Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2006
‎Gainera, Melillako agintariek triptiko bat argitaratu dute “Higiene praktika egokiak sukaldaritza sektorean” izenburupean, hiriko saltokietan banatzeko. “Debekatuta dago bibalbioak izatea osasun markarik ez badute”, liburuxka honek gogorarazten duenez, ostalaritzako jabeei gomendatzen die elikagaiak hartzeko modua, nola kontserbatu behar diren eta lokalek bete behar dituzten baldintzak. Informazio kanpaina hori bukatuta, Gizarte Ongizateko iturriek adierazi zuten ostalaritzako establezimendu guztiak ikuskatuko dituztela osasun berme guztiak betetzen direla egiaztatzeko.
2010
‎Ongi irakurri osaeraren eta osagaien berri ematen duten etiketak; hor ageri da noiz iraungitzen den, nola kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
2011
‎Elikagaiak etxean nola kontserbatu behar diren jakitea, horiek modu higienikoan manipulatzeko zer egin behar den garbi edukitzea (prestatu aurretik, prestatzerakoan eta prestatu ondoren), eta janaria egiteko erarik onena zein den ezagutzea funtsezko alderdiak dira gure elikaduraren kalitatearentzat.
2012
‎; hor ageri da noiz iraungitzen den, nola kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
‎Pertsona fisikoak babesteko asmoz, lege horrek datu pertsonalak nola lortu behar diren arautzen du, baita nola kontserbatu behar diren, laga daitezkeen ala ez, eta enpresek bidal ote diezaieketen pertsona fisikoei berariek eskatu ez duten korrespondentziarik ere (eskuarki korrespondentzia komertziala izaten da).
2013
nola kontserbatu behar diren eta zenbat irauten duten
‎Formula beste sistema batzuen antzekoa da, hau da, elikagaiei beroa ematea eta horiek aldaketak gertatzea. Artikuluak labegaratu segurua nola egin eta prestatutako elikagaiak nola kontserbatu behar diren zehazten du.
2015
‎Baina ez hori bakarrik. Garrantzitsua da, halaber, jakitea nola kontserbatu behar diren, erosten direnetik egoera onean iraun dezaten, harik eta haien bizitza baliagarria luzatzeko kontsumitzen diren arte. Letxugari dagokionez, alderdi garrantzitsuak dira garbitu, ebaki eta hozkailuan gordetzeko.
‎Soltean saltzen direnen kasuan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu. Gainera, nola kontserbatu behar diren erreferentzia batekin batera joan behar dute, hau da, erosi ondoren hoztuta mantendu behar direla adierazi behar dute. Informazio horrek guztiak agerian egon behar du.
‎haragi xehatua, arrain freskoa, frutak eta barazkiak, esnea eta arrautzak. Produktu horietarako, lehentasunetako bat da jakitea nola kontserbatu behar diren, aldi horretako arriskuak minimoak izan daitezen. Kasu gehienetan, elikagai horiek hozkailuan gorde behar dira, 0 ºc eta 5 ºc artean, patogenoaren ugalketa geldiarazten duen tenperatura (gelditu ez arren).
2020
‎Laneko Segurtasun eta Osasunerako Institutu Nazionalaren arabera, “arrisku biologikotik babesteko erabiltzen diren arnas ekipo finkoak bota egin lirateke erabili ondoren”. Kendu eta gero berriz jar baditzaket, nola kontserbatu behar ditut. Leku kutsatu batekin kontaktuan egon ez den kristalezko edo plastikozko ontzi batean gorde behar dira, desinfektatuta.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia