2008
|
|
Hotzetan kontsumitzeko plater egosietarako, hala nola haragi hotzetarako edo birrineztatuetarako, prozedura berbera da, baina azken pausorik gabe. Arrisku handiagoarekin Bereziki kutsagarriak dira arrautzaz
|
egindako
elaborazioak, batez ere gordinik badago (tratamendu termikorik gabe), maionesa bezala. Azkenik, elikagai hori tortilla egiteko erabiltzea erabakitzen bada, adibidez, higiene neurri zorrotzak hartu behar dira, eta platera ondo prestatu, arrautza erabat egosteko.
|
2009
|
|
Azkenik, esan behar dut gauzei buruzko Borgmannen pentsamendua Heideggerrek (2001: 161) Dinge ri buruz
|
eginiko
elaborazio poetikoetatik datorrela, non lautasunaren osagaiak —lurra, zerua, hilkorrak eta jainkoak— batu egiten diren.
|
2010
|
|
Horregatik, pertsona baten dieta terapeutikoa planifikatzean, osasunagatik elikatze mota jakin bat behar denean, funtsezko alderdietako bat menua osatzen duten errezetak eta platerak aukeratzea da. Argaltzeko dieta eginez gero, elikagaien aurkezpen zaindua ezinbesteko tresna da norbanakoari monotonian ez erortzen laguntzeko, eta entsalada, barazki eta plantxan
|
egindako
elaborazioen plater sinple eta ez oso gustagarriak errepikatzeko. Gakoa da denboraldiko elikagaien koloreekin jolastea, landareei errezeta egiteko ematen zaizkien mozketak (juliana, bruinoise, dadoak, xerrak, ilargi erdiak) eta aldez aurreko elaborazioak (beratzea, ernetzea, hartzitzea, prentsatzea) (galdarraztatzea, lurruna, erregosia, sueztitzea, plantxa, presioa, labea…).
|
2013
|
|
Azken emaitza gisatu fin bat da, saltsa zurixka duena. Baina esnez
|
egindako
elaborazio gazien erregina bexamel saltsa da, roux batekin lotuta dagoen esne saltsa zuria (irinez eta gurinez egindako papila). Bexamel saltsak lana eskatzen du eta delikatua, baina baita zaporetsua eta aldakorra ere:
|
2014
|
|
Paper loreak: urratsez urrats
|
egindako
elaborazio errazak Arrosak espiral batetik abiatuta Hau da teknika errazenetako bat. Arkatz edo boligrafo batekin, espiral bat marraztu behar da 10 bat zentimetroko aldea duen paperezko lauki edo kartoi mehe baten gainean.
|
2023
|
|
Entsaladak, a priori, ez lirateke egokienak izango behar hori asetzeko… salbu eta entsalada epel batzuk prestatzen direnean, non osagai hotzak osagai salteatu berriekin edo saltsekin nahas baitaitezke, adibidez, ozpin olioa, epel samarrak. Eguberrietako menuetan, gantz prestakin gehiegi erabiltzen dira, hala nola erreta eta saltsekin
|
egindako
elaborazioak, eta entsaladak aliatu handiak dira menu arinagoak egiteko. Landareek duten zuntz kopuruari esker asetzeaz gain, entsaladek digestioa erraztuko dute eta menu osasungarriagoa lortuko da.
|
|
Hamargarren edizio honi hasiera berezia eman nahi izan zioten antolatzaileek eta, horretarako, eguazten arratsaldean dastaketa berezia egin zuten Eibarko Errebal Plazan. Bertan, ekimenean parte hartuko duten jatetxeko sukaldariek Tripontziak menuko mokadutxo bana prestatu zuten eta
|
egindako
elaborazioak azaldu zituzten. Gainera, ardo eta txakolin ekoizleak ere bertan izan ziren eta menuekin batera eskainiko dituzten edarien inguruko xehetasunen berri eman zuten.
|