2001
|
|
Lasarteko bere jatetxea munduko gidarik onenetan agertzen da eta euskal sukaldaritza tradizional, sukaldaritza berri eta egilearen
|
beraren
sukaldaritzarekiko topaketa bikain gisa kalifikatzen da.
|
2003
|
|
Menda lorategian,
|
bere
sukaldaritza balioaz haratago
|
2005
|
|
Jogurta
|
bere
sukaldaritza ikurra da, eta, esaten denez, herrialde horretako biztanleen bizitza luzeraren erantzulea.
|
|
Izan ere, anisakis parasitoa, beren esanetan, arrain gordina, marinatua edo gutxi prestatua hartuz gero soilik da arriskutsua. Egia esan, arrisku erlatiboa da, baina Espainiako kontsumitzaileak gutxi ezagutzen du, eta gero eta interes handiagoa du gastronomia berriak aurkitzeko, baita arrain gordina
|
bere
sukaldaritzaren oinarri gisa erabil dezaketenak aurkitzeko ere. Izan ere, badirudi argi dagoela kontsumitzaile batzuen elikadura ohitura berriek anisakis kasu gehiago eragin dituztela, eta hori kontrolatzea komeni dela, horretarako ezarritako araudia zorrotz kontrolatuz eta aplikatuz, eta kontsumitzaileari informazio gehiago emanez, bai agintariek bai operadoreek, batez ere arrain saltzaileek eta sukaldariek.
|
2007
|
|
página de cocina de Yahoo! ...un benetako luxua da, irudi asko eta esanguratsuak, errezeta proposamenak, osagai, herrialde, balio energetiko, ordutegi eta beste hainbaten araberako bilaketak eta beste gauza mordo bat dauka.Bertako bideo bilduma ederrean mundu osoko jakiak prestatzeko modua aurkezten da era didaktiko eta atseginean.Ingelesez baino ez, tamalez.Los Podcast de Guisando.org!hasieran, komunitateko bloga izan zen eta
|
bertan
sukaldaritzako errezetak ematen ziren, beren osagaien zerrenda, argazki polit eta guzti; areago, Podcast formatuko (MP3 erreproduzigailuetara Saretik deskarga daitezkeen ahots grabazioak, alegia) irratsaioa ere bertan zetzan baina, urteak joan urteak etorri, indarretik galdu du, errezeta zerrenda geza bilakatu arte.Dena den, 2005 urtera arte egin ziren ahots grabazioak berdingabeak dira, bai podc...
|
|
Indonesiako bazkariaz gain, jatetxe txinatar asko daude herrialde osoan. Komunitate horrek
|
bere
sukaldaritza sartu zuen eta pixkanaka Indonesen gustura egokituz joan zen, espezia gehiago sartuz edo dekorazioa zainduz. Plateretako osagaien aniztasuna Errezeta bakar batean, arroza koko esnearekin, dilistak soja saltsan, aza barietate desberdinak, haragi gisatu asko saltsan espeziekin eta arrain pixka bat nahasten dira.
|
|
Sukaldaritzako aplikazioak Duela milurtekoetatik, sukarra, buruko mina eta hesteetako arazoak tratatzeko erabiltzen da sustraia medikuntza tradizionalean. ‘Kuzu’ ren almidoi aberastasunak azaltzen ditu
|
bere
sukaldaritza ezaugarri lodigarriak. Bere sustraiko hauts koilarakada bat uretan disolbatuko da, pikorrik gabeko egitura gelatinakara lortu arte, eta gehitzen zaion edozein plater loditu egingo du (zopak, saldak, pureak, ahiak edo budinak), baita tarta edo pasteletarako betegarriak ere.
|
2014
|
|
3 urratsa. Katuari sari zaporetsuak ematen irakatsi Katu bakoitza desberdina da, eta baita
|
bere
sukaldaritzako gustuak ere. Felido batzuek jogurt naturala apaintzen dute; beste batzuek, berriz, elikagai hezearen latekin itsasten dute, eta beste batzuk hestebete zati txikietarantz erakartzen dira (indioilarra, adibidez, koipe txikia da, eta sari gisa eman daiteke).
|
2015
|
|
Japoniako sukaldaritza, Thailandia, Peruana, mexikarra… une bakoitzerako edo une honetako gogo aldartea laguntzeko. Laburbilduz, garbi dago dastamenean dastamena dagoela, baina kontsumitzaileak
|
bere
sukaldaritzatik beste batenera sartzeko balio erantsia eskatzen duela ere bai.
|
2021
|
|
Nutrizioari buruzko oinarrizko ezagutzarik gabe, erraza da oreka gutxiko menuetan erortzea.
|
Bere
sukaldaritza estiloa tradizionalegia eta sinpleegia izan daiteke. Meal Solutions Prezioa.
|