2004
|
|
Enpanadaren goiko aldea arrautza irabiatuarekin pintatzen da, eta ondoren su hartu 200ºC tan, gorritu arte. Enpanada lehendik dagoenean egina,
|
atera
labetik eta utzi hozten pixka bat epeltzeko.
|
2007
|
|
Sartu multzoa labean, 200º C tan, 15 minutuz edo patatak ia egosita egon arte.
|
Atera
labeko erretilua patatekin eta gehitu urraburuak haien gainean. Hezurrik gabeko urre bizkarra ahoz gora jarriko da, eta ahoz behera duena, berriz, azalean ebakia eginez, limoi xerra bat sartuko da.
|
2011
|
|
Sartu aurrez berotutako labean 200 °C tan eta prestatu 20 bat minutuz. Erre ondoren,
|
atera
labetik eta utzi hamar bat minutuz. Betegarriaren eta azpizunaren alternatibak Zerbitzatzeko, xerra lodietan moztu eta azpil batean zerbitzatzen da, eskarola entsaladarekin, nahiz eta aurkezteko beste modu asko ere onartzen dituen.
|
2012
|
|
Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
Atera
labetik eta jarri barazkiak, haragia eta hezurra lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali urez eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
|
|
7 Sartu labean 12 minutuz.
|
Atera
labetik. 8 Busti zapi bat, xukatu ondo eta zabaldu mahaiaren gainean.
|
2013
|
|
|
Atera
labetik, utzi hozten, atera moldetik eta ebaki laukitxotan.
|
|
Aurkezpena: Souffleak eginda daudenean,
|
atera
labetik eta bota azukre hautsa gainetik. Moldetik atera gabe eta labetik atera berritan eramaten dira mahaira, berehala hasten baitira uzkurtzen.
|
|
Egin 200 ºC an, eta, gorritzen hasten direnean,
|
atera
labetik. Espatulaz askatu orduko, eman forma biribila, zilindroaz lagunduta.
|
|
Masa pastelontzia masa hautsia duen molde labean bota, eta beste 10 minutu sartu labean.
|
Atera
labetik eta utzi hozten pastela moldetik kanpo. Zatitu fresak, igurtzi azukrea eta igurtzi limoi tanta batzuk.
|
|
Prest dagoenean, moztu hostorea zati karratutan (gero banakako errazioetan zerbitzatzeko) eta laberatu 200 ºc an 15 minutuz. Hostopilak igotzean,
|
atera
labetik, ireki erditik eta bete perretxiko eta ganben salteatuarekin. Zerbitzatu bero dagoen bezala, edo tomate saltsa batekin.
|
|
Jarri plaka batean eta sartu labean 200ºC tan, barazkien eta haragiaren azala gorritu arte.
|
Atera
labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali urez eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
|
|
Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200º C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
Atera
labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa kazola zabal eta altu batean. Labe beroko plaka Jerezko ardo koparekin bereizi, eta erretilutik ateratzen diren zukuak berreskuratu, eta lapikora bota.
|
2014
|
|
Gainetik gazta birrindua botako dugu eta guztia laberatuko dugu azala gorritu arte, 200 ºC tan 10 bat minutuz.
|
Atera
labetik, utzi epeltzen eta sartu hozkailuan. Hurrengo egunera arte gordeko dugu, hondartzara eramaten dugunean.
|
2015
|
|
Maria bainuan laberatu, 180 °C an, 30 bat minutuz, eta orburu pastela gatzatuta geratu dela egiaztatu dugu, txitxi burruntzia sartuta eta garbi ateratzen dela egiaztatuta. Orburu pastea gatzatu ondoren,
|
atera
labetik eta utzi moldean epeltzen sareta baten gainean, aurrez hoztu dadin. Era askotako letxuga entsaladarekin eta alioli saltsa leuneko koilarakada batzuekin busti eta lagundu.
|
|
Banakako molde batzuk estaltzen dira hostore luzatuaren xaflarekin, pixka bat ziztatzen da oinarria sardexkarekin, tarthegala betetzen da uda konpotaren gainean, eta gaztaina zatikatu pare bat.
|
Atera
labetik eta itxaron epeltzen diren bitartean tartaletak moldeetatik atera aurretik, bero pixka bat jateko. 2 Irasagarra gure erara Osagaiak:
|
|
" Sinpletasuna sofistikazioa da" eta Issey Miyake ren uniformeei eta Bob Dylanen letrei buruz baina gauza hori Supersonikoetatik
|
ateratako
labea dirudi.
|
2016
|
|
Egosten ari garen bitartean bizkotxoaren goiko aldea gorritzen ari bagara, aluminiozko paper pixka batekin estali behar dugu. Egosi ondoren,
|
atera
labetik eta atera, sareta baten gainean jarriz, ahalik eta azkarren hozteko. Bizkotxo hau gosari edo askari bati laguntzeko prest dago, baso bat esne txokolatedun batekin batera.
|
2017
|
|
Txirikorda egin ondoren, hostore guztia arrautza irabiatuarekin margotu, eta 20 minutuz sartu 200 minutuz tenperatura horretan berotzen den labean. Kurruskatu eta urreztatu ondoren,
|
atera
labetik, utzi epeltzen eta zerbitzatu barrutik beroa eta kurruskaria izateko. –
|
2021
|
|
6 Azkenik,
|
atera
labeko erretilua eta gehitu zartagineko piperrada. Nahastu guztia ongi, horrela piperradak untxiaren zapore guztia hartzeko.
|
2022
|
|
Eta hori guztia labean 200 ºC tan sartu beharreko iturri batean jartzen da, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte.
|
Atera
labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzezko kopa batekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali uretako osagaiak eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
|
|
Pasta hotza dago. Ez al dituzte oraintxe
|
atera
labetik?
|
2023
|
|
Biribildu pasta filoa metalezko tututxo batzuetan, eta sartu labean gainerretzeko moduan (minutu bat edo bi) pasta txigortzeko eta horrela geratzeko.
|
Atera
labetik, kendu metalezko armazoiak eta bete aho pastako tututxoak fruta mazedoniarekin eta jogurtarekin. 6 Abrikot freskoen moussea 500 gramo abrikot heldu garbitzen ditu, eta hezurra kentzen die.
|
|
Gazta birrindua bigundu egingo da, eta pastak urre kolorea hartuko du.
|
Atera
labetik, eta zerbitzatzeko prest egongo da.
|
|
Eduki zilarrezko papilloteak labean hamar minutuz.
|
Atera
labetik eta jateko prest daude.
|
|
Labea zabaldu eta ke laino bat irten da. Erretilua
|
ateratzerakoan
labea ukitu dut eskuin eskuko azalarekin, eskerrik asko erredura sendatzeagatik. Ekarri kanuto hori.
|