2002
|
|
Lanaldietan tratu txarren arazoa ere aztertu zen familian, baina zaintzaileak jasaten duen higaduraren ikuspuntutik. Alzheimer Senideen Elkarteko psikologoak, Verónica Aciafek, laguntza taldeek «gainkarga egoerei aurre egiteko»
|
duten
garrantzia azpimarratu zuen. Bestalde, adinekoek tratu txarrak salatzeko zailtasuna azpimarratu zen.
|
2003
|
|
Onura gehienak garapen bidean dauden eta pobreziak astindutako herrialdeetan finkatzen dira. Azkenaldian erabili den ikuspegi berria hartuz, eta baliabide naturalen kontserbazioa eta horiek gizateriari ekartzen dizkioten ondasun eta zerbitzuak erlazionatuz, txostenak koralezko arrezifeek munduko ekonomiarako
|
duten
garrantzia azpimarratzen du, baliabide ekonomikoen urteko ekoizpena 800.000 milioi eurokoa baita, aberastasun biologiko handiaz gain. Aldiz, Adenatik diotenez, planetako koralezko arrezifeen ia% 60k galdu edo suntsitu egingo dituzte hurrengo 30 urteetan, diru sarrerak murrizteak (kasu batzuetan% 75era artekoak) eta enplegua eta elikadura iturriak galtzeak milioika pertsonen bizitza arriskuan jartzen dute.
|
|
“Nazioek modu iraunkorrean kudeatu behar dituzte basoak, gaur egungo belaunaldiek planetako baliabideen onurez gozatu ahal izan dezaten, eta, aldi berean, baliabide horiek gorde egin behar dituzte etorkizuneko belaunaldien beharrei aurre egiteko”, adierazi zuen Hosny El Lakany FAOk Mendi Sailarentzat duen zuzendariorde nagusiak. NBEko agentziak 37 dokumentu aurkeztuko ditu, basoek gizateriarentzat
|
duten
garrantzia azpimarratzeko, eta nazioarteko komunitateari gogorarazten dio ahalegin handiagoa egin behar duela basoak funtsezkoak diren sektoreen alde. Biltzar horrek sei urtean behin FAOko kide den estatu bat antolatzen du, eta basoen administrazioari, kontserbazioari eta garapenari buruzko foroa da.
|
|
“Energia berriztagarriei buruzko masterra” inauguratu zenean, Camañok pentsatu zuen, gainera, Galiziak produkzio eta banaketa sistema “sendoa, segurua, dibertsifikatua eta edozein eskari elektrikori erantzuteko gai” duela. Halaber, energia berriztagarriek hornidura elektrikoa bermatzeko, berrikuntza eta ikerketa sustatzeko, ingurumena babesteko eta enplegua sortzeko
|
duten
garrantzia azpimarratu zuen. “Datozen urteetan 4.000 pertsona inguru arituko dira energia berriztagarrien arloan lanean”, esan zuen.
|
2004
|
|
Elikaduraren esparruan, azken urteotan hainbat azterketa zientifiko eta sozial egin dira, subjektuek elikagaiekin dituzten harremanak ulertzeko. Alde horretatik, ekonomia, bizikidetza eta sozializazio moduek bultzatzen duten logika da nagusi, eta elikagaiek gaur egungo gizarte egituretan
|
duten
garrantzia azpimarratzen du. Izan ere, historiak eta ikerketek funtsezko datuak eman dituzte gizakia eta haren elikadura kultura ezagutzeko.
|
2008
|
|
Zuzentarau berriari esker, 2020ra arte bi milioi lanpostu sor daitezke energia berriztagarrien sektorean Energia berriztagarrien Europako enpresen ordezkariek uste dute helburuak lortu ahal izango direla, baldin eta politikak benetan laguntzen badira eta inbertsioak egiten badira. Energia Berriztagarrien Europako Kontseiluak (EREC), gainera, neurri horiek enpleguaren arloan
|
duten
garrantzia azpimarratu du; izan ere, sektore horrek 400.000 langile baino gehiago ditu Europan, eta urtean 40.000 milioi euroko negozioa sortzen du. ERECeko arduradunen arabera, Zuzentarau berriari esker, industriak bi milioi lanpostu sor ditzake 2020 arte.
|
2009
|
|
Elikadurari buruzko hitzaldia eman zien Santanderren Kantabriako Etxekoandreen, Kontsumitzaileen eta Erabiltzaileen Eskualdeko Elkarteko (ARACCUA) kideei. Elikadura askotarikoa eta orekatua egiteak, egunean 400 g fruta eta barazki edo egunean bost pieza jateak eta hidratazioa bermatzeak
|
duten
garrantzia azpimarratu zuen Martinezek, “Elikadura, hidratazioa eta elikagaien eta edarien etiketatzea, eta osasuna” jardunaldian. Gizarte zientifiko horretan, elikaduraren eta elikadura zientzien munduko profesionalak biltzen dira.
|
2010
|
|
Lurzoruaren Babesari buruzko Europako Zuzentaraua oraindik ez du onartu Europako Parlamentuak. Estatuan, oinarrizkoa litzateke Lurzorua Babesteko Espainiako Estrategia bat, Plan Nazionaletako neurriak biltzen dituena eta baliabide edafikoek klima aldaketaren aurrean
|
duten
garrantzia azpimarratzen duena. Babestutako guneak erabili eta kudeatzeko planak onartzea ere elementu garrantzitsua da.
|
2011
|
|
Argitalpen batek bitaminek nutrizioaren funtsezko osagai gisa
|
duten
garrantzia azpimarratzen du
|
|
Teknologia berriek profil profesional espezifikoa bilatzeko
|
duten
garrantzia azpimarratu dute
|
2012
|
|
Ekografien bidez haurra ikusi eta entzutea dira aitaren eta haren seme izango denaren arteko lehen topaketak. Une horiek gizakiarentzat
|
duten
garrantzia azpimarratu du espezialistak, haurrarekin konektatzeko aukera ematen baitiote. «Kontsulta bakoitzean ekografia bat egiten duten sendagile asko daude; beraz, bederatzigarren astetik aurrera haurra ikusten has gaitezke, oso txikia bada ere».
|
|
Hala adierazten dute nazioarteko erakundeek, hala nola Nazio Batuek, Espainiako hainbat adituri. Artikulu horrek ekonomia berdearen ekonomia, gizarte eta ingurumen onurak azaltzen ditu, nola lortu adierazten du, eta kontsumitzaileek horretarako
|
duten
garrantzia azpimarratzen du.
|
2013
|
|
Nazio Batuak Nazio Batuen Batzar Nagusiak 2013 Kooperazioaren Nazioarteko Urtea izendatu zuen Uraren Eremuan. Hala, herrialdeek uraren kudeaketari buruzko akordioak lortzeko
|
duten
garrantzia azpimarratu nahi dute, ingurumenari eta herritarrei mesede egiten dietenak. «Uraren gaineko gatazkak modu baketsuan konpontzeak ingurumen hobekuntzak, hobekuntza ekonomikoak eta sozialak ekarri ditu guztiontzat» Nazioarteko Urte honen bidez, NBEk uraren gaineko ekimenak sustatu nahi ditu, hala nola, «Ingurumenaren jasangarritasuna bermatzea» helburu duen Nazioarteko Hamarkadaren() eta 7 helburuaren («Ingurumenaren jasangarritasuna bermatzea») artean erdira murriztea helburu duten pertsonen proportzioa erdira murriztea.
|
2017
|
|
Gainera, produktua kontsumitzaile garbi eta zatikatuarengana iristen da, eta horrek hondakinik ez sortzea eragiten du. Barazki izoztuen ekoizleek gure herrian gertatzen diren barazki eta barazkien oreka, barietatea eta aberastasuna balioan jartzen dituzte, eta dieta osasungarri batean produktu iraunkor gisa
|
duten
garrantzia azpimarratzen dute. Hori guztia hurrengo artikuluan azaltzen da.
|
|
Ultraizoztua 20º C-tik beherako tenperaturan egiten da, eta elikagaien bizitza baliagarria luzatzen da, kalterik ez eginez eta mikroorganismoak gara ez daitezen. Barazki izoztuen ekoizleek gure herrialdean gertatzen diren barazki eta barazkien oreka, barietatea eta aberastasuna azpimarratzen dute, eta dieta osasungarri batean produktu iraunkor gisa
|
duten
garrantzia azpimarratzen dute. Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak, bizitza osasuntsua izateko ohitura gisa, barazkiak eguneroko elikaduran txertatzeko beharraz kontzientziatu nahi du, eta, horretarako, barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko aukera ematen du.
|
|
Currya, sesamoa, piperbeltza, mahaspasak, pinaziak… beren testura eta zaporea osatzen dute. Barazki izoztuen ekoizleek gure herrialdean gertatzen diren barazki eta barazkien oreka, barietatea eta aberastasuna balioan jartzen dituzte, eta dieta osasungarri batean produktu iraunkor gisa
|
duten
garrantzia azpimarratzen dute. Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko.
|