2001
|
|
Horrela, ez da ordu artean zulatu behar, ez baitiogu denborarik ematen urdailari hartualdiaren eta hartualdiaren artean huts sentsazioa izan dezan. Otordu nagusietakoren bat (maiz gosaria edo afaria) alde
|
batera
uztea ez da osasungarria eta ez da egokia pisua galtzeko. · Zuntz askoko elikagaietan ugaria, asetasun eta osotasun sentsazioa handitzean gosea murrizteko.
|
2012
|
|
Urduritasunetik, jarrera altiboetatik edo tonu desafiatzailetik alde egin behar da, eta galderen eta erantzunen ohiko erritmoa trebetasun guztiak erakusteko elkarrizketa produktiboa lortzeko modua aurkitzen saiatu. 9 Keinuak alde
|
batera
utzi Ez da hitzezko adierazpena bakarrik zaindu behar. Hautapen prozesuetako arduradunek izangaiari buruzko ahalik eta informazio gehien lortu nahi dute eta informazio iturri nagusietako bat keinuen bidezko komunikazioa da.
|
2013
|
|
3 Argia irtenbide gisa ez piztea Irudia: Rotorhead Argi ahul
|
bat
uzteak ez du esan nahi helduek haurraren gelako argi nagusia piztu behar dutenik negarrez hastean. Umea gauaren erdian izututa esnatzen bada, eta nagusiei negar edo dei egiten badie, lasaitu egin behar da argiak piztu gabe.
|
|
Jarduera horien prezioa ez da ia inoiz 30 euro hilean jaisten haur bakoitzeko. Baina eskola horiek alde
|
batera
uzteak ez du esan nahi kirol edo zaletasun horiek praktikatzeari uko egiten dionik. Eskola eguna amaitzean, saskibaloian edo futbolean joka daiteke lagunekin, eta dibertigarria izango da.
|
2014
|
|
2 Janari bat saltatzea. Goseak edo gosariak, gosariak, afariak eta goiz edo arratsalde erdiko mokadutxoak alde
|
batera
uzteak ez du eragiten gutxiago jatea, baina, hala ere, okerrera egiten du. 3 Kaloriak edatea.
|
2016
|
|
Beraz, erretzeari uzteak biziak salbatu eta ingurumeneko kalteak saihesten ditu. Eta ohitura hori alde
|
batera
uzten ez bada, ezinbestekoa da zigarro muturrak ingurura ez botatzea, ez naturalera, ez hirikora, ez komunera. 2 Palma olioa duten jakiak kontsumitzea Palma olioa elikagai askotan erabiltzen da.
|
|
Hozketa tenperaturetan (5 ºc inguruko tenperaturan), izoztean (18ºc inguruko tenperaturan), prozesu horrek elikagaien balio bizitza luzatzen du, narriaduraren erritmoa murrizten baitu. Zenbat eta tenperatura txikiagoa izan, orduan eta seguruago mantentzen dira biltegiratutako elikagaiak, betiere, beti ere, gerta daitezkeen arduragabekeriak alde
|
batera
uzten ez badira, adibidez, hotz katea haustea. Duela urte asko aplikatutako teknika horiek eguneroko sukaldaritza arazoak konpontzen laguntzen dute.
|
2020
|
|
Eta bakarrik utzi? Leku lasai
|
batean
uztea ez da hura uztea. “Lagun diezaiokete, baina nahi ez badu, gelatik atera eta noizean behin joan gaitezke, eta hor gaudela eta lagunduko diogula sentitzen du”, dio.
|