2019
|
|
Batetik, jatorri izendapen hau, sagar gorridun marka eskuratzeko egiten duten lan prozesua azaldu du. Ostalaritza mundura begirako lehen proiektuak bideratu dituzte, eta aurten bide horretan sakontzeko asmoa dute,"
|
euskal
sagardoak presentzia handiagoa izan dezan". Honez gain," zuzeneko salmentan eta esportazioan bidea egiten hasi nahi genuke". Nazioartean saretzenSagardoaren Lurraldea etenik gabeko mugimenduan dabilela nabarmendu du baita bertako sagardogileen ordezkari Joxe Anjel Goñik.
|
2020
|
|
Produktuak etxera bidaltzen dizkiogu bezeroari, aurrez aipatutako dastatzea erosten duen momentuan: hiru
|
euskal
sagardo botila eta hiru kopa, sagardoaz modu berezian gozatzeko.
|
2021
|
|
Bietan eginen dituzte heldu den asteburuan euskal ekitaldiak. La Platan, gazteendako ‘Eguzkipean’ kanpamendua, aire zabalean, natura eta ekologia proposamenak lagun, eta Sagardo Eguna, Patagonian egin ‘Txapela’
|
euskal
sagardoarekin, gero eta tinkoago ari den negozioa baita, euskal komunitate barne eta kanpoan. Eta Macachinen, ‘Euskal Asteburua’ prestatu dute, bigarren urtez, hemen ere asteburu osoa, tailerrak, pilota, dantza, elkarretaratzeak, omenaldia eskualde huntara ondarreko ehun urteetan heldu bostehun immigranteri heien izenak bildurik...
|
|
Aihertar gaztea, 2013an, Bastien Dufau eta Peio Etcheverryrekin, Angelun plantatu zen Kupela enpresaren sortzaileetarik da. Esplikatzen zaukun erabaki zutela, Astigarragatik ekarri sagarrekin, berek asmatu errezeta plantan jartzea,
|
euskal
sagarnoa ekoizteko. Hunen segidan, beste edari batzuen fabrikatzen hasi ziren:
|
|
Hilabeteotarako" Hik Nik" kanpaina aurkeztu dute. " Hitz jolas horrekin
|
euskal
sagardoa kanpoaldean kontsumitzeko gonbita egin nahi diogu jendeari", adierazi du Euskal Sagardoa egitasmoko teknikari Olatz Mitxelenak. Kanpainarekin batera euskarri bat plazaratu dutela berri eman du, bertako eta kalitatezko produktuak eta euskal sagardoa uztartzen dituen errezetekin.
|
|
" Hitz jolas horrekin euskal sagardoa kanpoaldean kontsumitzeko gonbita egin nahi diogu jendeari", adierazi du Euskal Sagardoa egitasmoko teknikari Olatz Mitxelenak. Kanpainarekin batera euskarri bat plazaratu dutela berri eman du, bertako eta kalitatezko produktuak eta
|
euskal
sagardoa uztartzen dituen errezetekin. " Sagardoa botilan gozatzeko unea da eta hik nik horiek ea zuek ere proposatzen dituzuen". Sagardotegien ia erdia zabalik udanEzohiko txotx denboraldiaren eta pandemia garaiko sagardo kontsumoaren inguruko datu deigarriak eskaini ditu.
|
2022
|
|
Rosarioko Zazpirak Bat Euskal Astea partaide ari da egunotan, bere stand, musika, dantza, gastronomia eta giro onarekin, hiriko 38 Gizatalde edo Kolektibitateen Bestan. Rosarioko ‘Trainera’ eta ‘Gernika’ jatetxeak ere hor dira eta baita Argentinako ‘Txapela’
|
euskal
sagardoa ere, ahantzi gabe hiriko Nafar Etxea ere bere ohiko janari, dantzari, musikari eta gutiziak. Joan den asteburuan, euriak eta aroak ez zuten
|
2023
|
|
Europako araudia, baina, oroz gainetik, bi estatuetako arau desberdinak. «Hegoaldeko
|
euskal
sagardoentzat Espainiak minkortasun airakor hein bat onartzen du, Frantzian baino aise hein goragoak; funtsean, Frantzian hein horiek ez dira onartuak», erran du Aphaulek, kontu tekniko bat azaldu nahian.
|
|
Inao institutuan, Akitania Berria eta Okzitania eskualdeetako eremu zabaleko arduraduna da Laurent Fidele, eta
|
euskal
sagardoaren jatorri izen babestuaren galdea aztertu du. «Osaketan hautagaitza originala da, Hego Euskal Herriko zein Ipar Euskal Herriko ekoizpenak bilduko dituelako», aitortu du.
|
|
«Euskal sagardoak berezitasun ukaezina badu, eta bi aldetakoak familia berekoak dira». Inaoren ikuspegitik,
|
euskal
sagardoak guziz ezberdinak dira Bretainian eta Normandian egiten direnetarik; «idorragoak, bixi edo minkorragoak dira». Berezitasun hori finkatzeko «txosten ederra» zaio Fideleri.
|