazki, gomendioek adierazten dute pasta integraleko barietateak aukeratu behar ditugula, horiek hobesten baitira mantsoago metatzen direlako (horrek 2 motako diabetesa izateko arriskua murrizten du) eta zuntz kopuruak heste igarotzea errazten duelako. Baina, horretatik haratago, funtsezkoa da pasta platerekin batera
|
datozen
osagaiak kontuan hartzea.Etiketa behar bezala interpretatu ahal izateko ez ezik (adibidez, espageti errazio batek ematen duen energiari gehitu litzaioke eransten diogun saltsak duena), elikagai osasungarri batek, printzipioz –argaltzeko pasta har daiteke–, ez akabatzeko ere. Hala, ez da gauza bera espagetiak tomate freskoarekin eta intxaurrekin jatea (osasungarria litzateke, baita pasta integrala ez bada ere) eta txorizoarekin jatea (ezin da osasungarritzat jo pasta integrala izan arren).
|
2022
|
|
Ez dago modurik jakiteko zer ezaugarrik eragiten duen elikagaia “leuna” izatea. . Marka bereko oinarrizko patearekin alderatuz gero, litekeena da “leun” terminoa erabiltzea, bertsio horretan txerritik
|
datozen
osagai gutxiago erabiltzen direlako (haragia, gibela eta urdaia), produktuaren erditik hurbil (%44) tapioka krema baita. Zaporea ere aipa dezake.
|