2001
|
|
Ondoren, bota pixka bat irin gazituarekin. Zartagin txiki eta itsasgaitz
|
batean
olio pixka bat berotu eta haragia piezaz pieza erregosi; xukatu eta gorde. Sua jasateko gai den buztinezko kazola batean, urtu gurina eta salteatu azenarioa, apioa eta tipula zati txikitan (brunoise), su ertainean hiru minutuz, kipula erre gabe.
|
2002
|
|
4 Gorrituta daudenean, atera eta gorde plater batean. 1 Oinarri zabaleko lapiko
|
batean
olio pixka bat bota. 6 Bertan, frijitu kipula moztuta, garden egon arte.
|
|
Berotu labea 200 ºC an. Jarri labean kazola sakon erregogor
|
bat
olio pixka batekin, eta salteatu oilarra su bizian, beti azalaren aldetik, gorritu arte. Gaineratu barazkiak eta belar bereiziak, eta kozinatu 5 minutuz edo berdurak bigundu arte.
|
2003
|
|
Kipula, porrua, azenarioa, baratxuria, piperra, tomatea eta babarrun zati bat kontu handiz atera eta irabiagailu batekin birrindu. Baratxuri pixka
|
bat
olio pixka batekin frijitu, eta irabiagailu ontzira bota. Dena ondo birrindu eta babarrunen lapikoan sartu.
|
2004
|
|
Kendu eta gehitu gurin urtua, esnea, ura, koñaka (aukerakoa) eta utzi ordubetez. Zartagin bero
|
batean
olio pixka bat botako dugu, orea estaltzen duen zorrotada bat. Kolorea hartzen duenean, espatula batekin ematen dugu buelta.
|
2008
|
|
Porru saltsa egitea: Lapiko
|
batean
olio pixka batekin, erregosi kipula zerrendatan moztuta eta baratxuri alea. Kipula prestatu ondoren, gehitu porru garbiak eta xerratan moztuak.
|
2009
|
|
Zabaldu oilasko izterrak, gatzaz eta piperraz ondu, eta bete egindako nahasketarekin. Lotu soka fin batekin oilasko izterrak, eta jarri erretilu
|
batean
olio pixka batekin. Eduki ordubete gutxi gorabehera labean, 180 gradutan.
|
2012
|
|
Horiek aurkezteko beste modu bat baratxuri, perrexil eta ogi birrindua egitea da, guztia sukaldeko robot batean xehatuta. Zartagin
|
batean
olio pixka batekin, salteatu azkar, baina tenperatura handirik gabe, gorritu dadin. Erregosi hori albondigen gainean bota, erregosi baten hornigai gisa, entsalada baten osagarri gisa edo aperitibo gisa.
|
|
Piperrak garbitu eta erditik moztu, luzetara, eta errabitoa hil. Kendu pipitak eta jarri labeko plaka
|
batean
olio pixka batekin. Sartu aurrez berotutako labean 200º ko tenperaturan 20 minutuz.
|
2013
|
|
Gainazala zigilatu ondoren, gehitu saltsa eta berotu egosten hasi arte. Azkenik, zartagin
|
batean
olio pixka batekin txirla batzuk salteatuko ditugu ireki arte. Zabaldu ahala, gehitu legatzaren lapikora saltsan, jarri berogailu bat multzoari zaporeak txerta daitezen, utzi sutatik kanpo 10 bat minutuz eta zerbitzatu bero.
|
2014
|
|
Ganbak zuritu, isats haragia zatitu eta azalak eta buruak gorde. Saltsa egiteko, tipulinaren zati bat txikitu eta erregosi lapiko
|
batean
olio pixka batekin. Ganben azalak eta buruak bota, brandy zorrotada bat bota eta flanbeatu.
|
2015
|
|
Txirlak hozten direnean, maskorretatik atera eta oliba olio birjinan gorde, perrexil zatitu berriarekin. Moztu tipulina ‘brounoisse’ eran (laukitxo txikiak), eta egin su txikian lapiko
|
batean
olio pixka batekin. Kozinatu eta bigun dagoenean, bota patata zuritua, garbia eta zati irregularretan moztua, eta azenarioa xerratan.
|
|
Moztu tipulina hemen: brounoisia (laukitxo txikiak) eta sutan jarri lapiko
|
batean
olio pixka batekin. Kozinatu eta bigun dagoenean, orburu samur eta zatitua bota, eta orburu erdia gorde, ondoren akonpainamendu gisa frijitzeko.
|
|
Pieza oso giharrak erabiltzen badira, ordea, baliteke pixka bat lehor geratzea. Dilema hori konpontzeko, oso trikimailu erraz bat erabil daiteke, eta, horri esker, haragia mamitsua izan daiteke, giharren bidez. Haragia kubotan moztu behar da, gisatzeko eta zartagin
|
batean
olio pixka batekin frijitzeko. Hala, azaleko geruza bat sortuko da haragi pusketan, zukuei piezen barruan eutsiko diena, baita gisatuari gehitzen zaizkionean ere.
|
2016
|
|
Igurtzi pixka bat limoiarekin eta gorde. Tipulina brounoisse erara moztu (karratutxo txikiak) eta sutan prestatzen dugu kazola
|
batean
olio pixka batekin. Egosi eta bigundu ondoren, gehitu orburu samurrak eta zatituak.
|
|
Alkatxofa krema aldez aurretik salteatutako urdaiazpiko zatiekin zerbitzatu, eta, nahi izanez gero, ogi salteatu edo xigortuekin. 3 Perretxiko krema fina eta zaporetsua Tipulin bat ebaki brunoise erara, eta su baxuan prestatzen da kazola
|
batean
olio pixka batekin. Biguna dagoenean, bi baratxuri ale gehitu eta multzoa sueztitu.
|
|
Gaztainak ateratzen ditugu eta, epel daudenean, igurtzi egiten ditugu sukaldeko zapi baten laguntzaz, azala askatzeko eta kontu handiz kentzeko. Tipulina brounoisse erara moztu (karratutxo txikiak) eta sutan prestatzen dugu kazola
|
batean
olio pixka batekin. Egosi eta bigundu denean, baratxuri hortzak gehitu eta multzoa sueztitu, porru garbiak zatikatu, erregosi eta azkenik gehitu patata zurituak, perretxiko garbiak eta zatikatuak, eta gaztaina zurituak, zati irregularretan moztuta.
|
2018
|
|
Barbakoa edo parrilla izanez gero, izozten utzi behar da pixka bat, eta alde guztietatik brotxetetan sartuta prestatu. Garbitu txanpinoiak, moztu lau zatitan eta zartagin
|
batean
olio pixka batekin, salteatu minutu batzuetan eta gorde. Brotxeta muntatzea.
|
|
Hala ez bada, irin pixka bat gehitu behar da. Orea prest dagoenean, jarri zartagin
|
bat
olio pixka batekin berotzen. Bitartean, mini a egiten ari gara hanburgesak azalore ogiaren tamainakoa.
|
2019
|
|
xukatu eta taper batean jarri besterik ez duzu egin behar. Ondoren, hautatu barazki ultraizoztuak (gorde gainerakoa izozkailuan, hurrengoan), jarri labe erretilu
|
batean
olio pixka batekin eta, gero, usaindu gehien gustatzen zaizkizun belarrak eta belar usaintsuak. Egosi hiru galeper arrautza, sartu guztia taperren eta kito!
|
|
ginakyurt en 5 Thai arroz arroza Egosi arroza ur ugariz eta gatzez, 15 minutuz. Bitartean, berotu wok edo zartagin
|
bat
olio pixka batekin eta, bero dagoenean, gaineratu piperrak, azenarioak eta ilar ultraizoztuak, dagoeneko garbiak eta prestatzeko prest daudenak. Gehitu arroza wokari eta sukaldaritza guztia 10 minutuz, lima zukua, soja saltsa eta azukre pixka bat hartzea ahaztu gabe.
|
2023
|
|
Ondoren, bota 200 ml esne gain likido eta edalontzi bat tagliatelleen egoste saldatik, eta utzi irakiten, saltsa krematsua osatu arte. Berotu pasta zartagin
|
batean
olio pixka batekin zerbitzatzean, eta zerbitzu plateretan zaudenean, apaindu aran eta hirugihar kremarekin. Txahal gona aranekin eta purearekin erreta Txikitu baratxuri ale bat eta tipulin fin fin bat, eta nahasi gatz pixka batekin eta oliba olioarekin.
|