2003
|
|
akatsak ez errepikatzeko, semeen hezkuntzan duen zeregina. “Frogatuta
|
dago
ezen, zaintza hurbileko gizonezko eredurik gabe, haurrek gehiago jotzen dutela indarkeria errepikatzera”, dio Alicia Hk. Leuntzea.
|
|
Adin horretatik aurrera, eguzki bainuak “pixkanaka” etorri lirateke. “Frogatuta
|
dago
ezen, jaiotzen denetik 18 urte bete arte 15 babes faktorea erabiltzen bada, melanoma izateko arriskua, larruazaleko minbizi mota oldarkorrenetako bat, %85 murrizten dela”, esan zuen Monterok.
|
2004
|
|
Kontu horietan hainbesteko zurrumurrua
|
zegoen
ezen Interpolek haien egiazkotasuna ikertu baitzuen.
|
2007
|
|
Chifonierraren goiko aldea apaingarriak, argazkiak edo apaingarriak jartzeko azalera egokia da. Argi
|
dago
ezen, altzari altu gisa definitzen bada ere, ezin dela hain altua izan, non zaila baita goiko tiraderara iristea, ezta azalera altuenera ere. Kontuan hartu behar da beti erabiltzen duten pertsonen garaiera, baina txifonier batek ez luke 1,60 metroko altuera baino handiagoa izan behar.
|
2008
|
|
Teoria posibleak Teoria batek azaltzen du bere zapore gozo biziak elikagai gozo eta kalorikoen desira pizten duela. Esku hartzeko azterketetan frogatuta
|
dago
ezen, dietari freskagarriak eransten zaizkionean, beste iturri batzuetatik hartzen den kaloria kopurua handitu egiten dela. Badirudi gehiago eta okerrago jatera bultzatzen dutela.
|
2011
|
|
fruta eta barazkia bezalako elikagai begetalak soosoak dira, haragia, arraina edo arrautzak baino gehiago, eta gatz pixka bat dute naturalean, nahiz eta kopuru txikia izan. Baina prestatzeko gatza behar duten arren, frogatuta
|
dago
ezen, gozamena pixkanaka gutxituz gero, ahosabaia ohitu egiten dela. Gatzik gabeko tortilla ez da zaporegabea izango gatz puntuan hori gogoratzen ez duenarentzat.
|
|
. gaur egungo gomendioa da dieta orekatua egitea bizimodu aktiboaren esparruan, ariketa fisikoa maiz eginez. Frogatuta
|
dago
ezen, ariketa fisikorik egin gabe argaltzeko plana egiten bada, hezurrak ahuldu egin daitezkeela; izan ere, argaltzen denean, pisua ez ezik, hezur masa ere galtzen da, batez ere hausturak izateko joera handiena duten eremuetan, hala nola bizkarrezurrean, aldakan eta hanketan. 2 “Gizenak jaten duenaren erdia jan behar du”.
|
2020
|
|
Auzibidera jo. Ohartarazi beharra
|
dago
ezen, erreklamatu beharreko kopuruak kontuan hartuta, “bistakoa da erreklamazioa antiekonomikoa izango litzatekeela”, adierazi du Vivesek.
|
2021
|
|
Eskura ditugun datuekin, Elikagaien Segurtasunerako Europako Agintaritzak (EFSA) adierazten du 2018an agerraldi gehienak etxean izan zirela(% 40,5). Kasuen% 73an ez dakigu zerk huts egin ahal izan zuen, baina baieztatuta
|
dago
ezen, arrisku faktorea ezagutzen denean, kontserbazio tenperatura desegokiak eragin zuela agerraldien ia bostena. Tenperatura da gure sukaldeetan elikagaien arriskuak kontrolatzeko dugun tresnarik onena, eta ideia argi batetik abiatu behar dugu:
|