2001
|
|
Haragia pixka bat irineztatuko dugu, lau zentimetro inguruko kubotan moztua. Jarri gorritzen lapiko
|
batean
olio bero pixka batekin. Txandaka egin eta plater batera eraman.
|
2008
|
|
Ontzeko osagaiekin nahastu, brounoisse eran moztua (oso xehe xehatua, baita robotean ere), nahi dena (tipula, porrua, piper berdea edo baratxuri gorria, perrexila, ezkaia, piperbeltza edo gatza, besteak beste), eta eskuak pixka bat bustita, orea eskuz itsats ez dadin, bolak egin eta, ondoren, zanburgesa forma lortu arte zapaldu. Prestatu ondoren, frijitu zartagin
|
batean
olio bero pixka batekin hiru minutuz alde bakoitzean, gorritu arte. Tomate saltsarekin edo edozein barazki saltsarekin zerbitza daitezke.
|
|
Zartagin
|
batean
olio beroarekin, frijitu kipula brounoisse eran moztua (laukitxo txikiak). Gorritu ondoren, iragazi eta gorde.
|
|
Gorde lapikoa sukaldeko trapu batekin eta sutatik kanpo, arroza lehortzen amaitu eta solte gera dadin, baina ez da estaltzen, 5 minutu inguruko atsedena hartuko du. Zartagin
|
batean
olio bero askorekin frijitu arrautzak su bizian. Zuringoa gatzatua, harroa eta puntillitekin dagoenean eta gorringoa estaltzen duen mintza zurixka denean lortzen da arrautzak egosteko punturik onena.
|
2012
|
|
Jakiak prestatzeko unean, beratzetik atera, xukatu eta irinetatik pasatzen dira. Zartagin
|
batean
olio beroarekin berehala frijitu, beratzeak arraina pixka bat eraldatu baitu eta zartaginean gutxiago kozinatu behar baitu. Arrain marinatu hori oso goxoa geratzen da allioli saltsa arinarekin edo saltsa tartariarrarekin batera.
|
|
Ur pixka batekin garbitzen da eta kozinatzeko prest dago. Arrain osoa prestatzeko modu hori da frijitzeko modurik gustukoenetako bat, irin pixka batekin, gainazala ondu eta zartagin
|
batean
olio bero ugarirekin murgildu ondoren, flotatu eta kanpoaldea azkar urtzeko. Horrela azala kurruskaria geratzen da eta barrualdea, mamitsua.
|
2013
|
|
Irudia: CONSUMER EROSKI 2 Era berean, barazki batzuk moztu (tipula, azenarioa, porrua, baratxuria edo piperrak) eta, lapiko
|
batean
olio beroa erabiliz, haragi zatiak sueztitu. Gorritzen hasten direnean, barazkiak gehitu, multzoa salteatu eta haragi salda batekin (edo barazkiekin) estali.
|
2014
|
|
Galeperrak garbitu eta barrutik eta kanpotik gatza botako diegu. Galeperra bakoitzean hezurrik gabeko aran lehor bat sartu, hankak lotu, forma gal ez dezaten, eta gorritu lapiko edo zartagin zabal
|
batean
olio beroarekin. Galeperrak gorritu ondoren, kendu zartaginetik eta jarri lapiko zabal batean.
|
2015
|
|
Haragia pixka bat irineztatuko dugu, lau zentimetro inguruko kubotan moztua eta gatz apur batekin. Egosi zatiak lapiko
|
batean
olio bero pixka batekin. Txandaka egingo dugu, azala berdin gorritzeko, eta haragi dadoak plater batera eramango ditugu, prest egon ahala.
|
2016
|
|
Su txikian prestatzen jarraitzen dugu, harik eta lapikoa mugitzean egiaztatu arte masa ez dela ontzi horren paretetan itsasten. Zartagin
|
batean
olio bero ugari (txurroak oliotan «igeri egin» egin behar dute) eta txurro baten laguntzarekin (txurroak egiteko metalezko aparailua) edo, bestela, txurro sendozko mahuka batekin, txurroak botatzen ditugu zuzenean olioaren gainean. Minutu bat pasatutakoan, buelta eman.
|
2022
|
|
Imagen: iStock Kalabazin entsalada, gazta freskoa eta tomatea Garbitu eta moztu kalabazina xerratan edo zerrenda mehetan, salpiperrak pixka bat salteatu eta zartagin batean salteatu, apur bat pixka
|
batekin
olioa bero, bi aldeetatik gorritzen utziz. Atera eta gorde.
|
2023
|
|
Frijitu ondoren (15 minutuz) eta gogortasuna galdu ondoren, bota zuritutako eta zatitutako tomatea (mami zatitua soilik) eta, azkenik, prestatu pistoa 30 minutuz. Bestalde, zuritu eta zatitu laukitxotan patata ertain pare bat, eta frijitu zartagin
|
batean
olio beroarekin. Frijitu eta gorritu ondoren, xukatu frijituaz eta gehitu pistoari kozinatuta dagoenean.
|