Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 82

2001
Nola kontserbatu
2002
‎“Orain arte ez genuen esperientzia hori kapitalizatu. Oso ondo dakite nola kontserbatu biodibertsitatearen zati bat, lurra eta ingurumena oso ondo ezagutzen dituztelako” esan zuen Saidou Koalak, proiektuaren munduko koordinatzaileak. “Analisiak konbinatu egingo ditu zientzialari onenen lana eta tokiko landa komunitateen ekarpenak”.
2003
‎Janari hondarrak nola kontserbatu
2005
‎Elikagaiak aztertzen ditut, gu subjektu garen aldetik eta ez objektuaren ikuspuntutik. Elikagaiak nola ematen diren, nondik ekartzen ditugun, nola transformatzen ditugun eta gero nola kontserbatzen ditugun. Osasunaren ikuspuntutik ere aztertzen dut gaia, eta gastronomiaren ikuspuntutik ere bai.
2006
‎Gainera, Melillako agintariek triptiko bat argitaratu dute “Higiene praktika egokiak sukaldaritza sektorean” izenburupean, hiriko saltokietan banatzeko. “Debekatuta dago bibalbioak izatea osasun markarik ez badute”, liburuxka honek gogorarazten duenez, ostalaritzako jabeei gomendatzen die elikagaiak hartzeko modua, nola kontserbatu behar diren eta lokalek bete behar dituzten baldintzak. Informazio kanpaina hori bukatuta, Gizarte Ongizateko iturriek adierazi zuten ostalaritzako establezimendu guztiak ikuskatuko dituztela osasun berme guztiak betetzen direla egiaztatzeko.
‎Malaysian, “rambut” hitzak ilea esan nahi du, eta horrek adierazten digu fruitu horren izena azala estaltzen duten ileei zor zaiela. Nola kontserbatu eta nola prestatu Rambutana oso fruta sentibera eta galkorra denez, hozkailuan eduki behar da denbora guztian. Horrela, egoera onean egon daitezke zenbait aste, baina denbora luzeagoan biltegiratu nahi bada, izoztu ere egin daiteke.
2009
‎Gradu horien bidez, elikagai likidoak eratzeko ura mantentzen da, eta, horri esker, degradazioa mantsotzen da eta propietate aldaezinak epe luze samarrean mantentzen dira. Kontserbazio industrial horren erabilera eraginkorra izan dadin, ezinbestekoa da zenbait faktore kontuan hartzea, hala nola kontserbatuko den elikagai mota, kantitatea, denbora eta nola garbituko den. Azken finean, produktuaren beharrak eta instalazioaren ezaugarriak ebaluatu behar dira, produktuaren segurtasun handiagoa lortzeko.
2010
‎Ongi irakurri osaeraren eta osagaien berri ematen duten etiketak; hor ageri da noiz iraungitzen den, nola kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
2011
‎Elikagaiak etxean nola kontserbatu behar diren jakitea, horiek modu higienikoan manipulatzeko zer egin behar den garbi edukitzea (prestatu aurretik, prestatzerakoan eta prestatu ondoren), eta janaria egiteko erarik onena zein den ezagutzea funtsezko alderdiak dira gure elikaduraren kalitatearentzat.
2012
‎; hor ageri da noiz iraungitzen den, nola kontserbatu behar den eta zer osagai dituen.
‎Pertsona fisikoak babesteko asmoz, lege horrek datu pertsonalak nola lortu behar diren arautzen du, baita nola kontserbatu behar diren, laga daitezkeen ala ez, eta enpresek bidal ote diezaieketen pertsona fisikoei berariek eskatu ez duten korrespondentziarik ere (eskuarki korrespondentzia komertziala izaten da).
‎Begira geratu nintzaion, lorategian barrena urrunduz zihoan bitartean, oraindik lirain eta eder, ilea urdindu zaion arren. Harrigarria da, daukan adinarekin, nola kontserbatu duen ibilera arin eta seguru hori. Bai, ibilera segurua, bide zuzenetik sekula saihestu ez dena, zita debekatu batera arnasestuka joateko, eta sekula sekretu errudun baten zamapean gelditu ez dena.
2013
Nola kontserbatu moldeko ogia
nola kontserbatu behar diren eta zenbat irauten duten
‎Salmenta librea duten botiken kasuan, erabilera orriek aukera ematen dute erosleak/ erabiltzaileak botikari buruzko informazio zehatza izan dezan (nola eta noiz hartu, izan daitezkeen albo ondorioak, kontraindikazioak, nola kontserbatu?).
‎Poteak estalkiaren gainean, horman edo goiko altzaritik zintzilik egon daitezke. Artikulu honek zehazten ditu espezie motak, sukaldean koka daitezkeen lekuak eta ontzi horietan edukiaren ezaugarri naturalak nola kontserbatu.
‎Zer adierazi behar du arrautza ontziratuen etiketak? Ontziratutako arrautzek etiketa bat eduki behar dute, eta etiketa horrek adierazten du zein egunetan kontsumitu behar den lehentasunezko kontsumoa, zer kategoria duen, arrautzaren pisua, zein zentrotan ontziratu eta sailkatu diren, oiloak hazteko modua eta horiek nola kontserbatu. Soltean saltzen diren arrautzetan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu.
‎Etxean, garrantzitsua da ziurtatzea beti dagoela hoztua (4 °C tik behera), modu egokian prestatu eta gainazal guztiak desinfektatu behar dira produktu gordinarekin kontaktuan egon ondoren. Gehien kontsumitzen diren haragi moten zati nagusiak nola kontserbatu azaltzen du artikuluak.
‎Formula beste sistema batzuen antzekoa da, hau da, elikagaiei beroa ematea eta horiek aldaketak gertatzea. Artikuluak labegaratu segurua nola egin eta prestatutako elikagaiak nola kontserbatu behar diren zehazten du.
‎Labean prestakinek eragin dezaketen arazo nagusietako bat, nahiz eta gainontzekoei hedagarriak izan, ez da desaktibatzen elikagaiek transmititutako patogenoen forma begetatiboen mailak; izan ere, ez dira desaktibatzen labean prestatzeak eragiten dituen arazo nagusiak; izan ere, bakterio patogeno ernamuinen eta bakterio patogenoen esporak biderkatu egiten dira luzaroan giro tenperaturan kontserbatzean. Nola kontserbatu elikagai kozinatuak Berehala kontsumituko ez badira, prestatutako elikagaiak hozte tenperaturan gorde behar dira, arriskuak prebenitzeko. Horrela, hozten badira, mikrobioen ugalketa mantsotzen da.
‎azukrea eta gatza uretan ondo disolbatzen diren substantziak dira, eta horregatik erabiltzen dira elikagaiak kontserbatzeko, hezetasuna gutxitzeko eta, beraz, patogenoak sortzeko arriskua murrizteko duten gaitasunagatik. Artikulu honetan azaltzen da nola kontserbatzen diren fruta batzuk azukrearekin, eta zein diren kontserbatzaile natural nagusiak. .
‎Batzuetan, hain ondo egin du, ezen bizirik iraun baitu. Hurrengo artikuluak azaltzen du nola kontserbatu diren zenbait elikagai milurtekoetan, zer gauza dakizkiten gaur aurkikuntza arkeologikoei eta abenturari esker, biharko kontserbak nolakoak izan zitezkeen.
2014
Nola kontserbatu soberan geratu den janaria?
Nola kontserbatu: hozkailutik kanpo edukiko ditugu berdeegiak badaude, eta hozkailuan ongi helduta egonez gero.
Nola kontserbatu: umotuta edo helduta badaude, hozkailuan eduki behar dira.
Nola kontserbatu: nektarinekin eta mertxikekin bezala egingo dugu.
Nola kontserbatu: hozkailuan gorde behar dira, eta erosi ondorengo 3 edo 4 egunetan jan.
Nola kontserbatu: ongi helduta badaude, hozkailuan gordeko ditugu, garbitu gabe eta tapatu gabe (bi aste ere iraungo dute).
Nola kontserbatu: oraindik zertxobait berdeak badaude, hozkailutik kanpo eduki behar dira, heltzen joan daitezen.
‎Lortu zuen txertoa Amerikara eramatea. Alabaina, txertoa eramatea bezain garrantzitsua izan zen, txertaketak nola egin, eta txertoa nola kontserbatu eta zabaldu erakusten egin zuen lana. Lekuan lekuko txertaketa batzordeak eta sareak antolatzen zituzten, txertaketa kanpainak eraginkorrak izan zitezen.
‎hobe da kopuru txikietan egitea. Baina, nola kontserbatu galletak beti fresko. Modurik errazena da mokadu horiek ontzi hermetiko batean sartzea, hozkailuaren barruan.
‎Belar usaintsuak eta espezia freskoak: nola kontserbatu urte osorako
2015
‎Testuinguru honetan, Julian Irujo Andueza artista euskaldunak badaramatza zenbait urte beresorkuntzako teknika bat (inprimazio mota bat) erabiltzen, euskarri mota ezberdinetan bere irudidigitalak finkatzeko posible egiten duena. Artistak argi dauka bere lanek konplexutasun handia dutelamaterialei dagokienez, horregatik urteak pasa ahala nola kontserbatuko diren ardura eragiten dio.
‎Batetik, sintenia edo espezie ezberdinen arteko gune genomiko baliokideenalineamenduak egin dira kontserbazio ezaren adierazgarri (3 irudia B, goian). Karratu gris ilunekAspergillus generoko beste espezietan A.nidulans en genoma nola kontserbatzen den erakusten duteeta bertan dba klusterraren ausentzia garbi ikusten da. Bestetik, blast edo proteinen alineamentuakegin dira.
Nola kontserbatu letxuga lau urratsetan
‎Baina ez hori bakarrik. Garrantzitsua da, halaber, jakitea nola kontserbatu behar diren, erosten direnetik egoera onean iraun dezaten, harik eta haien bizitza baliagarria luzatzeko kontsumitzen diren arte. Letxugari dagokionez, alderdi garrantzitsuak dira garbitu, ebaki eta hozkailuan gordetzeko.
‎Arrautzen etiketak zer kontu duen Arrautzak erosten direnean, etiketan eta daukan informazioan begiratu behar da. Ontziratutakoetan, egiaztatu behar da zein den kontsumitzeko data egokiena, zer kategoria duen, arrautzaren pisua, zein zentrotan ontziratu eta sailkatu diren, oiloak nola hazi diren eta nola kontserbatu gomendioak, INPROVO arauaren arabera. Soltean saltzen direnen kasuan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu.
‎Soltean saltzen direnen kasuan, baimendutako establezimenduek parametro horien guztien berri eman behar diete kontsumitzaileei, eta haien jatorria ziurtatu. Gainera, nola kontserbatu behar diren erreferentzia batekin batera joan behar dute, hau da, erosi ondoren hoztuta mantendu behar direla adierazi behar dute. Informazio horrek guztiak agerian egon behar du.
‎sukaldean erabilitako ur kantitatea murriztea; egoste denbora murriztea; eta elikagaiaren azalera eremua murriztea. Nola kontserbatu elikagaiak Kontserbazioak hainbat elementu ditu helburuak: bakterioen edo onddoen hazkuntza prebenitzea; elikagaien narriadura prebenitzea, atzeratzea edo murriztea; eta nutrizio balioa eta zaporea mantentzea.
‎haragi xehatua, arrain freskoa, frutak eta barazkiak, esnea eta arrautzak. Produktu horietarako, lehentasunetako bat da jakitea nola kontserbatu behar diren, aldi horretako arriskuak minimoak izan daitezen. Kasu gehienetan, elikagai horiek hozkailuan gorde behar dira, 0 ºc eta 5 ºc artean, patogenoaren ugalketa geldiarazten duen tenperatura (gelditu ez arren).
‎Etiketan pisu mota nabarmentzen da (S, M, L edo XL), ontziak daraman arrautza kopurua (hautazkoa bada), hazteko modua (kaiola, lurzorua, kantxak edo ekologikoak), ekoizpen sistema eta jatorria. Nola kontserbatu behar diren ere azaltzen da (hotzetan), eta jarri eta 28 egunera arte. Ontziak, halaber, arrautzak bildu edo merkaturatu dituen enpresaren identifikazioa eta bilgarriaren erregistro zenbakia ere jasotzen ditu.
‎Almendra portzentajeen arabera, turroi bigunak zein gogorrak kalitate goreneko, estra, estandar edo popularrean sailkatzen dira. Zenbat irauten du turroiak eta nola kontserbatu Turroiaren bizitza baliagarria 15 hilabete ingurukoa da fabrikatu ondoren Turroiaren bizitza baliagarria, batez ere, barietatearen araberakoa da, baina 15 hilabete inguru irauten du. Alacanteko turroiak Alacantekoak baino gehiago irauten du, almendraren olioak kontserbazioari laguntzen baitio.
Nola kontserbatu fruta bere heldutasuna kontrolatzeko
2016
Nola kontserbatu ingurune naturalak? .......................... 176
‎2 OSAGAIA: NOLA KONTSERBATU INGURUNE NATURALAK?
‎nola kaltetzen da? nola kontserbatzen da?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
noLa kontserBatu ingurune naturaLak?
‎nola kaltetzen da? nola kontserbatzen da?
‎2 OSAGAIA: NOlA KONtSERbAtU INGURUNE NAtURAlAK?
‎nola kaltetzen da? nola kontserbatzen da?
Nola kontserbatu ingurune naturalak?
Nola kontserbatu ingurune naturalak? 176
‎2 OSAGAIA: NOLA KONTSERBATU INGURUNE NATURALAK?
‎Beste aldaketa batzuk ere egin ziren: olioa argiaren eta beroaren eraginpean egon ez zedin nola kontserbatu adierazten zuten. Bilketa urtearen erreferentziaren kasuan, informazioa borondatezkoa da, eta ontzia daukan oliba olio guztia uzta horretatik datorrenean sar daiteke.
‎Askotan ongi aukeratzen dira elikagaiak, baina gaizki prestatzen dira. Teknika bakoitzak (lurrunetan kozinatzeak, irakinaldiak, labeak edo tenpurak) nabarmentzen du elikagaiek nutrizio balioa eta testura nola kontserbatzen dituzten. Gainera, ontziei dagokienez, Arancetak azaldu du ez dela gauza bera aluminiozko kazolak prestatzea, bota egin behar direla eta altzairu herdoilgaitzez prestatu behar direla.
2017
‎Beste %6k gaizki kontserbatzen direla diote eta %2 inguruk aipatu dute ez dakitela nola kontserbatu; beste arrazoi batzuk eman dituztenak ere %2 izan dira.
‎Dorrearen eraikuntzan burdin zepazko bolak erabili ziren, inoiz ikusi gabeko zerbait, eta galtzen ari dira. Sinetsi ezinezkoa da, errepidearen ondoan egonda, nola kontserbatu den hau guztia. Lehendabizi ingurua zurkaiztu behar da, gero bilatuko dugu jendea erakartzeko modua.
2018
‎Freskoa, lehorra edo egosia: nola kontserbatu ore mota bakoitza Erraz kontserbatzeko produktu baten aurrean gaude neurri gutxienekoak. Formatu horren araberakoa da:
‎Horregatik gomendatzen da arriskuan dauden biztanle taldeek ez kontsumitzea, hau da, haurdun dauden emakumeek, haur txikiek, zaharrek eta pertsona immunodeprimituek. Nola kontserbatu behar dugu gazta. Pertsona batzuek nahiago dute gazta giro tenperaturan utzi, haren ezaugarriak hobeki hautemateko.
‎Gainera, oso koipe gutxi du, eta duena, neurri handi batean, poliasegabea da (hau da, koipe ona). Hurrengo testuan, produktu horren ontasun gehiago, errezeta batzuk, produktua erostean zer egin behar den eta nola kontserbatu eta prestatu azaltzen dugu. Untxi haragia zuria da, proteina asko ditu eta kaloria gutxi ditu.
‎Kontserbatzeko eta prestatzeko aholku praktikoak Irudia: timolina Nola kontserbatu. Haragi freskoa erosten dugunean, hozkailuan eduki behar dugu (4 ºC an), hurrengo bi egunetan prestatuko badugu, edo izoztu (18 ºC an edo 20 ºC an), aurrerago erabili nahi badugu.
‎Ur aldaketa guztien ondoren gatz gehiegi badu, berriz jar dezakegu, pare bat orduz esne hotzean, eta baratxuri ale batzuk azalarekin. 5 Nola kontserbatu behar dut. Freskoa erosten badugu eta hurrengo egunean jaten badugu, nahikoa da hozkailuko alderik hotzenean jartzea (erraiak kentzea eta garbitzea).
2019
‎Baina prestakin gehiago daude. Hurrengo lerroetan ohikoenak ikusten ditugu, arrain hori ondo nola kontserbatu jakiteaz gain. Magro, arin eta aberatsa mineral batzuetan (kaltzioa barne), zapoak balio biologiko handiko proteinak ematen dizkigu eta plater arinak eta zaporetsuak egiteko aukera ematen digu.
‎– Nola kontserbatzen duen ile hori galdetu behar diozu, dio Ivanak, berak buruan daraman paineluari bestela bezala hazka eginez.
2020
‎Laneko Segurtasun eta Osasunerako Institutu Nazionalaren arabera, “arrisku biologikotik babesteko erabiltzen diren arnas ekipo finkoak bota egin lirateke erabili ondoren”. Kendu eta gero berriz jar baditzaket, nola kontserbatu behar ditut. Leku kutsatu batekin kontaktuan egon ez den kristalezko edo plastikozko ontzi batean gorde behar dira, desinfektatuta.
2021
‎«Orain Hiri Elkargoak bildu behar ote ditu pieza horiek? Eta nola kontserbatu eta baloratu?». Battestik argi du:
2022
‎Horrek esan nahi du lehenengoen baso batean 119 mg kafeina, eta segundoetako edalontzi batean batzuk daude 84 mg. Informazio hori kontuan hartu behar dugu kafe asko kontsumitzen badugu; izan ere, 400 mg kafeina lortzeko hiru edalontzi espresso baino ez lirateke aski; beste prestakinekin, berriz, ia bost ere har genitzake. Nola kontserbatzen dira kafea hartzeko prest. Kafeak ematen die zaporea eta ñabardurak edari horiei, baina osagai nagusia esnea da. Ez bakarrik sendotasuna ematen duelako eta nutrizio profila azpimarratzen duelako, baita produktu horien kontserbazioan arreta jarri behar delako ere.
‎Eta noizbait hotz katea hausten bada edo haren kontserbazioa zaintzen ez bada, eraginkortasuna galdu egiten da.Edo kaltegarriak ere izan daitezke. Kasu horiek frogatzea zaila da kontsumitzailearentzat, ez baitaki nola kontserbatu diren. Hala ere, produktu batean zerbait arraroa sumatzen baduzu, farmaziara joan behar duzu lehenbailehen jakinaraztera.
‎Horregatik, funtsezkoa da etxean larrialdietarako botikina izatea. Artikulu honetan kontatzen dizugunez, ezagutu egin behar duzu lehen sorospenetarako kaxa honetan zein material eduki behar duen bai edo bai, eta non jarri eta nola kontserbatu produktuak. . Etxeko istripurik ohikoenak ere aipatuko ditugu, eta, istripurik gertatuz gero, nola jokatu azalduko dugu.
‎Etorkizuneko izozketa: nola kontserbatu hobeto fruta eta barazki freskoak
‎Imagen: NoName_ 13/ 2494 images Zer gaztaina erosi eta nola kontserbatu Gaztainak udazkenaren hasieratik neguaren bukaera arte egoten dira merkatuan. Erostean, garrantzitsua da larruazalaren egoera kontuan hartzea, distiratsua izan behar baitu.
2023
‎Bide beretik, Baionako Euskal Herriko artxibategia bisitatuko dute, artxibo mota horiek nun eta nola kontserbatuak diren sita egiten zuen bitartean, beste taldeak eraikuntzari lotuak diren lanbide ezberdinetako tailerretan parte hartu du. Hor lanbide ezberdinei buruzko informazioak eta enplegatu batzuen lekukotasunak bildu dituzte.
‎Zein dira arrainik jasangarrienak? Nola kontserbatu behar dugu oliba olioa. Beatriz Robles dietista nutrizionistak erantzuten du
‎Igurtzi daitezkeen landare kremek gaztak edo ohiko pateak ordezka ditzakete. Nola kontserbatu behar dut oliba olioa etxean. Nahiz eta olioan bakterioak ugaritzen ez diren, hondatu egin daiteke, eta ezinbestekoa da ondo kontserbatzea.
‎Aniztasun horrek zalantzak sortzen ditu aukerarik onenak aukeratzean. Baina, turroi batzuk edo besteak aukeratu ondoren, ba al dakigu nola kontserbatu eta zerbitzatu ahalik eta etekin handiena ateratzeko. Hurrengo artikuluak zazpi aholku praktiko ematen ditu turroien testurari eta zaporeari eusteko, hautaketarekin asmatzeko eta haien ezaugarriak indartzeko.
‎Imagen: Shutterbug75 Mahatsak nola kontserbatu eta aurkeztu Mahatsak erosi ondoren, leku freskoetan gorde behar dira. Aukerarik onena hozkailuan plastikoz bilduta edukitzea da, baina aireztatuta, izerditu ez daitezen.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia