2008
|
|
Ontzi garbigailua: proba berriro egiten duenak Espainiako etxeetan ezinbesteko bihurtzeko beste etxetresna elektrikoek baino denbora gehiago behar izan zuen arren, gaur
|
egun
sukalde guztiek lekua gordetzen dute ontzi garbigailurako. Fabrikatzaile batzuen ustez, lau kideko etxe batean urtean 200 ordu aurreztu daitezke tresna honekin, ontziteria garbitzeko behar diren 300 orduetatik.
|
2009
|
|
Eman nahi zaion erabilerak, aparatuaren tamainak eta energia aurrezteak gaur
|
egun
sukaldean ezinbestekoa den etxetresna elektriko bat ongi aukeratzea ekarriko dute.
|
2010
|
|
Energia transferentziari dagokionez, mekanismo nagusia erradiazioa da. Era berean, gaur
|
egun
sukalde profesional batzuetan jakiak modu azkarrean gainerretzeko tamaina txikiko soplete bat erabiltzen da.
|
|
Eragiketa hau justu frijitu baino lehen egin behar da eta soberan dagoen azaleko irina kendu behar da, adibidez, irineztatuko jakiak iragazki batean jarriz. Gaur
|
egun
sukalde profesionaletan irinaz gain hauts itxurako nahasketak ere erabiltzen dira, adibidez, arrautza albumina eta almidoia.
|
|
garagardoa, legamia? Gaur
|
egun
sukalde profesionaletan, arrautza freskoen erabilerari buruzko arautegia dela-eta, geruza hori beste osagai batzuez prestatzen da, adibidez, arrautza albumina, esnea eta soja proteina. Era berean, badago salgai Japoniako sukaldaritzako arrautzaztatzeko irin berezi bat, «tenpura» izenekoa, zeinen osagaiak gari irina, arto almidoia, legamia eta arrautza hautsa diren; irin berezi hau behin ur hotzarekin nahastuta prest dago arrautzaztatzeko.
|
|
Hainbat froga egin eta gero, azkenean ikusi zuten hutsean egositako foie grasak bakarrik pisuaren% 5 galtzen zuela eta zapore hobezina mantentzen zuela. Gaur
|
egun
sukalde profesionaletan teknika hau gero eta gehiago erabiltzen da.
|
|
Halaber, aipatu behar da gaur
|
egun
sukalde profesionaletan eta elikagaigintzan badaudela hutsean frijitzeko ekipoak, bai etenak bai jarraituak, zeinetan frijitze tenperaturak 90 ºC ra jaisten diren. Ondorioz, frijitutako jakien ehundura, kolorea eta nutrienteak hobeto mantentzen dira eta olioaren degradazioan sortzen diren konposatu toxikoak murrizten dira, esaterako, akrilamida patata frijituetan.
|
2012
|
|
Sektore jakin bateko langileak ohi baino silize kantitate handiagoarekin ari direlako lanean. Marmol edo harrietan, %15 silize kristalinoa da, eta gaur
|
egun
sukaldeetako gainazalak egiteko erabiltzen den kuartzozko aglomeratuak, berriz, %95ean dauka material hori. Beraz, marmol lantegietako beharginek, enpresa horietan manipulatzen da aglomeratu hori?
|
2017
|
|
Arrietan (Mungialdea) ere bada. Baita Leintz haranean eta Aramaion ere, baina gaur
|
egun
sukalde lehiakide duela. Sukalde orokorra erabiltzen da Deba ibarreko iparraldean.
|
2018
|
|
hainbat solairutakoak, saskietakoak, iturri handiak edo kaikuak… Oro har, alaiak eta kolore bizikoak dira, baina, batzuetan, fruta freskoaren banatzaile praktikoek baino apaingarri gehiago egiten dituzte. Gaur
|
egun
sukaldean hozkailu handiak edukitzea, elikagaiak gorde ahal izateko denbora gehiago iraun dezan, frutak bistatik kanpo egoten laguntzen du. Ondorioa argia da:
|