2006
|
|
Proposamenak, kontuan hartuta elikadura entzima guztien kaltegabetasuna ebaluatuko dela, etiketatik salbuestea laguntzaile teknologiko gisa erabiltzen direnak. Proposamenak hainbat arau ditu
|
azken
kontsumitzaileari saltzeko elikadura entzimak eta horietarako ez direnak etiketatzeko. Hala, azken kontsumitzaileari saltzeko elikadura entzimak merkaturatu ahal izateko, entzima horien ontziek edo ontziek ezaugarri jakin batzuk izan behar dituzte, erraz irakurtzeko modukoak eta ezabaezinak, hala nola elikadura entzimaren salmenta izena.
|
|
Proposamenak hainbat arau ditu azken kontsumitzaileari saltzeko elikadura entzimak eta horietarako ez direnak etiketatzeko. Hala,
|
azken
kontsumitzaileari saltzeko elikadura entzimak merkaturatu ahal izateko, entzima horien ontziek edo ontziek ezaugarri jakin batzuk izan behar dituzte, erraz irakurtzeko modukoak eta ezabaezinak, hala nola elikadura entzimaren salmenta izena. Entzima horri dagokion elikadura entzimari aplikatzen zaion edozein xedapen komunitarioak ezarritako izena izango da.
|
|
Entzima horri dagokion elikadura entzimari aplikatzen zaion edozein xedapen komunitarioak ezarritako izena izango da. Bai kasu batean, bai bestean,
|
azken
kontsumitzaileari saltzeko ez diren elikadura entzimak bereizita saltzen dira, edo elkarrekin nahasita. Ontzi edo ontzi horiek elikadura entzima bakoitzari buruzko informazioa izango dute, proposatutako Erregelamenduak hala ezartzen badu, edo entzimaren deskribapen zehatza, nahasi daitezkeen produktuetatik bereizteko bezain zehatza.
|
2012
|
|
Txikizkariak. Salgaiak handizkariei erosten eta
|
azken
kontsumitzaileei saltzen dizkieten bitartekariak.
|
2014
|
|
Etorkizuneko arau horretan, 1169/ 2011 (EB) Erregelamenduko 9 artikuluko c) ataleko baldintzak ere jasotzen dira, II. eranskinarekin lotuta. Alergenoak ere adierazi dira ontziratu gabeko elikagaietan,
|
azken
kontsumitzaileari saltzen zaizkionak. Letra tipoaren tamainak.
|
2016
|
|
Ekoizleak finantzatzen dituzte bitartekariek; izan ere, produktu jakin batzuk
|
azken
kontsumitzaileei saldu gabe egon ez arren, bitartekariek produktu horien truke ordaintzen diete ekoizleei. Gainera, kontsumitzaileak ere finantza ditzakete, epeka edo kreditu txartelaren bidezko ordainketa onarturik.
|
|
Handizkaria edo handizkako merkataria:
|
Azken
kontsumitzaileari saltzen ez dioten bitartekariak dira Beste ekoizle bati edo beste bitartekari bati (handizkari, txikizkari edo merkataritza bitartekari bati) erosten eta saltzen diote. Normalean, kantitate handiak erosten dituzte, prezio txikien truke, eta kantitate txikiagotan eta prezio handiagoan saltzen dituzte.
|
|
Txikizkaria, xehekaria, txikizkako merkataria edo xehekako merkataria: Produktuak
|
azken
kontsumitzaileari saltzen dizkioten pertsona fisikoak edo juridikoak dira. Saltzen diren produktu unitateak kontsumo pribaturako izaten dira, eta ez, adibidez, industria kontsumorako.
|
|
Kontsumitzaileek sortzen dituzten kooperatibek handizki lanak, ekoizleei erosten diete? eta txikizkari lanak?
|
azken
kontsumitzaileei saltzen diete, egiten dituzte aldi berean.
|
|
Zer da kategorien araberako kudeaketa? Gaur egun,
|
azken
kontsumitzaileei saltzen dizkieten saltoki arduradunek produktu kategorien arabera egiten dute salmenta puntuaren kudeaketa; ondorioz, kontsumitzaileen buruan dauden produktu kategorien arabera elkartzen dituzte produktuak.
|
2021
|
|
Nahitaez informaziorik ez dutenak. Produktu horien zerrenda (osagai bakarra duten eraldatu gabeko produktuetatik hasi eta fabrikatzaile batek kopuru txikitan zuzenean
|
azken
kontsumitzaileari saltzen dizkion eskuz egindako elikagaietaraino) Europako 1169/ 2011 Erregelamenduan zehazten da. Aurreko etiketatze sistemak, hala nola Nutr Score, erregelamendu horrek erregulatzen ditu.
|
|
Horren barruan sartzen dira merkataritza azalerak, hala nola supermerkatuak. Hori, hain zuzen, “589/ 2008 Erregelamenduak arautzen du, eta, horren arabera, A kategoriako arrautzak(
|
azken
kontsumitzaileari saltzen zaizkion arrautzak) ezin dira kontserbatzeko tratamendurik egin, eta ezin dira hoztu tenperatura 5 °C tik behera artifizialki mantentzen den lokaletan”, zehaztu du Beatriz Robles elikagai teknologoak. Gakoa tenperatura konstantean edukitzea bada, gorde al ditzaket beste leku itxi batean, labean, adibidez?
|