2000
|
|
Nazio identitatearen sisteman
|
beste
osagaiak ez ditu ukatu nahi Txillardegik (historia, lurraldea, kultura, erlijioa, mitoak...). Baina Euskal Herrira so jarrita, bestezeinu horien gainetik, hizkuntzaren baitan dakusa gailentasuna:
|
2006
|
|
koloretsua, osagaien originaltasuna eta zaporea; alderdi gutxietsiak: garraztasuna,
|
beste
osagairik ez izatea eta arto ugariegia.CarretillaEntsalada mediterraneo atunduna.Kristalezko flaskoa 345 gramokoa.Denetan garestiena: 8,63 euro kiloko (pisu xukatua, entsalada bakarrik, ongailua gabe). Osagai nagusiak:
|
2007
|
|
ura, gatza eta olioa.
|
Beste
osagairik ez dute. Ordubete eta erdi daramate egosten eta ia ia puntuan daude.
|
2011
|
|
Horretarako, komeni da gustatzen ez zaiona edo gogaikarria dena berandu baino lehen jakinaraztea. “Bikotekidearen
|
beste
osagaia ez da asmakizuna; beraz, ulertzen lagundu behar diogu”, azaldu du Trujillok. Liskarra saihestezina bada, argumentuak ahalik eta modu bare eta argienean azaldu behar dira.
|
2018
|
|
Horixe da, hain zuzen ere, Saio Linbikoen helburua, alegia, emozioak azaleratzea, barruko sentsazioak nota musikalen bidez adieraztea eta publikoari hurbil hurbiletik helaraztea. Musika, literatura eta sentimenduak,
|
beste
osagairik ez dute behar saiook. Osagai guztiak ondo nahasteko, zer kontatua duen artista bat oholtzan egoteak asko laguntzen du.
|
2019
|
|
Hortik ondorioztatzen da zenbait osagaik osatzen duten elikagaia, gehigarriak izan ala ez, ezin dela horrela izendatu. “Naturalek esango luke gehigarririk ez duela, baldin eta
|
beste
osagairik ez badu, prozesatu bada ere. Ogia, adibidez, ez da elikagai naturala, baina bai ‘osagai naturalekin egina’, denak naturalak badira”, azaldu du Moñinok.
|
2021
|
|
Hau da, produktu hau esne gaingabetua da, bitamina eta mineralez aberastua, beste elikagai askotan dauden konposatuak. Osagaien zerrenda Esneak
|
beste
osagairik ez badu, osagaien zerrenda adierazi du. Kasu horretan, nahitaez sartu behar da, bitaminekin eta mineralekin aberastu delako.
|
2022
|
|
Koipeari dagokionez alde nabarmenak daude. Banillazkoek dute proportzio txikiena (%0, 8 – %1, 8), esne partzialki gaingabetuarekin eginak daudelako eta gantza ematen duen
|
beste
osagairik ez dutelako, hala nola esne gaina, gazta edo arrautza. Arrautzadunetan, gantza% 3 ingurukoa da; gaztazkoetan, berriz,% 5,3 eta% 5,9 artekoa.
|
|
• foie grasa: boilurrez lurrindua (trufe) edo hutsik, erdi egosita (mi cuit) edo gordinik, gibel hutsa da,
|
beste
osagairik ez du;
|
2023
|
|
Hala ere, horrelako produktuetan, zehazki, irizpide horiek ez dira baliozkoak, zeren eta, hain zuzen ere, aipatu berri duguna da ordezko edari batean bilatzen dena: energia, azukre eta gatz pixka bat ematen duela, eta digestioa mantsotzen duen
|
beste
osagairik ez duela. Hala, bada, Nutri Score tresna eta elikagai bat osasungarria den erabakitzeko erabili ohi ditugun irizpideak ez dira erabilgarriak kasu honetan.
|