2005
|
|
Txerria erreta prestatzen da eta arrozarekin eta babarrunekin batera. beltzak, edo txerri txitxarroi tipikoak prestatzeko erabiltzen dira, solomoarekin eta txerri saiheskiekin
|
egindako
plater bat, tipularekin, baratxuriarekin, ozpinarekin, kuminoa eta piperbeltz beltza. Txahalkia txikitan moztua prestatzen da zatiak, hainbat barazki motarekin batera.
|
|
aipamen berezia merezi dutenak. Quebec-en, Frantzia berriaren hiriburu gisa sortutako probintzian, ezin da ilar zopa frantsesaren plater on bat dastatzeari uztea, hango aberats bat “tourtières” edo “poutine” izeneko haragi pastelak, patata frijituekin eta gaztanberarekin
|
egindako
plater bat, jaki goxo goxoa, guztiek duten eragin finari esker eskualde horretako platerak. Gastronomiaren ikuspegitik, Ontario Quebec-en aurkakoa, tradizioz probintziatzat hartu izan delako sukaldaritza pobrea.
|
|
Bere onenetako eta ezagunenetako batzuk hornazoa, enpanadilla hestebete desberdinekin betea. arrautza gogorrak, eta batzuetan hegaztikiarekin edo txanfainarekin, arrozarekin
|
egindako
plater bat, txerri haragia, tripakiak, arkumea eta txorizoa, ia ez bakarrik jatetxe guztiak, baita pintxo tabernetan ere. Arrainek ere leku erreserbatua dute gatz sukaldean baina, nahiz eta kalitatea izan, ez dute ez famarik ez tradiziorik haragia.
|
2006
|
|
Jakiak eta errezeta tradizionalak probatu nahi dituztenek antilopearen haragia aukera dezakete, Zambiako lurraldekoa. Baina, zalantzarik gabe, espezialitaterik tipikoena shima da, artoarekin
|
egindako
plater bat, oilasko eta txerri haragiarekin. Itsasotik urrun egon arren, Zambian arrain bikaina kontsumitzen da.
|
2015
|
|
Ausartenek saltsa pikante gorri bat ere bota zioten. Dominikar Errepublikatik arrozarekin
|
egindako
plater bat eta oilaskoarekin egindako beste bat ekarri zituzten, Ukraniatik bertako postre ezagun bat, azenario bizkotxoak Txiletik... Denetarik eduki zuten aukeran pilotalekura bertaratutakoek.
|
2018
|
|
Superira joaten bazara, saiatu beti barazki eta fruta asko erosten (ez opilak edo txutxuak). Hala, etxean bazkaltzeko edo afaltzeko zer duen ikusten duenean, barazkiz
|
egindako
plater bati hortza inhinkatzen saiatuko da beti. Denok dakigunez, barazkiak bitamina, gatz mineral, zuntz eta beste elikagai batzuen iturri nagusiak dira.
|
2023
|
|
Jaietako menuak, oro har, nahiko konplexuak izaten dira, denbora eta lana daramaten plater prestatuak, gutxitan egiten baitira. Eguberrietako entsaladak dotore baina sinpleak prestatzea akonpainamendu gisa edo aurretik
|
egindako
plateren bat uztea lagungarria izango da janaria edo afaria errazago antolatzeko. Sukaldean denbora aurrezteko eta erraztasuna irabazteko, Gabonetarako egin daitezkeen bost postre erraz eta azkar proposatzen dira, baina ez dira hain aberatsak eta ikusgarriak.
|