2001
|
|
Horrela bada, eguneko esne pasteurizatu edo freskoa hozkailuan kontserbatu eta, ontzia irekiz gero, hurrengo hiruzpalau
|
egunean
kontsumitu behar da, gehienez ere.
|
2004
|
|
Merkatuan eskaintzen diren produktuek hau diote: «Haurrak
|
egunean zehar
kontsumitu behar duen energiaren laurdena bermatzen dute, eta inork ezin du zalantzan jarri zerealak zuntz, bitamina eta mineral iturri bikainak direla». Which?
|
|
Norentzat baldintza ezin hobeetan kontserbatzea, onena azkenean erostea da etxera itzuli aurretik. Egunean edo
|
egunean
kontsumitu behar bada hurrengoa hozkailuaren alderik hotzenean jarriko da. aldez aurretik erraiak kenduta eta garbi, edo bestela izozkailuan.
|
2006
|
|
Freskoak erosten badira, garbitzea komeni da, zikinkeria hondarrak kentzeko.
|
Egunean
kontsumitu behar ez badira, egosi eta izoztu, maskorrarekin edo maskorrik gabe. Gustu guztietarako errezetak Muskuiluak jateko oso modu arrunta da lurrunetan egostea eta limoi zukuarekin edo saltsa minarekin, ozpin saltsarekin edo maionesarekin ureztatzea.
|
2007
|
|
Honelako gazta anoa batek, 100 gramok, pertsona heldu osasuntsu batek
|
egunean
kontsumitu behar duen kaltzio kopuruaren (EAK, egunean aholkaturiko kopurua) ia erdia dauka.
|
|
Informazioa anoako ematen da eta, pertsona heldu batek
|
egunean
kontsumitu behar duen eguneko kopuru orientagarriaren (EKO) arabera, nutrienteak zein portzentajetan hartu behar diren agertzen da bertan.
|
|
Baguette baten antzeko zabalera du eta luzera, berriz, erdia. Ogi hori
|
egunean
kontsumitu behar da edo hurrengo egunetan txigortzeko gorde daiteke. – Mahaspasa ogi txigortuaren xerrak:
|
2011
|
|
Boilurra produktu galkorra da, eta bildu eta hurrengo hamar
|
egunetan
kontsumitu behar da fresko.
|
2013
|
|
Ikuspegi dietetikotik, azukre edo karbohidrato sinpleen kontsumo egokia honen inguruan ezartzen da: energia totalaren %10 gutako bakoitzak
|
egunean zehar
kontsumitu behar duela, nahiz eta kopuru hori aldatu egiten den pertsona bakoitzaren jardueraren arabera. Baina, kalkulagailu batekin joan behar al dugu azukrearekin zerbait jaten dugun bakoitzean?
|
|
Zer adierazi behar du arrautza ontziratuen etiketak? Ontziratutako arrautzek etiketa bat eduki behar dute, eta etiketa horrek adierazten du zein
|
egunetan
kontsumitu behar den lehentasunezko kontsumoa, zer kategoria duen, arrautzaren pisua, zein zentrotan ontziratu eta sailkatu diren, oiloak hazteko modua eta horiek nola kontserbatu. Soltean saltzen diren arrautzetan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu.
|
2017
|
|
Horrek esan nahi du, gainera, haren bizitza erabilgarria asko aldatzen dela. Delikatuenak freskoak dira, lauzpabost
|
egunetan
kontsumitu behar baitira; beraz, egiten diren egunetik ahalik eta gertuen erosi behar dira eta hozkailuan gorde, kontsumitu arte. Gazta freskoa ere oso sentikorra da kutsadurarekiko; beraz, oso garrantzitsua da hotz katea ez haustea, hozteko tenperaturetan edukitzea eta ekoizleak adierazitako epean jatea.
|
2023
|
|
Prozesu horri esker, luzaroago irauten du, baina ez ditu pastaren nutrizio propietateak hondatzen. Hala, pasta lehorrak hilabeteak iraun ditzake poltsa batean, eta freskoa 3
|
egunetan
kontsumitu behar da. Egoste denboran ere badu eragina.
|