Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 50

2001
‎Gantz azido funtsezko ugari eta bitamina asko daukaten gantzen (olioak, gurina, etab) kopurua ez aldatzea.
‎Nahiz eta elikagaia osoa den, dauzkan gantz saturatu ugariek eta kolesterolak, batetik, eta bere ekarpen energetiko handiak (400 kaloria inguru ehun gramoko), bestetik, tamainan kontsumitzea aholkatzen digute, bai kopuruz, bai maiztasunez ere.
‎Nutrizio aldetik, elikagai osoa den arren, dauzkan gantz saturatu ugariak, kolesterola eta ekarpen energetikoagatik (400 kaloria inguru ehun gramoko), neurriz kontsumitu beharrekoa da.
‎Itsaskortasun handia, kolore horista samarra, zapore bizi sakona, karmin aztarnak nabarmen. Ligeresa 520 pezeta kiloko. Okerreko bidetik landarezko margarina arina dela dioen arren, ez da margarina, guztirako edukiaren gantza ez baita iristen %80ra. Izendapen zuzena:
‎Okerreko bidetik landarezko margarina arina dela dioen arren, ez da margarina, guztirako edukiaren gantza ez baita iristen %80ra.
2003
Eduki gantzik gabe ke irteera eta aire sarrerak.
2004
‎Honelako olibek daukaten gantz asegabe ugaria (osasuntsuena) dela medio, kontsumoa egokia izan daiteke odoletako kolesterola handiegi edo triglizeridoak gehiegi direnean.
‎Esandakoez gainera, gorringoak lezitina edo fosfatidilkolina eta bestelako fosfolipido zenbait ditu; fosforoa daukaten gantz horiek egokiak dira gure osasunarentzat.
‎Txerrikiak daukan gantzaren %48 inguru, oliba olioak bereizgarri duen azido oleikoaren antzeko gantz azido mono asegabeek osatzen dute.
‎Haragiak daukan gantzaren eta ehun konjuntiboaren arabera izendatzen dira kategoriok eta hainbat parametro mugatzen dituzte: erabilera (okela fresko edo txarkuteriakotzat), kuzinatzeko metodoa eta merkatuan hartuko duten prezioa, besteak beste.
2005
‎Gainera, ardi esnea bakarrik erabil daiteke “latxa” eta “karrantzana”, nahastu gabe eta pasteurizatu gabe. Gazta hau gutxienez hiru hilabetez heldu behar da eta edukia gantza gutxienez %45 Azkenik, gaztak proba sanitarioak eta organoleptikoak, hau da, zapore probak, aroma, testura, presentzia… gazta nahastezina lortuko dela bermatzeko. eta kalitate handikoak.
2006
‎Bestela esateko, libratzea errazten digute eta baliteke arinago gabiltzala pentsatzea baina gure organismoak daukan gantza karga aurreko berbera da.
‎Noizik edo behin baizik ez jatea komenigarria da, bai famili ekonomiaren ikuspegitik, bai osasun alorretik ere azido uriko, hiperkolesterolemia eta hipertentsio arazorik nozitzen duen jendearentzat, foie grasak berez dauzkan gantz, kolesterol eta kaloria ugari ugariengatik.
‎Nutrizio aldetik balio handikoak dira baina ugari ugariak dauzkaten gantza, kolesterola eta ekarpen energetikoa direla medio, tamainaz hartzea komeni da.
2007
‎bitamina: arrain oliotatik edota lanolinatik (artileak daukan gantza) erdiesten da.
‎Beste horrenbeste esan dezakegu fruitu lehorrek (intxaur eta amanda, bereziki) dauzkaten gantz azido asegabeez.
‎Baldin bada osasuntsua izateaz harro egon daitekeen jakirik, horixe da gazpatxoa: dezente hidratatu eta elikatzen du, zapore handikoa da, kaloria gutxi gutxi, bitamina eta mineraletan oparoa da, ez dauka gantz saturaturik eta gatz gutxi ematen zaio, gainera.
‎Zaporetsu eta prestatzen errazak, angula suzedaneo hauek ez dira oso kalorikoak 115 182 kaloria ehun gramoko eta ez daukate gantz gehiegi edukiaren %4 %13 artean.
2008
‎gantz produktuaren 100 gramoko), gurin eta margarinari (80 g) eta dagokienez (35 g), horiek daukaten gantzak determinatzen du bakoitzaren balio energetikoa.
‎Honek dauka gantz gutxien (produktuaren% 12), baina, hala ere, besteek baino gantz saturatu gehiago(% 47) eta trans gantz gehiago(% 3,7) ditu proportzioan.
‎Hiru horiek% 4 eta% 12 artean soilik dute gantza, eta oilasko prestakinez eginda daudenetan, berriz,% 7 dauka gantza KFC etxekoak eta% 18 Burger King etxekoak.
‎Ez dauka gantz motarik onena(% 27 ditu saturatuak, eta horren aldean, badira% 20ra iristen ez direnak ere), baina hain gantz gutxi duenez, horrek ez du garrantzi berezirik.
‎Azalarekin jan edo azalik gabe, arraina elikagai ona da: oso proteina onak ditu, omega 3 asko daukaten gantz ez saturatuak, bitaminak eta mineralak (tartean, bestela oso gutxi jaten ditugun batzuk ere bai, iodoa, adibidez).
‎Gehien duena% 0,6ra iristen da, eta Knorr-ek% 05 dauzka; gainera, beste sei saldetatik, bostek daukate gantza% 0,5 baino gutxiago, eta bada bat% 0,1 duena.
‎Gallina Blanca likidoak eta Don Simón ek honako aipamen hau dakarte, gantz gutxikoa, baina, egia esan, guk aztertu ditugun guztiek daukate gantz gutxi.
‎Hori bai, gehigarriak erantsi ez dizkioten bakarra da, eta gantz gehien duenetakoa,% 34 (gainerako bostetatik lauk,% 20 eta 27 artean daukate gantza).
2009
‎Gainerako zorroek% 30 (Plis Plas) eta% 49 (Son Sánchez nahasketa) artean daukate gantza; azken horrek, etiketan esaten duenez, ez du erabili landare oliorik, eta garbantzuak eta arroz irina dauzka, baina, hala ere, gantz asko samar eman du.
‎Eagle etxeko bi zorroek eta Mistercorn Mix5 ek olio mota hori darabilte, eta Son Sánchez nahasketarekin batera (oliorik erabili ez duen bakarra), horiek daukate gantz azido saturatugabeen portzentajerik handiena: Eagle koktel exotikoak% 92; Eagle Music fruitu lehor hautatuek% 86; Mistercorn Mix5 ek eta Son Sánchez nahasketak% 84.
‎Dhul etxeko arrautzaduna izan da gantzatsuena(% 3,9 dauka gantza), eta gantz gutxien, berriz, etxe bereko beste flanak eduki du, Dhull en banillazkoak (%0, 2).
‎Flan guztietan, honek dauka gantz gehien(% 3,9), nahiz eta honek ere ez duen asko.
‎A bitamina lortzeko iturri naturala.Etiketa gaizki emana du, ez baitu aurkeztu lau letraren bidez.Beharrezkoa ez izan arren, zein osagai dituen esaten du: esne gaina eta esne hartzigarriak.Honek dauka gantz gehien(% 84), eta kaloria gehien ere honek ematen du, nahiz eta denak berdintsu dabiltzan (754 kaloria ditu, egun gramo bakoitzeko). Gantz guztiaren% 70 saturatua da.Trans gantzak (naturalak): gantz guztiaren% 2, 4.Dastatze proban 6,1 puntu lortu ditu:
‎zaporea gustatu zaie, eta alderdi txarrik ez diote aurkitu.Alderdi onen artean, hala ere, ez dute goraipatu errazago zabaltzen delako.Ligeresa, landare margarina arina250 gramoko ontzian etorri da, eta kiloak 5,10 euro balio du.Kalitate prezioetan, hauxe izan da onena aztertu ditugun guztietatik.Elikadura aipamenak: A, D eta bitaminekin, eta Zapore guztia, kaloria gutxiago.Osagaien zerrendan esne gaingabetua duela esaten du.E, A eta bitaminak ditu erantsita, etiketan ageri diren kopuruetan.Aztertu ditugun gurin eta margarina guztien artean, honek dauka gantz gutxien, alde handiz, gainera (produktuaren% 40 soilik du gantza). Kaloriak ere besteek baino gutxiago dauzka: 364, ehun gramo bakoitzeko (beste margarinek 500 baino gehiago dauzkate, eta gurinek, berriz, 730). Produkturik osasungarrienetakoa ere hau da, gantz guztiaren% 27 baititu saturatuak, eta% 0,7 trans erakoak.Badu, hala ere, eragozpen txiki bat:
‎Karbohidrato gutxi eta proteina gutxiago ematen ditu. Daukan gantza batez ere monoinsaturatua da; guztiaren %72 azido oleikoa da, oliba olioaren ezaugarria. Potasioa eta magnesioa bezalako mineraletan ere aberatsa da, eta sodio gutxi du.
2010
‎Laboreek adina daukate gantza(% 2 inguru), eta, beraz, gainerako fruitu lehorrek baino askoz gutxiago(% 50).
‎Izozkiak gozoki edo litxarreriatzat hartu izan dira, baina hori baino gehiago dira: kopuru handi samarretan daukate gantza eta karbohidratoak azukreak, nagusiki, eta proteinak ere dezente ematen dituzte; ondorioz, jakitzat hartu beharrago dago.
‎Segur aski, harritu egingo litzateke ikusiz jendeak zein eskura daukan behi haragia jaki nagusi gisa, eta zein eskura dauzkan gantzekin, ongailuekin, eta abarrekin egindako platerak.
‎Esne osoak asko samar dauzka gantz saturatuak eta kolesterola, eta gaingabetuak, aldiz, ez du ia batere(% 0,3 soilik dauka gantza).
‎Esne osoak asko samar dauzka gantz saturatuak eta kolesterola, eta gaingabetuak, aldiz, ez du ia batere(% 0,3 soilik dauka gantza).
2011
‎Elikagaiek dauzkaten gantz saturatugabeek on egiten diote bihotz hodien osasunari.
2012
‎Oliba olioa oso ona da gure gorputzarentzat, osaera bikaina duelako: olio mota horrek dauzkan gantzen% 85 inguru saturatugabeak dira, eta horiek dira guztietan osasungarrienak.
‎Zenbaki horiek zera adierazten dute: zenbateko portzentajean dauzkan gantz azido askeak edo libreak (oliba hondatuenak izaten dira gantz azido horiek, edo olioa modu desegokian tratatu edo gorde denean agertzen dira).
‎Oliba olioak% 70 izaten du azido oleikoa, eta antzera dabil oleiko ugariko ekilore olioa ere; ohiko ekilore olioak, berriz,% 22,5 baizik ez dauka gantz azido hori.
‎Adibidez, EROSKI SeleQtia saileko banillazko izozkiak, gure katearen gourmet markak, alegia (Espainiako Dastatzaileen Elkarteak bermatua da)% 18 dauzka gantz saturatuak (3,5 gramo).
2014
‎Gantz kopuru osoan eta gantz saturatuetan alde handirik ez dagoen arren, egia da olio horiek kaskarxeagoak direla nutrizioaren ikuspegitik( dauzkaten gantz saturatuak ez dira hain osasungarriak), eta, beraz, aukera izanez gero, hobe da oliba edo ekilore oliotan daudenak erostea.
‎Gorputzarentzako baltsamoa da, osakerari esker: daukan gantzaren %85 inguru insaturatua da, osasuntsuena. Azido monosaturatugabeak (oleikoa) eta azido linoleikoa (azido linoleikoa) kontzentratzen dira, eta fitosterolak eta bitamina antioxidatzailea ere bai.
2015
‎Are gehiago, arrautzek dezente dauzkate gantz saturatugabeak, eta horiek ez ezik, baita Estatuko herritarrek eskas dituzten bitamina batzuk ere, adibidez bitamina.
2016
‎Gantz kopuru osoan eta gantz saturatuetan alde handirik ez dagoen arren, egia da olio horiek kaskarxeagoak direla nutrizioaren ikuspegitik( dauzkaten gantz saturatuak ez dira hain osasungarriak), eta, beraz, aukera izanez gero, hobe da oliba edo ekilore oliotan daudenak erostea.
‎200 eta 250 mililitro (ml) esne edo 125 ml jogurt edo 40 eta 50 gramo gazta ondu. Bestalde, Estatu Batuetako Medikuntzako Liburutegi Nazionalak ematen duen bezala, behi esnea urte osoan gomendatzen da, eta haurraren bizitzako bi urteak oso egokiak dira, daukan gantzak garunaren garapenarekin laguntzen baitu. Eta bi urtetik aurrera, «haurrek esnea jan dezakete gantz gutxikoa edo gaingabetua, gehiegizko pisua badute», adierazi du.
‎Karaidelka Arrain urdinaren nutrizio ezaugarriak Arrainak nagusiki proteikoak diren elikagaiak dira, bitamina eta iodo ugari dutenak. Arrain zurien guztirako gantzaren edukia, berriz, %0, 5 eta %2 artekoa da, eta arrain urdinek edo arrain gantzatsuek %5 eta %10 artean daukate gantza. Aingira, antxoak, atuna, hegaluzea, antxoa, berdela, ezpata arraina, izokina edo sardinak arrain urdintzat hartzen dira.
‎Elikagai baten osaera nutrizionala funtsezkoa da. Eta puntu honetan, arrain urdinak dauzkan gantz osasungarrien mota nabarmentzen da, omega 3 adibidez. Egindako azterketek erakutsi dutenez, murriztu egin dira omega 3 azido poliasegabeetan aberatsak diren arrain olio eta olioak (EPA eta DHA izenekoak).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia