2001
|
|
Egungo margarinek duela zenbait urte zeudenek
|
baino
gantz gutxiago izateari esker, kaloria urriago aportatzen dute.
|
2003
|
|
Italian, adibidez, Plasmon Oasi Ecologica enpresak (Heinz taldekoa) bi produktu organiko berri garatu ditu: 12 hilabetetik gorako haurrentzako kakao eta esne postrea, 200 mL-ko Tetra Brick® en merkaturatua, eta% 9
|
baino
gantza gutxiago duten txokolatezko gailetak, Winnie the Pooh kromoekin batera merkaturatzen direnak. Asetasunera arte errepikatzen den formula da, baina aldea produktuaren nutrizio kalitatean dago.
|
2004
|
|
Gantz horren kalitatea gorabehera, agertzen den kopuru aldetik ere aholkatzeko modukoa da txerrikia: atal gihar gihartsuek (zinta edota azpizuna, adibidez) txahal xerrak
|
baino
gantz gutxiago daukate.
|
2007
|
|
Parametro honen arabera, gaztak honela sailka daitezke: oso gantzatsuak (estraktu lehorraren gantza %60tik gora dutenean), gantzatsuak (%45% 59 gantz), erdi gantzatsuak (%25 %44), erdigaingabetuak (%10 %24) eta gaingabetuak (%10
|
baino
gantz gutxiago, estraktu lehorrarekiko).
|
|
Nakulas markako bi laginek (freskoa eta izoztu) edukiaren %5
|
baino
gantz gutxiago dute baina Pescanova ko biek %13 eta Gula del Norte markako gulen gantza edukiaren %10etik gora doa.
|
|
zatirik gihartsuenak aukeratzen ditugun, hala nola azpizuna (5 g gantz/ 100 g) eta solomo zinta (8,8 g gantz/ 100 g); edo gantz eduki nabarmena duten beste batzuk, hala nola saihetsak (24 g gantz/ 100 g), txuletak (15 g gantz/ 100 g) eta hestebeteak (100 g). Txerriaren zati gihartsuek oilasko izterrak (13,5 g gantz/ 100 g) edo txahal zotzak (6 g gantz/ 100 g)
|
baino
gantz gutxiago dute. Alde horretatik, nabarmendu behar da elikagaia egiteko moduak eragin handia duela gantz edukian eta, ondorioz, amaierako plateraren energia balio osoan.
|
2008
|
|
Labore hedatuak edo maluta itxurakoak aukera politak dira eguneko lehen janaria egiteko, opilek
|
baino
gantz gutxiago daukatelako eta, gainera, karbohidrato, zuntz, bitamina eta mineralez hornitzen gaituztelako.
|
|
Oilasko prestakinez egindakoen artean, Kentucky Fried Chicken izenekoak eman du kalitate onena: beste biek
|
baino
gantz gutxiago dauka askoz, eta gantz saturatuagoak ere ez dauzka besteek bezainbeste.
|
2009
|
|
Baieztapena egokia da, txokolatezko gainerako izozkiek
|
baino
gantz gutxiago baitu (etxe honek ekoizpen prozesu berezia erabiltzen du eta): % 7,3 ditu gantzak; beste bik% 12 dauzkate eta laugarrenak% 20.
|
|
Gainera, beste guztiek
|
baino
gantz gutxiago dauka, eta lodigarririk ez duen bakarra da (beste gehienek almidoia dute).
|
2012
|
|
Arkume ternaskoaren haragia oso mamitsua, usaintsua eta zapore onekoa da, eta esneko arkumearena
|
baino
gantz gutxiago du.
|
2013
|
|
Behar
|
baino
gantz gutxiago hartzeak, adibidez, bitamina eta gantz azido esentzialak falta izatea ekar dezake, eta horrek kalte egingo lioke HDL edo kolesterol onari.
|
|
EROSKI Sannia saileko indioilar hanburgerrak, indioilarrez egina izaki, haragiz egindako beste produktu batzuek
|
baino
gantz gutxiago du; zehazki, EROSKI markako beste batzuek baino %62 gutxiago ere bai.
|
2015
|
|
Egosita daudenean, haragia gehituko da. Horrela, lekaleak oso osorik eta ohi
|
baino
gantz gutxiago izango dute. Lekaleak koiperik gabe eltzea nahiago izanez gero, urez eta barazkiz egosi daitezke, eta, frijitua egiteko unean, tipula eta baratxuria oso txikituta (platerean) prestatuko dira, salda pixka batekin, eta, horrela, salda koilarakada batzuez ordezkatuko da.
|
|
Kaloria gutxien dituen fruitu lehorretako bat da gaztaina. Hilabete hotzetan ohikoa da, beste fruitu lehor batzuek
|
baino
gantz gutxiago du, eta ur eta mantenugai erregulatzaile ugari ditu, hala nola potasioa eta folatoak. Gantza, berez, zerealek dutenaren antzekoa da (%3 inguru).
|
2017
|
|
Hauek dira gantz edukiak: Magroak (%20
|
baino
gantza gutxiago). Erdikoipetsuak (gutxienez %20).
|
2020
|
|
Jatorrak txahal haragia du, aurrez marinatutako arkume koipez prestatua, eta barazkiekin zerbitzatua ogi mamitsu eta fin batean. Komeni da Interneten aurki ditzakegun aukerak kontrastatzea eta oilaskoaren% 100 aukeratzea, beste haragi mota batzuetakoek
|
baino
gantz gutxiago izango baitu. Aukerarik osasungarrienak?
|
2022
|
|
Berriro ere, flan motaren araberako desberdintasunak aurkituko ditugu: arrautza esne erdigaingabetua erabiltzen da (legez,% 1,5 arteko koipea du); gaztetan esne osoa erabiltzen da (gantza gutxienez %3, 5 du); eta banillazkoetan, esne partzialki gaingabetua hau da, osoak
|
baino
gantz gutxiago du, baina ez da erdigaingabetuaren mugen barruan sartzen. (e) n Flanbya adibidez, esnearen gantz proportzioa% 1,1 da.
|