Emaitzak: 6
2013 | ||
Beste aukera bat txerri txuletak edo txahal xerrak egitea da (irin, arrautza irabiatua eta ogi birrindua pasatuz) eta frijitu. Hala, hotzean jateko | oso ongi kontserbatzen dira. Akonpainamendu bikaina ‘piperrada’ da: | |
2014 | ||
Hala ere, zaila da jaietako postre eta gozo guztiak desagerraraztea (ezinezkoa ez esateagatik). Turroiak eta polboroiak | oso ongi kontserbatzen dira, eta, beraz, hurrengo egunetan, neurrian, gozatzen jarrai dezakegu. Jakina, beste postre batzuk ere egin ditzakegu horiekin, kremak, izozkiak eta cupcakeak, bai eta profiterolezko betegarriak ere. | |
2017 | ||
Ultraizoztuaren bidez, barazkiak oso tenperatura baxuetan jartzen dira. Uzta bildu eta izoztearen artean oso denbora gutxi igarotzen denez (ordu batzuk besterik ez), begetalek | oso ongi kontserbatzen dituzte nutrizio arloko ezaugarriak, eta batzuetan bitamina eta mineral gehiago izaten dituzte. Adibidez, bildu eta hiru egunera kontsumitutako espinaka freskoek ematen duten bitaminaren kantitatea txikiagoa da espinaka izoztuek ematen dutena baino. | |
Ultraizozte prozesua 20 ºc tik beherako tenperaturan egiten da. Uzta bildu eta izoztearen artean oso denbora gutxi igarotzen denez, landareek | oso ongi kontserbatzen dituzte nutrizio arloko ezaugarri guztiak; batzuetan, bitamina eta mineral gehiago izaten dute. Adibidez, bildu eta hiru egunera kontsumitutako espinaka freskoek ematen duten bitaminaren kantitatea txikiagoa da espinaka izoztuek ematen dutena baino. | |
Ultraizozte prozesua Gakoa «ultraizoztua» da, eta horren bidez barazkiak oso azkar jartzen dira tenperatura oso baxuetan. Barazkiak landatzean eta izoztean oso denbora gutxi igarotzen denez (ordu batzuk besterik ez), barazkiek | oso ongi kontserbatzen dituzte nutrizio arloko ezaugarriak. Ultraizoztuak mikroorganismoak garatzea galarazten du, produktuaren kalitateari eusten dio, mantenugaiak galtzea saihesten du eta bizitza baliagarria luzatzen du ezaugarri organoleptikoak aldatu gabe. | |
Zergatik barazki izoztuekin? Izan ere, plateretarako behar den edozein gauza izan daiteke, produktu horien behin behinekotasunaren mende egon gabe, eta ezaugarri nutritiboak (bitamina eta mineral edukia, adibidez) | oso ongi kontserbatuko direla bermatuz. Berdura izoztuen beste abantailetako bat da kontsumitzailearengana iristen direla, osorik edo zatituta – ez dute alferrik galtzen, eta erraz eta azkar erabiltzen dira, janaria prestatzeko zerrendak aurkezten baitira. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
oso | 6 (0,04) |
Lehen forma
oso | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Consumer | 6 (0,04) |
Konbinazioak (2 lema)
oso ongi | 6 (0,04) |
Konbinazioak (3 lema)
oso ongi kontserbatu | 6 (0,04) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |