Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2002
‎Industriaren helburua da kontsumitzaileari gosaritako zerealak jaten ematea, hiru arrazoi nagusirengatik: zaporea eta testura; erraza da eguneko lehen janarian behar diren eguneko mantenugaien zati bat irenstea zereal gehienak bitaminaz eta mineralez aberastuta daude, eta batzuk zuntzez, eta gorputzean, berriz, haien nutrizio balioaren eraginak nabaritzen dira (energia, zuntza). Gaur egun, gosaritarako hainbeste zereal mota daude, eta eguneroko zereal motetan asmatzea kontu garrantzitsua da, gosaltzeko ohitura ona edo txarra izateraino.
2007
‎Horrela, espero da hezitzaileek, senideek eta ikasleek ikasturtearen hasieran ikasitako ezagutzak praktikan jartzea. Ekimenak hainbat material didaktiko ditu gurasoei, irakasleei eta ikasleei eguneko lehen janaria nola egin behar den erakusteko, eta gosari askotarikoa, entretenigarria eta elikagarria hartzeko ideiak emateko. Denei 500 Kcal inguruko dozena bat dibermenu eskaintzen dizkie. bakoitzak hainbat iradokizun ditu gosaria ohiko eta aspergarri egiteko.
2008
‎Labore hedatuak edo maluta itxurakoak aukera politak dira eguneko lehen janaria egiteko, opilek baino gantz gutxiago daukatelako eta, gainera, karbohidrato, zuntz, bitamina eta mineralez hornitzen gaituztelako.
2014
‎CONSUMER EROSKI 3 Gosaritarako zerealak, azukredunak edo txokolatedunak. Harrigarria izango da ikustea, zerealak aukeratzeko orduan (pertsona askorentzat eguneko lehen janariaren osagai nagusia), gosari oso azukretsu eta osasungarri bat egitearen arteko aldea dagoela, eta horrek energia murriztuko duela, brindatu beharrean, guztiz kontrakoa lortzeko. Gosaritarako zerealen, txokolateztatuen, ezti estalien edo txokolatezkoen kontsumo maiztasuna baloratu litzateke.
2016
‎Gosaria da ohiko otorduetako bat, eta udan jaki osasungarri horiek ugaritzeko balio dezake. Ondoren, fruten nutrizio ezaugarriak zehazten dira, eta eguneko lehen janarian sartzeko hainbat ideia ematen dira.
‎Hori guztia osasun eta ongizate pertsonalerako funtsezko ohitura dela ahaztu gabe. Gomendioetan ikusten denez, frutak edo zerealak ez dira sartzen eguneko lehen janarian bakarrik, barazkiek ere badute lekua gosarian. Mahaira koloretsua eta koloretsua ekartzeaz gain, Osasunaren Mundu Erakundearen (OME) aholkua betetzeko balioko dute, egunero fruta eta barazkien bost anoa kontsumitzeak duen garrantziari buruz, gaixotasun kardiobaskularrak, obesitatea, helduen diabetesa eta minbizi mota batzuk prebenitzen laguntzeko.
2017
‎Kafea erlojuaren kontra bakarrik… Gosari ohikoenak ez dira behartsuenak, ezta erakargarrienak ere. Nahikoa da beste elementu batzuk (frutak, haziak edo arrautzak) erabiltzea, eguneko lehen janaria kolorez, testuraz eta tenperaturez betetako proposamena izan dadin. Udaberrian, tonu eta zaporeen paleta zabaltzen da fruta dendetan, eta artikulu honek eskaintzen du eskaintza hori, eta lau ideia proposatzen ditu, goizetan sortzaileagoak izateko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia