2004
|
|
—Ene lagun on-ona, zergatik pentsua? Balantzategin dagoen belar fin, goxo eta elikagarriarekin, zer dela-eta kamioi-etan ekarri
|
behar den
elikagai hori. Zenbat kostatzen ote da pentsu zaku bat?
|
2007
|
|
Kirolariek behar dituzten energia-eta proteina-beharrak konpentsatzeko, gero eta gehiago eskatzen dira proteina-irabiaki komertzialak. Zenbait kirolek, hala nola indar-kirolek (halterofilia edo pisuak), proteina gehiago hartzea eskatzen badute ere, ez da pentsatu
|
behar
elikagai hori gehiegi kontsumitzea. Oso alternatiba osasuntsua Merkatuak eskaintzen dituen prestakin komertzial hiperproteikoen edo proteinatan aberatsen ordez, aukera dago etxeko irabiakiak egiteko, kirolariei gehien gustatzen zaizkien osagaiekin.
|
2008
|
|
Arroza ekoizten duten herrialde gehienetan (Txina, India, Indonesia, Bangladesh, Vietnam, Thailandia, Birmania eta Japonia), landatzen diren barietateak, kasu batzuetan duela 20 urte erabiltzen zituzten berak, indarra galtzen ari dira soroetan. Hori dela eta, irri-k teknika berriak garatu
|
behar ditu
elikagai horren zerbitzura. Kalitateak kantitatea lehenesten du Adituen arabera, arroz-laboreak hobetzeko, ekoizpen-kantitatea baino kalitate hobea behar da.
|
2013
|
|
Arraina da merkatuko elikagai galkorrenetako bat. Itsas zabalean harrapatzen denetik, higiene eta manipulazio oso zorrotzak
|
behar dira
elikagai hori kontserbatzeko. Horregatik, elikagai preziatu horren kontserbazioan hobekuntzak bilatzen saiatzen dira adituak, segurtasuna eta higienea bermatzeko.
|
2015
|
|
Zenbait ikerketak jogurta irenstearekin sor daitezkeen onurak ikusten badituzte ere, zaila da ikerketetan egiaztatzea ea elikagai hori maiz kontsumitzen duten pertsonen ezaugarriei egotz dakiekeen. Nolanahi ere, esne-bakterioen kopurua txikiagoa izaten da jogurt izoztuan, eta ez da ahaztu
|
behar
elikagai horri aplika dakizkiokeen onurak lainotuta geratuko direla kaloria asko dituelako. Gantz gutxikoak direnez, kaloria gutxikoak dira Merkatuan jogurt izoztuen barietateak aurki daitezke «koipe gutxikoak», baina Harvardeko Osasun Publikoko Unibertsitateak adierazi du ez direla bertsio estandarrak baino osasungarriagoak, azukre edukia oso altua baita.
|
2016
|
|
Zati edo xerra gordinak hiru eta bost egun bitartean irauten du, eta haragi xehatua, egun batetik bi egunera bitartean. Kontuan izan
|
behar da
elikagai horrek kolore-aldaketak izan ditzakeela, gehienetan normalak eta kalterik eragiten ez dutenak. Airea eta argia zuzenean eragiten dute mioglobinan, haragiaren pigmentu nagusian.
|
2020
|
|
Alde horretatik, elikagai-industriari eskatzen zaizkion baldintzak gero eta zorrotzagoak dira, baina, hala eta guztiz ere, bakterio hori oilasko-haragi gordinean egoteko probabilitatea handia da oraindik. Horregatik, etxean oinarrizko arau batzuk bete
|
behar ditugu
elikagai hori erabiltzean. Ez dugu ahaztu behar elikadura-segurtasuna katearen maila guztien zeregina dela, hasi lehen ekoizletik eta azken kontsumitzaileraino.
|