Emaitzak: 6
2008 | ||
Hotzetan kontsumitzeko plater egosietarako, hala nola haragi hotzetarako edo birrineztatuetarako, prozedura berbera da, baina azken pausorik gabe. Arrisku handiagoarekin Bereziki kutsagarriak dira arrautzaz | egindako elaborazioak, batez ere gordinik badago (tratamendu termikorik gabe), maionesa bezala. Azkenik, elikagai hori tortilla egiteko erabiltzea erabakitzen bada, adibidez, higiene neurri zorrotzak hartu behar dira, eta platera ondo prestatu, arrautza erabat egosteko. | |
2010 | ||
Horregatik, pertsona baten dieta terapeutikoa planifikatzean, osasunagatik elikatze mota jakin bat behar denean, funtsezko alderdietako bat menua osatzen duten errezetak eta platerak aukeratzea da. Argaltzeko dieta eginez gero, elikagaien aurkezpen zaindua ezinbesteko tresna da norbanakoari monotonian ez erortzen laguntzeko, eta entsalada, barazki eta plantxan | egindako elaborazioen plater sinple eta ez oso gustagarriak errepikatzeko. Gakoa da denboraldiko elikagaien koloreekin jolastea, landareei errezeta egiteko ematen zaizkien mozketak (juliana, bruinoise, dadoak, xerrak, ilargi erdiak) eta aldez aurreko elaborazioak (beratzea, ernetzea, hartzitzea, prentsatzea) (galdarraztatzea, lurruna, erregosia, sueztitzea, plantxa, presioa, labea…). | |
2013 | ||
Azken emaitza gisatu fin bat da, saltsa zurixka duena. Baina esnez | egindako elaborazio gazien erregina bexamel saltsa da, roux batekin lotuta dagoen esne saltsa zuria (irinez eta gurinez egindako papila). Bexamel saltsak lana eskatzen du eta delikatua, baina baita zaporetsua eta aldakorra ere: | |
2014 | ||
Paper loreak: urratsez urrats | egindako elaborazio errazak Arrosak espiral batetik abiatuta Hau da teknika errazenetako bat. Arkatz edo boligrafo batekin, espiral bat marraztu behar da 10 bat zentimetroko aldea duen paperezko lauki edo kartoi mehe baten gainean. | |
2023 | ||
Entsaladak, a priori, ez lirateke egokienak izango behar hori asetzeko… salbu eta entsalada epel batzuk prestatzen direnean, non osagai hotzak osagai salteatu berriekin edo saltsekin nahas baitaitezke, adibidez, ozpin olioa, epel samarrak. Eguberrietako menuetan, gantz prestakin gehiegi erabiltzen dira, hala nola erreta eta saltsekin | egindako elaborazioak, eta entsaladak aliatu handiak dira menu arinagoak egiteko. Landareek duten zuntz kopuruari esker asetzeaz gain, entsaladek digestioa erraztuko dute eta menu osasungarriagoa lortuko da. | |
Hamargarren edizio honi hasiera berezia eman nahi izan zioten antolatzaileek eta, horretarako, eguazten arratsaldean dastaketa berezia egin zuten Eibarko Errebal Plazan. Bertan, ekimenean parte hartuko duten jatetxeko sukaldariek Tripontziak menuko mokadutxo bana prestatu zuten eta | egindako elaborazioak azaldu zituzten. Gainera, ardo eta txakolin ekoizleak ere bertan izan ziren eta menuekin batera eskainiko dituzten edarien inguruko xehetasunen berri eman zuten. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
egin | 6 (0,04) |
Lehen forma
egindako | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Consumer | 5 (0,03) |
plaentxia.eus | 1 (0,01) |
Konbinazioak (2 lema)
egin elaborazio | 6 (0,04) |
Konbinazioak (3 lema)
egin elaborazio azaldu | 1 (0,01) |
egin elaborazio erraz | 1 (0,01) |
egin elaborazio gazi | 1 (0,01) |
egin elaborazio plater | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |