2002
|
|
Industriaren helburua da kontsumitzaileari gosaritako zerealak jaten ematea, hiru arrazoi nagusirengatik: zaporea eta testura; erraza da
|
eguneko
lehen janarian behar diren eguneko mantenugaien zati bat irenstea zereal gehienak bitaminaz eta mineralez aberastuta daude, eta batzuk zuntzez, eta gorputzean, berriz, haien nutrizio balioaren eraginak nabaritzen dira (energia, zuntza). Gaur egun, gosaritarako hainbeste zereal mota daude, eta eguneroko zereal motetan asmatzea kontu garrantzitsua da, gosaltzeko ohitura ona edo txarra izateraino.
|
2007
|
|
Horrela, espero da hezitzaileek, senideek eta ikasleek ikasturtearen hasieran ikasitako ezagutzak praktikan jartzea. Ekimenak hainbat material didaktiko ditu gurasoei, irakasleei eta ikasleei
|
eguneko
lehen janaria nola egin behar den erakusteko, eta gosari askotarikoa, entretenigarria eta elikagarria hartzeko ideiak emateko. Denei 500 Kcal inguruko dozena bat dibermenu eskaintzen dizkie. bakoitzak hainbat iradokizun ditu gosaria ohiko eta aspergarri egiteko.
|
2008
|
|
Labore hedatuak edo maluta itxurakoak aukera politak dira
|
eguneko
lehen janaria egiteko, opilek baino gantz gutxiago daukatelako eta, gainera, karbohidrato, zuntz, bitamina eta mineralez hornitzen gaituztelako.
|
2014
|
|
CONSUMER EROSKI 3 Gosaritarako zerealak, azukredunak edo txokolatedunak. Harrigarria izango da ikustea, zerealak aukeratzeko orduan (pertsona askorentzat
|
eguneko
lehen janariaren osagai nagusia), gosari oso azukretsu eta osasungarri bat egitearen arteko aldea dagoela, eta horrek energia murriztuko duela, brindatu beharrean, guztiz kontrakoa lortzeko. Gosaritarako zerealen, txokolateztatuen, ezti estalien edo txokolatezkoen kontsumo maiztasuna baloratu litzateke.
|
2016
|
|
Gosaria da ohiko otorduetako bat, eta udan jaki osasungarri horiek ugaritzeko balio dezake. Ondoren, fruten nutrizio ezaugarriak zehazten dira, eta
|
eguneko
lehen janarian sartzeko hainbat ideia ematen dira.
|
|
Hori guztia osasun eta ongizate pertsonalerako funtsezko ohitura dela ahaztu gabe. Gomendioetan ikusten denez, frutak edo zerealak ez dira sartzen
|
eguneko
lehen janarian bakarrik, barazkiek ere badute lekua gosarian. Mahaira koloretsua eta koloretsua ekartzeaz gain, Osasunaren Mundu Erakundearen (OME) aholkua betetzeko balioko dute, egunero fruta eta barazkien bost anoa kontsumitzeak duen garrantziari buruz, gaixotasun kardiobaskularrak, obesitatea, helduen diabetesa eta minbizi mota batzuk prebenitzen laguntzeko.
|
2017
|
|
Kafea erlojuaren kontra bakarrik⦠Gosari ohikoenak ez dira behartsuenak, ezta erakargarrienak ere. Nahikoa da beste elementu batzuk (frutak, haziak edo arrautzak) erabiltzea,
|
eguneko
lehen janaria kolorez, testuraz eta tenperaturez betetako proposamena izan dadin. Udaberrian, tonu eta zaporeen paleta zabaltzen da fruta dendetan, eta artikulu honek eskaintzen du eskaintza hori, eta lau ideia proposatzen ditu, goizetan sortzaileagoak izateko.
|