2002
|
|
Itzalaldiek opilen krema
|
egoera
onean kontserbatzeko beharrezkoak ziren hozte sistemak deuseztatu ahal izan zituzten.
|
|
Koltxoien mantentze lana eta garbiketa garrantzitsuak dira gorputzarekin kontaktu zuzena duten heinean. Horregatik, oinarrizko arau batzuk bete behar dira
|
egoera
onean kontserbatzeko. Besteak beste, nahiko maiz aireztatu eta birarazi, deformaziorik gerta ez dadin.
|
2004
|
|
Kontserbazio lanak: etxea bizigarritasun
|
egoera
onean kontserbatzeko beharrezkoak diren konponketak egitera behartuta dago, salbu eta kalteak maizterrak egin baditu edo jabea erantzule ez den arrazoiengatik desegin bada: sutea, uholdea, lurrikara, etab.
|
|
Nolanahi ere, establezimendu guztiek erreklamazio orriak eman behar dizkiete bezeroei. Etxean, elikagaiak
|
egoera
onean kontserbatzeko, kontuan izan behar da: –Ezinbesteko elementua hozkailua da, hotzak elikagaien bizitza luzatzen baitu.
|
2005
|
|
Jabetza Horizontalaren legeak xedatua du jabekide guztien obligazioa dela etxebizitza edo lokalak mantenu
|
egoera
onean kontserbatzea, komunitateari edo beste auzokideei kalte egin ez diezaieten.
|
2006
|
|
Ondoko lerroetan ikusiko dugu nola antolatu janak
|
egoera
onean kontserbatzeko.
|
|
Berdeak erosten badira, giro tenperaturan uztea komeni da, harik eta heldu. Heltzea amaitu ondoren, hozkailuan
|
egoera
onean kontserbatzen dira bizpahiru egunez. Aranak jan aurretik, ondo garbitzea komeni da, azala janez gero.
|
2007
|
|
Onartzen dut, dena den, balitekeela sarrera batzuk garestiak izatea (Sevillan, Kordoban), baina kontura gaitezen eraikinak
|
egoera
onean kontserbatzea eta kalitate oneko zerbitzua ematea asko asko kostatzen dela.
|
2009
|
|
Moldeko ogia jateko ohitura Moldeko ogiaren paketea da gaur egungo etxeetako jakietatik falta ez den elikagaietako bat. Ehundura mamitsu eta bigunagatik jateko erraztasuna, gustukoen duen zaporea, egunez
|
egoera
onean kontserbatzeko aukera, edo itxi aurretik okindegira iristeko aurreikuspenik eza dira, besteak beste, moldeko ogia ogi tradizionalera mugitzeko arrazoi batzuk. Haurrek ere gustagarriagoa dute sandwich formatuko ogitartekoak jatea, ogiaren ordez moldeko ogiarekin.
|
|
Gainera, baso jabetzaren “kaotikoak” “kudeaketa planifikaturako erronka izaten jarraitzen du”, ohartarazi du. WWFren arabera, baso produktuak balio baliabide bihurtzea funtsezkoa da ekonomia jasangarria lortzeko eta tokiko biztanleek basoa
|
egoera
onean kontserbatzeko interesa izan dezaten lortzeko. Alde horretatik, erakundeak garapen ekonomikorako eredu berri baten alde egiten du, basoek ekonomian duten zeregina indartuko duena, gizartearen eta ingurumenaren aldetik arduratsua den erabileratik abiatuta, basoko ziurtapen sistema zorrotzenek (FSC, esaterako) sustatzen duten moduan.
|
2010
|
|
Jolasean Hazi Fundazioaren ‘Jokoa, Jostailua eta Segurtasuna’ txostenaren ondorioetako bat da hau. Iraunkortasuna, neurri handi batean, haurrek haien erabilera egokiaren mende dago, baina helduek
|
egoera
onean kontserbatzeko beharra irakatsi behar diete, eta hori lortzeko bitartekoak eman. Ordena mantentzeak txikienen esku elementu desegoki bat ixteko arriskua murrizten du.
|
2013
|
|
Horrek mikroorganismoen hazkundea geldiarazten du, baina ez ditu hiltzen. Hozte tenperaturekin konbinatuta, azidotasun maila horrek elikagaia
|
egoera
onean kontserbatzeko aukera ematen du denbora gehiagoz. pH-a 4,5 baino txikiagoa denean, Clostridium botullinum toxinaren eraketa inhibitzen da eta E. coli eta Salmonella ren hazkuntza mugatzen da. pH-aren balioa baxua izatea lagungarria da elikagaiak kontserbatzeko, mikrobioen hazkundea inhibitzen baita. Zitrikoak (laranja, limoia edo pomeloa) eta beste elikagai batzuk ere azidoak dira, hala nola zukuak eta jogurta.
|
2014
|
|
Kolore etiketa horrek elikagai baten kalitatea adierazten du zeharka, eta ez suntsitzailea. ...z suntsitzailez adierazten du elikagai baten kalitatea Arto ale baten tamainatik, koloreen konfigurazioak gorria (laranja edo gorrixka) identifikatzen du freskoa. Tonua laranjaz, horiz eta berdez alda daiteke, eta horrek esan nahi du elikagaia dagoeneko badela hondatua. Etiketak adierazten badu produktuak fresko egon behar duela 14 egunez, baina kolorea laranja bada, esan nahi du elikagaia ez dela
|
egoera
onean kontserbatuko aldi osoan, eta, agian, erdira murriztuko dela. Kolorimetria adierazleak produktuaren narriadura maila berehala ezagutzeko aukera ematen du.
|
|
Kontuan izan behar da izoztea 18ºc baino tenperatura baxuagoan egin behar dela. Beraz, lortu ahal izateko, ekipoak gutxienez hiru izar izan behar ditu, dagoeneko izoztuta dauden eta etxean izoztu behar diren elikagaiak
|
egoera
onean kontserbatzeko. Izar 1:
|
2015
|
|
Hondatuta dauden zatiak moztu edo baztertu egin behar dira. Fruta batzuk urrun edukitzeaz gain,
|
egoera
onean kontserbatzen diren denbora bi eta zazpi egunen artean izaten da, elikagaiaren arabera. Marrubiak eta gereziak, adibidez, bi eta hiru egun artean egon daitezke; bananak, melokotoiak edo udareak bost egunera arte; meloia edo laranjak, berriz, astera irits daitezke.
|
2016
|
|
Jakien prozesatzea esaten zaio horri, hau da, tratamendu jakin batzuk erabil daitezke digeritzeko. Termino hori orain eskala handian aplikatzen da, eta mendeetan zehar erabili da, batez ere denbora luzeagoan
|
egoera
onean kontserbatzeko. Teknika zaharrenetako asko gaur egun erabiltzen dira, eta elikagaiak prozesatzeko modu aurreratu eta sofistikatuenekin txandakatzen dira, elikagaien teknologia eman eta ematen ari baitira.
|
2017
|
|
Ontzi horiek
|
egoera
onean kontserbatzeko, gainera, ez dira hotzetan eduki behar, eta hor energia asko aurrezten da.
|
2020
|
|
2 Erabili den olio mota (nutrizioaren ikuspegitik, interesgarriena oliba olioa da) eta nutrizio informazioa aztertu, zenbat gatz duen jakiteko(% 1,25 baino gehiago gatz asko da, eta zenbat eta gutxiago eduki, orduan eta hobeto). 3 Produktua
|
egoera
onean kontserbatzeko funtsezkoa den ontzia behatu. Alde horretatik, ontzi opakuetan eta giro babeslean ontziratutako produktuak aukeratu genituzke.
|
2023
|
|
2 Barbarin freskoa erosten baduzu, egosi 60 °C tik gorako tenperaturara iritsi arte edo izoztu bost egunez °C an, anisakisak eragindako intoxikazioa saihesteko. 3 Etxean
|
egoera
onean kontserbatzeko, oso tenperatura baxuan eduki behar da (0 ºC eta 4 ºC artean).
|