2002
|
|
Haragia eta arraina, ahal dela, sareta batez hornitutako ontzi itxietan jarri behar dira, askatzen duten zukua uki ez dezaten. Era berean, soberakinak ontzi garbi eta
|
ez
oso sakonetan gordeko dira, estali ahal izateko. · Utzi elikagaiak hozten hozkailuan sartu aurretik Plater bero bat hozkailuan sartzen baduzu, igo tenperatura, eta kutsatzeko arriskua dago.
|
2004
|
|
Hezur horren azterketa morfologikoak eta ondoren beste hezur garaikide batzuekin konparatzeak pentsarazten digu animalia urtar horrek gorputz adarrak garatu zituela gorputza gorantz tolestu eta, seguruenik, burua uretatik ateratzeko. Trantsizio espezie horiek ibaietako ur
|
ez
oso sakonetan barrena poliki poliki mugitzeko gaitasuna izango lukete, lurrean lau hanken gainean eusteko gaitasuna duten lehen ornodunak agertu baino askoz lehenago. Aurkitutako humeroak forma bakarra du, antzeko antzinatasuna duten antzeko beste izaki batzuen antzeko hezurrekin alderatuta.
|
2005
|
|
Biziraupen estrategia Brad Seibel zientzialari taldeko buruaren arabera, txibi horiek “estrategia hori erabiltzen dute helduarora arte bizirik irauteko aukerak maximizatzeko. Amak energia inbertitzen du arrautza handi horiek erabat garatzen direla ziurtatzeko; ur
|
ez
oso sakonetako txibi askok, berriz, dozenaka edo ehunka mila arrautza txiki askatzen dituzte, gutxi batzuek bizirik irauteko itxaropenarekin”. Sei eta bederatzi hilabete bitarteko garatze aldian, amek energia lortzen dute beren lipido erreserbetatik mugitzeko, hegatsaren eta mantuaren uzkurduren kalterako, arrautzak hasierako garapenean daudenean mugitzeko erabiltzen baitituzte.
|
2008
|
|
“Garezurrak, ahosabaiak eta ‘Tiktaalik en’ zakatzek argi eta garbi erakusten dute eskeletoaren zati horretako eboluzio aldaketen eredua”, azaldu du Jason Down ikerketaren arduradunak. “Ikus dezakegu —jarraitzen du Down ek— lehen lehorreko animaliekin lotutako garezur ezaugarriak lehen egokitzapenak izan zirela ur
|
ez
oso sakonetako bizitzarako”. Hyomandabula Arrainetatik lehen animalia lurtarretara doan leinuan, burua makurtu egiten da eta muturra luzatu.
|
2012
|
|
Arantza pozoitsuak dituen beste arrain bat arraskatzea edo eskorpena da. Mediterraneoko ur
|
ez
oso sakonetako hondo harritsuetan bizi da, eta erraz hautematen da han. Sukaldaritzaren ikuspegitik ere estimatzen da.
|
|
Alde horretatik, harraskaren eta estalkiaren gainean dagoen hormak asko ematen du espazioak aprobetxatzeko. Harraskaren eta estalkiaren gaineko pareta oso ondo aprobetxa daiteke, lan espaziotik hurbil dagoelako Eremu horretan sarturiko apal
|
ez
oso sakonek aukera ematen dute mahai tresnetara, sukaldeko biribilkietara eta oinarrizko osagaietara erraz sartzeko, kaxarik eta aterik ireki gabe. Harraskaren gainean plater xukadera bat ere sar daiteke, gaina garbi edukitzeko.
|
|
Berriro ere, estali eta utzi egonean; oraingoan, ordubete, aurreko leku eta modu berean. Bola txikiagoak ateratzen ditugu, ogi luzangak osatuz, eta zeharka ebaki
|
ez
oso sakonak egiten ditugu. Aurrez berotutako labean egin, 200 °C tan, 40 – 50 minutuz, eta oinarria eta sabaia labean piztuak ditugula.
|
|
Bota gatza eta piperbeltza azpizunari. Eltze zabal eta
|
ez
oso sakona jarri su altuan. Ondoren, jarri haragia eta salteatu bi aldeetatik 5 minutuz, gorritu arte.
|