2000
|
|
–Irina? –unetxo batez Txemari bururatu zitzaion txiste txar bat egitea, alegia titiak ukitu zizkionean taloa
|
egiteko
orea sentitu zuela esku artean, baina laster jakin zuen Europako ekialdeko neska hark ez zuela txistea ulertuko. Taloak zer diren jakingo balu sikiera..., baina txekiar hauek txistorra zer den ere ez dakite.
|
2005
|
|
Besaurrea bihurritzen du, ariketak egingo balitu bezala. Beste batzuetan azalean atximurka hasten da, opiltxoak
|
egiteko
orearekin lanean.
|
2007
|
|
Sableux edo sable pasta Irina, gurina, glasé azukrea, arrautzak eta gatza. Prestakin batzuetarako ere erabiltzen den arren, gailetak edo te pastak
|
egiteko
orea da. Pasta azukredunaren oso antzekoa da, baina gantz materia gehiago duenez, prestakin hauskorragoak eta testura harroagoa lor daitezke.
|
2009
|
|
Turroia
|
egiteko
ore berezi hori irregularra izaten da, koskorduna eta likatsua, eta osagaien kopuruak ongi zainduta soilik lortzen da halakoa izan dadin.
|
2012
|
|
Ezkutuko azukrea. Askotariko elikagaiak, ketchup motako saltsak, pizzak edo enpanadak
|
egiteko
oreak eta kontserbak esaterako, azukreak dituzte osagaien zerrendan, zapore gozoa ematen ez badute ere.
|
|
Berehala desagertu zen Martin, kortako lanak egitera joan beharra zeukala-eta. Malenek ere, taloak
|
egiteko
orea prestatutakoan, alde egin zuen, eskuak uretan garbituta. Margaritak patatak eta baratxuriak zuritzea amaitu zuen eta zalantzan gelditu zen aurrera jarraitu ala ez; Malenek, harri gainera atera zituenak kontuan hartuta, argi zegoen patatak saltsa berdean prestatzeko asmoa zeukala.
|
2013
|
|
Jarri koipea masaren erdian, eta tolestu hegalak erdirantz (puntek margarinaren ertzetan gelditu dute, oso ondo doituta). Garrantzitsua da, tolesdurak
|
egiteko
orea zapaltzen hasi aurretik, koipea eta orea bat izatea. Koipea estaltzeko lehen tolesdura hau egindakoan, hiru geruza izango ditugu:
|
2015
|
|
Kaxoi moduko bat zan, egurrezkoa, eskinak artez barik pitin bat oker zituana, tapaduna, eta behean gauzak (orioa eta) gordeteko armairua eukana. Bertan amasetan zan ogia edo taloa
|
egiteko
orea.
|
2016
|
|
Pixka bat gehiago zehazte aldera, pizzak
|
egiteko
oreen salmenta 3,9 milioikoa izatetik 3,2 milioikoa izatera pasatu zen(%), eta hostoreen zifrak ere apaldu egin ziren, bai salmentena eta bai irabaziena ere.
|
|
Gida honetan ageri diren ore gehienek badute legamia, adibidez pizzak
|
egiteko
oreek.
|
|
Pizza
|
egiteko
orea, hostorea, brisa orea, enpanada eta ore hautsia hartu ditugu kontuan, eta 65 gramoan jarri dugu kontsumo errazioa.
|
|
Pizza
|
egiteko
orearen edo hostorearen errazio bat 60 gramo artekoa da, nahiz eta markaren batek 42 gramoan jartzen duen.
|
|
Hostorea da etxean
|
egiteko
orerik zailenetakoa.
|
|
Batez ere, pizzak
|
egiteko
oreak saltzen dituzte zeliakoentzat.
|
|
Enpanadak
|
egiteko
orea.
|
|
Halaxe egin behar da hauts eginda edo deshidratatuta datozen produktuetan ere (zopak adibidez), pastelak edo ogiak
|
egiteko
oreetan, eta te eta infusioetan.
|
2017
|
|
Teilak eta zigarroak
|
egiteko
ore bera erabiliko dugu. Lehenik eta behin, jarri gurin pomada eta azukrea, eta nahastu; ondoren, gehitu irina almendra xehatuarekin batera, eta ondo nahastu.
|
2019
|
|
Egosita bigunagoa eta digeritzeko errazagoa da, eta hainbat prestaketa onartzen ditu (bakarrik, zopan, entsaladan, igurzteko patea bezala…). Erremolatxa zuku tanta gutxi batzuk erabiltzen ditu saltsak (maionesa, adibidez) tindatzeko, edo orea, ogia edo pizza
|
egiteko
oreak. Irudia:
|
2021
|
|
Amets arraroek urratu zidaten burumuina, izutzeraino: hiltzear nengoen, baina ez nintzen hain gaizki sentitzen, zer nintzen biktima ala borreroa, horixe zen ene galdera hutsala, handik gutxira ogiaren
|
egiteko
orea nahasten ari nintzen, plazera nabarituz, eta Sigmunden aurpegia zehaztu nuen, ene gainean arrano beltz, zerasadala “zuk nahiago duzu bidea zure kaxara itxuratu eta egin, ezta? ”.
|