2006
|
|
Gainera, Melillako agintariek triptiko bat argitaratu dute “Higiene praktika egokiak sukaldaritza sektorean” izenburupean, hiriko saltokietan banatzeko. “Debekatuta dago bibalbioak izatea osasun markarik ez badute”, liburuxka honek gogorarazten duenez, ostalaritzako jabeei gomendatzen die elikagaiak hartzeko modua,
|
nola
kontserbatu behar diren eta lokalek bete behar dituzten baldintzak. Informazio kanpaina hori bukatuta, Gizarte Ongizateko iturriek adierazi zuten ostalaritzako establezimendu guztiak ikuskatuko dituztela osasun berme guztiak betetzen direla egiaztatzeko.
|
2010
|
|
Ongi irakurri osaeraren eta osagaien berri ematen duten etiketak; hor ageri da noiz iraungitzen den,
|
nola
kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
|
2011
|
|
Elikagaiak etxean
|
nola
kontserbatu behar diren jakitea, horiek modu higienikoan manipulatzeko zer egin behar den garbi edukitzea (prestatu aurretik, prestatzerakoan eta prestatu ondoren), eta janaria egiteko erarik onena zein den ezagutzea funtsezko alderdiak dira gure elikaduraren kalitatearentzat.
|
2012
|
|
; hor ageri da noiz iraungitzen den,
|
nola
kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
|
|
Pertsona fisikoak babesteko asmoz, lege horrek datu pertsonalak nola lortu behar diren arautzen du, baita
|
nola
kontserbatu behar diren, laga daitezkeen ala ez, eta enpresek bidal ote diezaieketen pertsona fisikoei berariek eskatu ez duten korrespondentziarik ere (eskuarki korrespondentzia komertziala izaten da).
|
2013
|
|
|
nola
kontserbatu behar diren eta zenbat irauten duten
|
|
Formula beste sistema batzuen antzekoa da, hau da, elikagaiei beroa ematea eta horiek aldaketak gertatzea. Artikuluak labegaratu segurua nola egin eta prestatutako elikagaiak
|
nola
kontserbatu behar diren zehazten du.
|
2015
|
|
Baina ez hori bakarrik. Garrantzitsua da, halaber, jakitea
|
nola
kontserbatu behar diren, erosten direnetik egoera onean iraun dezaten, harik eta haien bizitza baliagarria luzatzeko kontsumitzen diren arte. Letxugari dagokionez, alderdi garrantzitsuak dira garbitu, ebaki eta hozkailuan gordetzeko.
|
|
Soltean saltzen direnen kasuan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu. Gainera,
|
nola
kontserbatu behar diren erreferentzia batekin batera joan behar dute, hau da, erosi ondoren hoztuta mantendu behar direla adierazi behar dute. Informazio horrek guztiak agerian egon behar du.
|
|
haragi xehatua, arrain freskoa, frutak eta barazkiak, esnea eta arrautzak. Produktu horietarako, lehentasunetako bat da jakitea
|
nola
kontserbatu behar diren, aldi horretako arriskuak minimoak izan daitezen. Kasu gehienetan, elikagai horiek hozkailuan gorde behar dira, 0 ºc eta 5 ºc artean, patogenoaren ugalketa geldiarazten duen tenperatura (gelditu ez arren).
|
2020
|
|
Laneko Segurtasun eta Osasunerako Institutu Nazionalaren arabera, “arrisku biologikotik babesteko erabiltzen diren arnas ekipo finkoak bota egin lirateke erabili ondoren”. Kendu eta gero berriz jar baditzaket,
|
nola
kontserbatu behar ditut. Leku kutsatu batekin kontaktuan egon ez den kristalezko edo plastikozko ontzi batean gorde behar dira, desinfektatuta.
|