2011
|
|
Lan honen helburu zehatza aire kalitatearen ebaluazio tresna izatea da. Beraz,
|
lan
honen esparrua, bereziki (baina ez bakarrik), immisioa da, hau da, airearen kalitatea. Horretarako, substantzia kutsatzaileen laginketa eta analisi teknikak menperatu behar dira, eta laginketak eta analisiak egin.
|
|
Gure emazteei (Maria Paz eta Maria Pilar) eta gure seme alabei (Maria Victoria, Miguel, Carlos, David, María, Santiago eta Miguel) eskaintzen diegu
|
lan
hau. Laguntza, elkarlana, parte hartzea, adorea eta beste hainbat bertute ikasi ditugu haiengandik, eta eskerrak ematen dizkiegu, lan hau egiten eman dugun denbora guztian gurekin hain ulerbera izateagatik.
|
|
Gure emazteei (Maria Paz eta Maria Pilar) eta gure seme alabei (Maria Victoria, Miguel, Carlos, David, María, Santiago eta Miguel) eskaintzen diegu lan hau. Laguntza, elkarlana, parte hartzea, adorea eta beste hainbat bertute ikasi ditugu haiengandik, eta eskerrak ematen dizkiegu,
|
lan
hau egiten eman dugun denbora guztian gurekin hain ulerbera izateagatik.
|
|
Bihotzez eskerrak eman nahi dizkiegu
|
lan
hau egiten lagundu diguten sektore elektrikoko pertsona eta enpresa guztiei, modu erabat desinteresatuan beren hondar alea jarri baitute instalazio eta muntaia elektrikoen arloko lanpostuetan arituko diren etorkizuneko teknikariak eta langileak prestatzeko eta prestakuntza hori errealagoa eta osoagoa izateko. Haien laguntzarik gabe, ezinezkoa izango zen lan hau egitea.
|
|
Bihotzez eskerrak eman nahi dizkiegu lan hau egiten lagundu diguten sektore elektrikoko pertsona eta enpresa guztiei, modu erabat desinteresatuan beren hondar alea jarri baitute instalazio eta muntaia elektrikoen arloko lanpostuetan arituko diren etorkizuneko teknikariak eta langileak prestatzeko eta prestakuntza hori errealagoa eta osoagoa izateko. Haien laguntzarik gabe, ezinezkoa izango zen
|
lan
hau egitea.
|
2014
|
|
Lerro hauen bidez eskerrak eman nahi dizkiogu, labur labur,
|
lan
hau egiten lagundu diguten profesional eta enpresa guztiei, egin dizkiguten iradokizun eta ekarpenengatik. Eta aldez aurretik eskertu nahi ditugu, halaber, gerora liburu hau berriro argitaratuko balitz edukiak hobetzeko lagungarri izango direlakoan irakurleek egin nahi dizkiguten iradokizun eta eskaera guztiak (www.marcombo.com).
|
|
1.600 mm-ko kanpo diametro arteko polietilenozko hodiak ekoizten dira. Taulan diametro ohikoenak adierazten dira, iturgintzako instalazioetan gehien erabiltzen direnak, hori baita
|
lan
honen gaia. Material horri buruzko informazio gehiago nahi izanez gero, kontsultatu ASETUB elkartearen Manual de Tuberías de Polietileno lana, AENORek argitaratua.
|
|
Leku horrek behar besteko aireztapena izan behar du, aire garbi, fresko eta lehorrarekin.Konpresorea instalatzen den tokiak iristeko erraza izan behar du, zerbitzurako eta mantentze lanetarako. Mantentze
|
lan
hau behar du: egiaztatzea eta olioa eta iragazkia aldatzea fabrikatzaileak adierazitako maiztasunarekin, metatutako ura hustea, xurgatze iragazkia garbitzea edo ordeztea, eta motor elektrikoak ondo funtzionatzen duela egiaztatzea.Depositu, galdaratxo edo metagailuaDeposituak, galdaratxo edo metagailu ere deitua?
|
|
Editorial Editex SAk bere eskura dituen baliabide guztiak jarri ditu aipamenei eta erreferentziei dagokienez hirugarrenek izan ditzaketen eskubideak aitortzeko, bai eta Jabetza Intelektualeko Legeak ezarritako eskakizun guztiak betetzeko ere. Huts egin badu edo inor aipatu gabe utzi badu, aldez aurretik barkamena eskatzen du, eta
|
lan
honen hurrengo argitalpenetan edo berrinprimatzeetan dagozkion zuzenketak egiteko prest dago.
|
2015
|
|
Horrekin, arrotz bizikorrei ere egin dakieke aurre, hala nola arrosario belarrari eta astakarduari. Dena den,
|
lan
hau ez da beti gomendagarria.
|
2016
|
|
Lan guztiek konpromiso etiko bat eskatzen dute, eta,
|
lan
honetan, beharrezkoa da. Animazio soziokulturaleko printzipioak ez daude inon jasoak, baina hauek izango lirateke garrantzitsuenak.
|
|
–neurrigabekoa? esan nahi du grekoz;
|
lan
honetan, neurririk gabeko harrokeriari egiten dio erreferentzia.
|
|
Horretaz hausnartzeko,
|
lan
hau egitea proposatzen dugu.
|
2017
|
|
Bestalde, teknikariak jakin du
|
lan
honek profesionalari berari nola eragiten dion eta zergatik izaten duten profesional askok artatzen ari diren pertsonengandik psikologikoki urruntzeko joera. Horiek dira liburu honetako unitateetan ikasiko dituzun zenbait eduki eta prozedura.
|
|
Eskubide guztiak gordeta. Debekatuta dago, copyrightaren jabeen idatzizko baimenik gabe,
|
lan
hau, informatikako eta kopiagintzako edozein baliabide edo prozedura erabiliz, zatika nahiz osorik bikoiztea edo banatzea, azalaren diseinua barne.
|
|
Nahiz eta
|
lan
hau prestatzeko azterlana eta idazketa kontu handiz egin den, eta sektorean nabarmentzeko moduko teknologiak edo etxeak alde batera ez uzteko ahalegina egin den arren, inolako zalantzarik gabe, gizakiak bere bereak ditu akatsak; horrenbestez, irakurleak (enpresak, elkarteak edo partikularrak) edozer ekarpen edo ohar egin nahi izango balu liburu honi buruz, honako helbide elektroniko honetara jo l... domótica.paraninfo@gmail.com.
|
|
Nahiz eta
|
lan
hau prestatzeko azterlana eta idazketa kontu handiz egin den, eta sektorean nabarmentzeko moduko teknologiak edo etxeak alde batera ez uzteko ahalegina egin den arren, inolako zalantzarik gabe, gizakiak bere bereak ditu akatsak; horrenbestez, irakurleak (enpresak, elkarteak edo partikularrak) edozer ekarpen edo ohar egin nahi izango balu liburu honi buruz, honako helbide elektroniko honetara jo l... domótica.paraninfo@gmail.com.
|
|
Bestalde, argi dago sukaldaritza ikasketetan arlo praktikoa lehenetsi behar dela, baina, esan bezala, oinarri teorikoa ahaztu barik. Horregatik,
|
lan
honen helburua hauxe da: ikasleek arlo praktikoan lortzen dituzten gaitasunak arlo teorikoarekin aberastea eta zabaltzea, izan ere, praktika teoriarekin uztartuta, ikasleek garatzen ari diren gaitasunetan sakontzeko aukera handiagoa dute eta hainbat zalantza argitu ditzakete.
|
|
Horren harira,
|
lan
honetan, sukaldaritza bere osotasunean ulertzeko gai batzuk azaltzen dira: produktuen ekoizpen prozesua, sukaldaritzaren historia, zenbait tokitako sukaldaritza. Horiek guztiak izenburu honen pean biltzen dira:
|
|
Esku artean duzun
|
lan
hau Sukaldaritza eta Gastronomiako Erdi Mailako zikloan erabiltzeko materiala da, 2 mailako ikasleentzako ikasgaiaren alde teorikoa, hain zuzen ere.
|
2018
|
|
Sute arriskuak txikitzea; sasi eta belarkarek erregeneratuan ala brintzalean egiten duten konpetentzia ezabatzea (ereinketa/ landaketaren aurretik; ondoren); aprobetxamendu lanak erraztea (zuhaitzaren ipurdia garbitzen da); baso bideak garbitzea (ateratze lanak errezteko); dehesaren larre ekoizpena hobetzea e.a. dira
|
lan
honen helburu posibleak.
|
|
Oihanbide sare egoki bat izatea komeni da: batetik, erretxinariak ahalik eta distantzia txikiena egin behar izan dezan zuhaitzetik pistan den kupelerarte (aurrerago ikusiko dugun moduan
|
lan
honetan denbora xautuz gero,, pica, k egiteko momentua atzeratu egingo da); bestetik, suteak itzaltzea errezten du.
|
|
–Remasa? ahal bezain azkar egitea komeni da 2 ala 4, pica, k denboran
|
lan
honekin kointsiditzen duela kontutan hartzen badugu. –Mata?
|