2001
|
|
Hausnarkariek irentsi eta beren koipean pilatzen zituzten, eta ondoren gizakiei kopuru handiak metatzen zizkieten, piramidearen goialdean egoten baitziren, animalia eta landareetatik zetorren kutsadura guztia jasoz. Esneari dagokionez, hondakin
|
horiek
koipe zatikian daude. Agian, esnearen gaingabetua izan liteke irtenbide bat, baina kontsumitzaileek ez lukete onartuko.
|
2005
|
|
Era berean, erregosi bat edo, bestela, plantxan egindako xerra bat baino gehiago saritzen du, lehenengoek denbora gehiago irauten dute beroarekin, eta, gainera, barazkiekin egiten dira, eta asetasun sentsazioa handiagoa da. Hala ere, komeni da plater
|
horiek
koipe gutxirekin prestatzea, edukiak plateraren kalorikoa gehiegi ez igotzea. Murtxikatu beharreko elikagaiak Murtxikatze luzeagoa behar duten elikagaiek asetasun ahalmen handiagoa; izan ere, garunean dago zentroaren erdigunea.
|
2007
|
|
Arrazoi dietetiko horrek azaltzen ditu hiperurizemia eta tanta erasoak, purina askoko elikagaiak neurriz gain kontsumitzen direnean. Koipe gehiago Haragi zuriak eta gorriak bereizten dituen beste alderdi bat da azken
|
horiek
koipe gehiago dutela eta, bereziki, gantz saturatu gehiago, eta hori zuzenean islatzen da kaloria ekarpen handiagoan. Adibidez, 200 g ko idi entrekota batek 24 g gantz ematen ditu; txerri solomoak, berriz, 16 g. Zapore gehiago Koipeak haragi gorriei ematen dien oparotasunak, puntuari kozinatuz gero odolak eta askatzen dituzten zukuek, era horretako haragiak zaporetsuagoak eta mamitsuagoak bihurtzen dituzte oilasko bularki bat baino, haragi zuri nagusia.
|
2009
|
|
Zuku horiek erredukzio prozesu baten pean jar ditzakegu, hau da, elementu nagusitik kendu eta iragazi ondoren irakiten jarri, lodiera eta trinkotasuna hartu arte. Likido edo zuku
|
horiek
koipetan eta gelatinetan aberatsak izan ohi dira. Erredukzio prozesu batean jartzen ditugunean, lodiera handiagoa lortzen ari gara.
|
2012
|
|
IntraObesko zuzendari medikoa light produktuez ere ari da. Produktu
|
horiek
koipe edo azukre gutxiago dute, baina nabarmendu du bereizi egin behar direla elikagai gaingabetuetatik eta edulkoratuetatik”, horiek aurrekoak baino gantz eta azukre gutxiago baitute. Ildo horretatik, koipe gutxiko aperitiboak gomendatzen ditu, eta edari edo freskagarrien kasuan, berriz, azukrerik gabekoak lehenesten ditu, konbentzionalak baino.
|
2016
|
|
Trans gantzak, azukrea eta gatza Irudia: Shaith79 Bitxia bada ere, hiru mantenugai
|
horiek
koipe saturaturik eta kolesterol molekularrik ez duten elikagaietan aurki daitezke. Horregatik, nutriente horietan aberatsak diren elikagaiak ere ez dira arriskutsuak izango bihotz hodietako osasunarentzat.
|
2022
|
|
Gantz arrea hotzarekin aktibatzen da Imagen: Olya Adamovich Gantz ehun arrea aktibatzen denean, glukosa eta lipidoak kontsumitzen hasten da, eta, hala, azukre eta koipe
|
horiek
koipe zurian metatzea ekiditen da, hori baita michelina sortzen duena. Jakina da gantz ehun arrearen jarduera modu naturalean jartzen dela martxan tenperatura baxuekin.
|