Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 25

2004
‎Enpanadaren goiko aldea arrautza irabiatuarekin pintatzen da, eta ondoren su hartu 200ºC tan, gorritu arte. Enpanada lehendik dagoenean egina, atera labetik eta utzi hozten pixka bat epeltzeko.
2007
‎Sartu multzoa labean, 200º C tan, 15 minutuz edo patatak ia egosita egon arte. Atera labeko erretilua patatekin eta gehitu urraburuak haien gainean. Hezurrik gabeko urre bizkarra ahoz gora jarriko da, eta ahoz behera duena, berriz, azalean ebakia eginez, limoi xerra bat sartuko da.
2011
‎Sartu aurrez berotutako labean 200 °C tan eta prestatu 20 bat minutuz. Erre ondoren, atera labetik eta utzi hamar bat minutuz. Betegarriaren eta azpizunaren alternatibak Zerbitzatzeko, xerra lodietan moztu eta azpil batean zerbitzatzen da, eskarola entsaladarekin, nahiz eta aurkezteko beste modu asko ere onartzen dituen.
2012
‎Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta hezurra lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali urez eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
‎7 Sartu labean 12 minutuz. Atera labetik. 8 Busti zapi bat, xukatu ondo eta zabaldu mahaiaren gainean.
2013
Atera labetik, utzi hozten, atera moldetik eta ebaki laukitxotan.
‎Aurkezpena: Souffleak eginda daudenean, atera labetik eta bota azukre hautsa gainetik. Moldetik atera gabe eta labetik atera berritan eramaten dira mahaira, berehala hasten baitira uzkurtzen.
‎Egin 200 ºC an, eta, gorritzen hasten direnean, atera labetik. Espatulaz askatu orduko, eman forma biribila, zilindroaz lagunduta.
‎Masa pastelontzia masa hautsia duen molde labean bota, eta beste 10 minutu sartu labean. Atera labetik eta utzi hozten pastela moldetik kanpo. Zatitu fresak, igurtzi azukrea eta igurtzi limoi tanta batzuk.
‎Prest dagoenean, moztu hostorea zati karratutan (gero banakako errazioetan zerbitzatzeko) eta laberatu 200 ºc an 15 minutuz. Hostopilak igotzean, atera labetik, ireki erditik eta bete perretxiko eta ganben salteatuarekin. Zerbitzatu bero dagoen bezala, edo tomate saltsa batekin.
‎Jarri plaka batean eta sartu labean 200ºC tan, barazkien eta haragiaren azala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali urez eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
‎Jarri labeko plaka batean eta sartu labean 200º C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa kazola zabal eta altu batean. Labe beroko plaka Jerezko ardo koparekin bereizi, eta erretilutik ateratzen diren zukuak berreskuratu, eta lapikora bota.
2014
‎Gainetik gazta birrindua botako dugu eta guztia laberatuko dugu azala gorritu arte, 200 ºC tan 10 bat minutuz. Atera labetik, utzi epeltzen eta sartu hozkailuan. Hurrengo egunera arte gordeko dugu, hondartzara eramaten dugunean.
2015
‎Maria bainuan laberatu, 180 °C an, 30 bat minutuz, eta orburu pastela gatzatuta geratu dela egiaztatu dugu, txitxi burruntzia sartuta eta garbi ateratzen dela egiaztatuta. Orburu pastea gatzatu ondoren, atera labetik eta utzi moldean epeltzen sareta baten gainean, aurrez hoztu dadin. Era askotako letxuga entsaladarekin eta alioli saltsa leuneko koilarakada batzuekin busti eta lagundu.
‎Banakako molde batzuk estaltzen dira hostore luzatuaren xaflarekin, pixka bat ziztatzen da oinarria sardexkarekin, tarthegala betetzen da uda konpotaren gainean, eta gaztaina zatikatu pare bat. Atera labetik eta itxaron epeltzen diren bitartean tartaletak moldeetatik atera aurretik, bero pixka bat jateko. 2 Irasagarra gure erara Osagaiak:
‎" Sinpletasuna sofistikazioa da" eta Issey Miyake ren uniformeei eta Bob Dylanen letrei buruz baina gauza hori Supersonikoetatik ateratako labea dirudi.
2016
‎Egosten ari garen bitartean bizkotxoaren goiko aldea gorritzen ari bagara, aluminiozko paper pixka batekin estali behar dugu. Egosi ondoren, atera labetik eta atera, sareta baten gainean jarriz, ahalik eta azkarren hozteko. Bizkotxo hau gosari edo askari bati laguntzeko prest dago, baso bat esne txokolatedun batekin batera.
2017
‎Txirikorda egin ondoren, hostore guztia arrautza irabiatuarekin margotu, eta 20 minutuz sartu 200 minutuz tenperatura horretan berotzen den labean. Kurruskatu eta urreztatu ondoren, atera labetik, utzi epeltzen eta zerbitzatu barrutik beroa eta kurruskaria izateko. –
2021
‎6 Azkenik, atera labeko erretilua eta gehitu zartagineko piperrada. Nahastu guztia ongi, horrela piperradak untxiaren zapore guztia hartzeko.
2022
‎Eta hori guztia labean 200 ºC tan sartu beharreko iturri batean jartzen da, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzezko kopa batekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora. Estali uretako osagaiak eta jarri lapikoa sutan, irakiten hasi arte.
‎Pasta hotza dago. Ez al dituzte oraintxe atera labetik?
2023
‎Biribildu pasta filoa metalezko tututxo batzuetan, eta sartu labean gainerretzeko moduan (minutu bat edo bi) pasta txigortzeko eta horrela geratzeko. Atera labetik, kendu metalezko armazoiak eta bete aho pastako tututxoak fruta mazedoniarekin eta jogurtarekin. 6 Abrikot freskoen moussea 500 gramo abrikot heldu garbitzen ditu, eta hezurra kentzen die.
‎Gazta birrindua bigundu egingo da, eta pastak urre kolorea hartuko du. Atera labetik, eta zerbitzatzeko prest egongo da.
‎Eduki zilarrezko papilloteak labean hamar minutuz. Atera labetik eta jateko prest daude.
‎Labea zabaldu eta ke laino bat irten da. Erretilua ateratzerakoan labea ukitu dut eskuin eskuko azalarekin, eskerrik asko erredura sendatzeagatik. Ekarri kanuto hori.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia