2004
|
|
Izan ere, gazta horietan dagoen fosforoa ez da esnetik eta esnekietatik soilik sortzen, kaltzioarekin gertatzen den bezala; aitzitik, fosforo horren zati handi bat egiteko prozesuan gehitutako gatz urtuetatik sortzen da. Konposatu fosfatatu horiek gehituta, gaztak
|
nahi den
testura eta zaporea hartzen ditu. Hala ere, kontuan hartu behar da kaltzioaren eta fosforoaren artean oreka antagoniko bat dagoela.
|
2007
|
|
Angula suzedaneo hauen karbohidratoak (batez ere krio-babesgarri gisa baliaturiko azukreetan ez ezik, erdietsi
|
nahi den
testura lortzeko erabili diren almidoi eta irinetan ere dautzanak) batez beste %8, 2raino doaz, hots, %6tik (Anguriñas Pescanova) ia %10era (La Gula del Norte).
|
2008
|
|
Microsoften on line gainerako zerbitzuekin integratzea, “azeleragailu” izenarekin. Tresnak sarbidea ematen du zuzenean, testua edo irudiak bizkor eta Microsoft-en beste edozein zerbitzutarako erraza, posta elektronikoa, Spaces edo on itzultzailearen blogak line Horretarako, erabiltzaileek bidali
|
nahi den
testua edo irudia sagua eta ikono baten gainean klik egitea kolore urdinekoa, pantailan automatikoki agertzen dena. Azeleragailu horiek beste batzuekin pertsonaliza daitezke erabiltzaileek lehenetsitako hirugarrenen zerbitzuak.
|
2009
|
|
Lehenik eta behin, sesamo-haziak oliorik gabeko zartagin batean apur bat txigortu, edo erretilu batean ondo zabaldu eta labean sartu, hiru eta hamar minutu artean, kopuruaren arabera, eta sarri eragin, lurrina sumatu arte. Haziak txigortu ondoren, fintasunez txikitu, eta pixkanaka ura gehitzen zaio,
|
nahi den
testura lodi samarra duen emultsioa lortu arte. Azken prozesua gatza botatzea da, gehiegi jan gabe, errezeta osasungarria eta atsegina izan dadin.
|
2010
|
|
Prozesatutako elikagai gehienek gatz erantsia dute, beharrezko osagaia baita bai prestatzeko(
|
nahi den
testura eta trinkotasuna lortu eta mantentzeko), bai espero den zaporea lortzeko. Kontsumitzaileek elikagai osasuntsuagoak eta naturalagoak eskatzen dituzte, hain manipulatuak ez diren zaporeak dituztenak.
|
2012
|
|
Txokolate egokia aukeratzea eta bero-iturria kontrolatzea funtsezkoa da erre gabe urtzeko eta
|
nahi den
testura lortzeko.
|
|
Eta hainbeste sukaldeko teknikekin, nola urtu txokolatea erre gabe? Hurrengo artikuluak azaltzen du nola urtu txokolatea
|
nahi den
testura lortzeko eta zein diren horretarako txokolateak.
|
2013
|
|
Osagai horiek beharrezkoak dira saltsa bakoitzari
|
nahi den
testura emateko, baina, era berean, arazotsuak ere izan daitezke zenbait jenderentzat; zehazki, ez zaizkie batere komeni gizentasuna eta pisu gehiegia dutenei, hipertentsioak jota daudenei eta bihotzeko eta gibeleko nahasmenduak dituztenei.
|
|
1 Formulatutako galderek idatzi
|
nahi den
testuaren komunikazio-asmoa kontuan izan dute, hau da, galdera guztiak erlazionatuta daude komunikazio-asmoarekin.
|
|
Behin beharrezko informazioa bilatutakoan, hau da, sortu
|
nahi den
testuaren komunikazio-asmoari lotzen zaiona, hautatuko ditugu zehazki komunikazio-asmoa betetzeko beharrezkoak direnak.
|
|
-idatzi
|
nahi den
testuaren komunikazio-asmoaren baitan informazioa identifikatzeko galdera egokiak hautatzen?
|
|
agoeneko eman dituzu kazetari-ikertzaile baten lehenengo urratsak: sortu
|
nahi den
testuaren komunikazioasmoaren baitan testuetan informazioa bilatzea, hautatzea eta erregistratzea. Orain, idazle-lanetan hasi baino lehen, jasotako informazioa antolatzea komeni zaizu.
|
|
2 Ondoren aurkituko dituzun hiru erregistro-fitxetan jasota dago sortu
|
nahi den
testurako informazioa.
|
|
Haurtxoaren sexua ezagutzen denean, argazkia atera daiteke, eta, ondoren, post-it bat itsasten zaio haurrari. Argazkiak editatzeko programa batekin ateratako irudiak editatzeko eta
|
nahi den
testua jartzeko aukera ere badago. Anai-arreba zaharrak edo beste haurrak dira laguntzaile egokienak haurdunaldiko irudientzat.
|
2014
|
|
Erregela multzoek, aldiz, erregelak biltzen dituzte iturburu hizkuntzakoinformazio morfologikoa eta sintaktikoa transferitzeko, batik bat. Programek, berealdetik, itzuli
|
nahi den
testu berri bat hiztegietatik eta erregela multzoetatik eraordenatu eta antolatu batean pasatzen eta eraldatzen joan dadin ahalbidetzen dute, azken emaitza lortu arte. Arkitektura honek hizkuntza berrien integrazioa erraztendu, hizkuntzalariak hiztegiak eta erregela multzoak programazioko ezagutzarik gabeeguneratzeko aukera ematen baitu.
|
2015
|
|
Bilatu
|
nahi den
testua idazteko hutsuneaz gain, hiru aukera-leiho daude bilaketa-irizpideak zehazteko: batetik, hizkuntza-norantza (euskaratik gaztelaniara ala gaztelaniatik euskarara); bestetik, idazten dentestuaren forma (konbinazio osoa, aditza edo izena); eta hirugarrenik, bilatu nahi den konbinazioarenegitura. Asmatu aditza bilatuta, adibidez, 1 irudiko emaitzak agertzen dira:
|
2016
|
|
Eta sinesten lanak izango zituenez, nola ez!?, adibide praktiko batzuk emango genizkion: nola Cabacas izeneko bat erail eta lau urtera apenas eman den pausorik; nola pertsonak bost egunez inkomunikatuta mantentzen dituzten ziegetan, komunikazioaren aro honetan, ezinezkoa zaien kamera bat jartzea; nola Mozal Legearekin, poliziaren lanaren lekukotasuna iruditan hartzea ekidin
|
nahi den
testu berean poliziaren esanari «balio frogagarria» aitortzen zaion. –Ño!?, esango luke, akaso.Mozal Legearen kopia bat pasatuko genioke orduan, bere begiz irakur zezan.
|
2019
|
|
Datuak biltzeko, Genevako Unibertsitateko Hizkuntzen Taldeak eginiko Sekuentzia Didaktikoaren ereduaren barneko diseinu bat eraiki da. Eredu horren arabera, sekuentzia didaktikoa, irakatsi
|
nahi den
testu-generoaren eta ikasleen gabezien arabera, lau etapatan antolatzen da (Larringan & Idiazabal, 2012):
|
2020
|
|
Bertan, gantz-ekarpena osagai gisa duen gaztatik dator soilik. Esne-proteinak Esneki proteinak (Kiri eta La vaca que ríe makilatxoetan) eta proteinatan aberatsak diren esnearen beste deribatu batzuk, hala nola laktosueroa (El Casillht baserrian) eta kontzentratu laktikoa (La vaca que ríe light e gazta urdinarekin), produktu horietan erabiltzen dira estraktu lehorra handitzeko eta
|
nahi den
testura lortzeko, produktua merkatzen den bitartean. Gatz urtuak Produktu horiek egiteko, gatz urgarri batzuk erabil daitezke, hala nola fosfatoak eta zitratoak, bakarrik erabiltzen direnak (adibidez, La vaca que ríe produktuetan) edo konbinatuak (El Casillon, esaterako), formulazioaren osagai diren osagaien eta azken produktuan lortu nahi diren ezaugarrien arabera.
|