Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2002
‎Kontsumitzaileek errespetua galdu dute apur bat prestaketa horretan. Jakina da ez dutela hotzik behar, etxean arazorik gabe eduki daitezkeela eta latako arrainak arazorik gabe mantentzen dituela bere propietateak. Hala ere, ez dakigu lata ireki ondoren produktuak, edozein elikagaik bezala, arriskuak izan ditzakeela, eta horiek ezagutzea komeni dela.
2005
‎Hori saihesteko, pediatrek haurdunaldian ez erretzeko gomendatu diete amei, eta haurraren gela 20 gradu inguruko tenperaturan mantentzeko. Sehaskan, haurrak ez du hotzik pasatu behar, baina ez du gehiegi babestuta egon behar. “Badirudi amaren esneak ere arriskua gutxitzen duela, baina hori ez dago guztiz frogatuta”, dio Labayruk.
‎Edozein gasolindegitan erregaia daitezke. – Ibilbide laburretan ez da ohiko motorra erabiltzen; beraz, motorrak ez du hotzean lan egiten eta zahartzea hobetzen du. – Ohiko motorrak baino leuntasun eta erabilerraztasun handiagoa.
2006
‎Ez formatu batek ez besteak (lata edo bola eta kristalezko flaskoa) ez du aditibo edota kontserbatzailerik, bizitza baliagarri luzea dute eta kontserbatzeko ez dute hotzaren premiarik.
2007
‎Litroko brika, ez du hotzaren premiarik, giroko tenperaturan eduki daiteke.
‎Beirazko flaskoa, 660 gramokoa, ez du hotzaren premiarik, giroko tenperaturan eduki daiteke.
‎krematsutasuna eta zaporea; aurkakoak: tomate gustua, nabarmenegia eta lodiegia.Kaiku Gazpatxoa2, 49 euro litroko.Litro beteko brika, ez du hotzaren premiarik.Etiketari buruzko araua urratzen du, gazpatxo guztiak dituzten propietateak bere produktuari berezi balitz bezala aitortzen diolako (%100 naturala). Karbohidrato gutxien (%3, 4) eta kaloria gutxien (35 baizik ez, 100 gramoko) dauzkatenetako bat.Oliba olioz egina.Dastatze proban, 4,6 puntu jaso ditu; gaizkien balioztaturiko bat da.Aldekoak: kolorea eta gorputza; aurkakoak:
2008
‎Esterilizatua dagoen bakarra izaki, kontserbatzeko ez du hotzaren premiarik.
2014
‎Beraz, kontuan hartu behar dira oinarrizko manipulazio neurriak (higienea eta garbitasuna) eta kontserbazioa. Elikagai horietako askok (ogia, gailetak, fruitu lehorrak edo ireki gabeko kontserbak) ez dute hotzaren beharrik. Baina baldintza egokietan gorde behar dira:
2016
‎Zer hartu behar du kontuan kontsumitzaileak? On line elikagai freskoak erostean, garraioa oso garrantzitsua da, ez baitu hotz katea hautsi behar Internet bidez erosten denean, kontsumitzaileak arreta berezia jarri behar du elikagaien izaeran. Denak ez dira berdinak; izan ere, batzuk arrisku handikotzat jotzen dira, elikadura intoxikazioaren agerraldiei gehiago lotuta baitaude.
2022
‎Ontziratutako fruta pureek gero eta presentzia handiagoa dute askarietan eta haurren mokaduetan. Gure ustez, oso erosoak dira, ez baitute hotzik behar, edozein lekutan jan daitezke, mahai tresnarik gabe, erraz garraia daitezke, merkeak, osasungarriak eta fruta freskoaren baliokideak. Baina ez dira uste bezain osasungarriak, eta ez dira fruta freskoaren parekoak.
2023
‎Hala ere, edukiontzi horiek mugak dituzte. Berez ez dute hotzik sortzen, sartzen ditugun elikagaiekin edo izotz plakekin (hotz metagailuak) sor dezakegun tenperatura baino ez baitute jasaten. Elementu horiek tenperatura baxuak luzatzen dituzte hozkailuaren barruan, baina ordu gutxi batzuetan elikagaiak tenperatura onargarri ertainean jasateko baino ez dute balio.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia