2009
|
|
Menciaz
|
eginiko
ardo aipagarri batzuk: Corullon, Moncerbal, La Faraona Alvaro Palacios eta Ricardo bere ilobarenak, Raul Perezen Ultreia eta Ultreia Saint Jacques, Dominio de Tares upategiko Cepas Viejas, Bembibre eta P3, Bodegas Estefaniako Tilenus Pagos de Posada...
|
2010
|
|
Proiektu konplexu, zail eta garestia izan da Alondegikoa, mende bateko aldea duten eraikin bi uztartzen baititu: Ricardo Bastidak 1906 eta 1909 urteen artean
|
eginiko
ardo biltegia eta Philippe Starck diseinatzaile frantziarrak XXI. mendearen hasieran diseinaturiko kultur eta kirol zentroa.
|
2011
|
|
Normalean Madril nahiko leku garrantzitsua da Arabako Errioxako ardoentzat. Mahastizain txikiek
|
eginiko
ardoak aurkezten ditugu. Baina ekimena ez dago Madrilera mugatuta; banatzaile guztiak ditugu gogoan, estatukoak zein nazioartekoak.
|
|
izeneko ardoari esker. Beratze karbonikoaren teknikaz
|
eginiko
ardoa da.
|
2012
|
|
Katalunian bertan, Costers del Segren hain zuzen, badago beste ardo bat, Cristiari, Baldomar upategikoa, Muller Thurgau mahatsarekin nahastean daramana gaurko protagonista. Italian izaki jatorria, iparraldean, izango dira han ere mahats horrekin
|
eginiko
ardoak, baina nik ez ditut ezagutzen. Beraz, ikertzen hasi dugu, ea altxorren bat aurkitzeko parada dugun.
|
2013
|
|
Baina bai zintzotasunez eta jatortasunez blai dagoen proiektu bat. Zintzotasunez eta benekotasunez blaitutako ardoak dira, garnatxa soilez
|
eginiko
ardo apartak. Lau ardo desberdin eta mahats bakar bat.
|
2016
|
|
Norbaiti irakurri diodan bezala, ez da erraza izango, azken urteotan, zerbait desberdin eta bakan egiteko helburua duenarentzat Rueda eta La Seca inguruetan (Valladolid, Espainia) bizirik irautea hango ohitura eta egiteko modu globalei bezain kaltegarriei aurre eginez.Egoera horretan aurrera egiten dutenak Asterixekin eta haren borrokekin konparatu dituzte. Verdejo mahatsarekin lan egitea, makillajerik gabe?, gehiegizko ekoizpenetatik alde egitea, eta legamia arrotzek ematen duten ukitu tropikaletatik ihes eginik lan egitea ez da erraza izango ingurune haietan; baina badago hori egin eta izugarrizko harribitxiak ekartzen dituenik ere.Onartu beharra daukat, azken urteotan, Ruedarenganako eta verdejoz
|
eginiko
ardoenganako nire jarrera ez dela agian, ez modu oso justuan, oso positiboa izan; bazter guztiak inguru horretako ardo eskasez bezain arruntez eta sinplez bete direlako. Badira salbuespenak, eta salbuespen horiekin gozamen bikainak ere hartu ditut.Gaur hona dakardana da kasu horietako bat:
|
2020
|
|
Beltzetarako tempranilloa, syrah eta pinot noir mahatsak erabiltzen dituzte. Que nos quiten lo bailao nabarmenduko nuke beltzen artean, pinot noir mahatsez
|
eginiko
ardo dotorea. Patxi Zabala beti izango zara gure bihotzetan.
|
2021
|
|
Horretarako, 190 litroko terrakotazko hamalau tina edo treska erosi zituzten, haietan hamabi hilabeteko ontzea egiteko. Garnatxaz
|
eginiko
ardoa da Ledea, Liedana Bacus izenekoa, oso ekoizpen txikikoa: 3.156 botila, alegia.
|
2022
|
|
• arroz ozpina: arroz zuri, gorri edo beltzez
|
eginiko
ardo (sake) garratz hartzituez ekoitzia, zapore gozo samar, puntta bat min eta lurrin politekoa da, batik bat. Ekialde Urruneko jakiak ontzekoa, gure ikuspegitik
|
|
Edari bizi honen alkohol edukia% 36 — 40 ingurukoa da eta% 60raino ere iristen da, merkaturatzean. Brandy izenari besterik ezartzen ez zaionean (abrikot brandy, zereal brandy) oinarria mahatsez
|
eginiko
ardoa duela ulertu behar da. Edari hauek alanbiketik kolorge ateratzen dira baina haritz edo artezko barrikan oxidatu eta karamelu kolorea hartzen dute.
|