2012
|
|
Akuikulturako aditu
|
honen
esanetan, sektorea antolatzeko planak egin behar lituzkete administrazioek, eta ingurumen jarraipena egiteko bitartekoak jarri; horretaz gain, informazio gehiago eman behar zaie kontsumitzaileei, osasunarentzat eta ingurumenarentzat onena dena hauta dezaten.
|
|
Aditu
|
honen
esanetan, Espainiako Estatuan hazten eta merkaturatzen diren akuikultura produktuak konfiantzazkoak dira guztiz, eta kontsumitzaileak lasai egon daitezke.
|
|
Xavier Rouraren arabera, “nabarmendu behar da pertsona edo txakur bati kutsatutako intsektu baten ziztadak ez duela esan nahi parasitoarekin (Leishmania) infekzio segururik dagoenik, immunitate erantzun egoki batek saihestu egin dezakeelako”. Albaitari
|
honen
esanetan, gizakien kasuan osasun ona izatea nahikoa izan daiteke eritasuna ez garatzeko. Leishmaniasia gaixotasun endemikoa da Espainian, txakurren bizi kalitatea nabarmen murrizten duena eta heriotza eragin diezaiekeena.
|
2014
|
|
«administrazioek ez badute argi baso suteen aurkako borrokan eraginkortasuna prebentzio eta itzaltze plan koordinatu batean dagoela, sua izango da irabazlea bere hasieran kontrolatu ezin denean». Azken batean, aditu
|
honen
esanean, «ez zaie ematen merezi duten garrantzia, udan bakarrik gogoratzen baititugu, baina urte osoan egon lukeen arazo larria dira».
|
|
Helburua da katuentzako elikagai adimendun batzuk sortzea, bazkaltzera hurbiltzen den animalia ezagutzeko eta, horrela, egunean zehar janaria dosifikatzeko. Ikertzaile
|
honen
esanean, «teknologia honek aukera ematen digu felinoekin bizi garenok kontrola dezaten zenbat janari edo ur irensten duten, zenbat elikagai jaten dituzten egunean zehar, are etxean katu bat baino gehiago daudenean edo gu kanpoan». Nor da bazkaltzera hurbiltzen den katua?
|
2015
|
|
Espektatibak errealitatera egokitzea beti da ona eta egindako akatsetatik ikastea, aurrerapen segurua», zehazten du Terrón ek. Aditu
|
honen
esanetan, halaber, elkarreragina eskatzen du publikoarekin: lasaitu egiten du erantzukizun guztia eta diskurtsoaren pisua sakabanatzen dituelako; jendearekin harremanetan jartzen da, eta jakin ere laguntzen du.
|
2019
|
|
Ezaguna dieta mediterraneoa, «munduko osasungarrienetakoa, bizi itxaropen handiagoarekin eta gaixotasun kardiobaskularrak, obesitatea, diabetea, minbizia, alzheimerra edo depresioa izateko arrisku txikiagoarekin lotua», dio Anna Bach irakasleak, Osasun Zientzien Ikerketetako irakasleak. Kataluniako Oberta Unibertsitatea. Espainian eta Estatu Batuetan gaur egun batez beste hartzen diren elikagaien aldean elikagai eredu hori bultzatzeak, azterketa aditu
|
honen
esanetan, «berotegi efektua eragiten duten gasen emisioa %72 murriztu da, eta nekazaritzarako erabiltzen den lurra %58; energiaren kontsumoa %52 murriztu da, eta hatz aztarnan %33 aurreztu da. Gehiegizko abeltzaintzak, gainera, planeta berotzen du», dio Bachek.
|