Emaitzak: 4
2006 | ||
Argi dago, beraz, produktu horien kontsumoaren alde daudela, baina ez edozein preziotan. Hala, osasun eta elikadura arloko agintariei gaur egungoak baino etiketatze arau zorrotzagoak aplikatzeko eskatzen diete, eta, hala, probiotikoen fabrikatzaileek zehaztu dezatela | zer bakterio dituzten. Ildo horretatik, egiaztatu dute Erresuma Batuko herrialde batean merkaturatutako elikagai probiotikoen erdiek, gutxienez, ez dutela betetzen etiketan agintzen dutena, eta batzuek patogeno kaltegarriak dituztela. | |
2009 | ||
Nazioarteko partzuergoak hainbat ikerketa talderekin lan egiten du metodo analitiko berriak garatzeko, elikagaietako patogenoak aztertu eta detektatzeko, eta patogeno kopurua murrizteko teknika berriak, gainazalaren eta elikagaien arteko kutsadura gurutzatua murriztu dezaketen garbiketa eta desinfekzio sistemak. Zientzialari taldearen arduradunek diote oso teknika interesgarriak erabiltzen direla elikadura patogenoak detektatzeko eta elikagaietan | zer bakterio mota dagoen zehazteko. Burgosko Unibertsitateko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Saileko taldea, haragi produktuetan espezializatua, DNA teknikekin lan egiten du PCR bidez (Polymerase Chain Reaction edo polimerasaren kate erreakzioa), elikadura patogenoak detektatzeko tresna bat. | |
Jakian patogenoren bati dagokion DNA zatiren bat dagoen zehaztu behar da. Elikagaiekin kontaktuan egon daitezkeen gainazaletan | zer bakterio itsasten diren ere ikertzen dute, eta labore babesleak aztertzen dituzte, patogenoak haz ez daitezen produktua babesteko. Egiaztatu da labore horiek mikroorganismoen aurkako jarduera garrantzitsua garatzen dutela zenbait elikadura patogenoren aurka. | |
2010 | ||
Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Goreneko (CSIC) ikerketa taldearen helburua da elikagai horren hartziduren segurtasuna eta eraginkortasuna hobetzea, prozesu horretan produktuaren kalitatea murriztu dezaketen beste bakterio agente batzuk sartu gabe. “Hartzidura prozesu horri lotutako mikrobiota interesgarri bat dago, eta, beraz, garrantzitsua litzateke jakitea hartzidura horietako ohiko mikrobiota autoktonoa karakterizatzeko eta kontserbatzeko | zer bakterio dauden tartean”, azaldu du taldeko kide batek, Antonio Maldonado Barragánek. “Bakterio isolatuak espezie eta andui mailan karakterizatuko dira, sailkatu, kontserbatu eta ahalmen bioteknologikoa aztertuko da. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
zer | 4 (0,03) |
Lehen forma
zer | 4 (0,03) |
Argitaratzailea
Consumer | 4 (0,03) |
Konbinazioak (2 lema)
zer bakterio | 4 (0,03) |
Konbinazioak (3 lema)
zer bakterio egon | 1 (0,01) |
zer bakterio itsatsi | 1 (0,01) |
zer bakterio mota | 1 (0,01) |
zer bakterio ukan | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |