2001
|
|
Denek adierazten
|
dute
hozkailuan gorde behar direla edo, gutxien gutxienez, zein tenperaturatan mantendu behar diren.
|
2006
|
|
Azaroaren 30era arte etxetresna elektriko bat berritu eta kontsumo txikiagoko ekipo batez aldatu nahi duten kontsumitzaile nafarrek, A motako edo hortik gorako etiketa energetikoarekin, 75 euroko diru-laguntza jasoko
|
dute
hozkailu, izozkailu, garbigailu eta ontzi garbigailuei eragiten dien 2006ko Renove Planari esker. Horixe iragarri zuen atzo prentsaurrekoan José Javier Armendáriz Industria, Teknologia, Merkataritza eta Lan sailburuak, eta programa horren muga 637.500 euroko partida dela azaldu zuen.
|
2008
|
|
SN' 10º C 32º C 16 °C tik 32º C-ra bitartekoa ST' 18º C 38º C T' 18º C 43º C Tenperatura aukeratzea. Fabrikatzaileek gomendatzen
|
dute
hozkailua 3 °C eta 5 °C artean mantentzea, eta izozkailua °C eta °C artean. Ontzi garbigailua:
|
2010
|
|
Elikagai jakin batzuk lortzeko egin behar den ahalegina funtsezkoa da haiek hautatzeko. Janaria zerbitzatzen duten establezimenduetan egindako azterketa batzuen arabera, bezeroek izozkiago jaten
|
dute
hozkailuaren tapa itxita dagoenean baino, eta esne gehiago hartzen dute banatzailea jantokitik hurbil jartzen bada.
|
|
Valentziarrak eta Coruñakoak bat datoz Espainiako lehen postuetan, diru gehiago ematen dutelako elikaduran eta gutxiago ateratzen dutelako jatetxeetatik; madrildarrek eta asturiarrek, berriz, nahiago dute gutxiago gastatu elikaduran eta gehiago aisian Madrilen, eta etxetik kanpoko janarietan eta oparietan Asturiasen. Azkenik, Granadako kontsumitzaileek diru gehien gastatzen
|
dute
hozkailuan bertan, eta gutxiago zinemara ateratzean edo gauean kopa bat hartzean. Kontsumitzaile arrazionalagoa Erosteko ahalmena murrizteak, langabezia tasak eta ziurgabetasun sentsazio orokorrak herritarrak Gabonetako gastuari eustera bultzatzen dituzte, eta are gehiago erosketak modu oldarkorrean egiten diren garai hauetan.
|
2012
|
|
Otordutik otordurako tarteetan, aski izango
|
dute
hozkailua ireki eta katilu bat betetzea fruta askotariko eta fresko horrekin.
|
2013
|
|
Hosto berdeak kendu eta errefusen sustraiak moztu behar dira biltegiratu aurretik. Bruselako aza. Egun batetik bi egunera ondo irauten
|
dute
hozkailuan. Landarea zenbat eta freskoagoa izan, orduan eta zapore handiagoa izango du.
|
|
Janaria nola hoztu aukera badago, hobe da eramatea blockak izozkiak, edo gel izoztuaren poltsak, eta ahaztu ohiko izotz poltsak. Orduak igaro ahala, kuboak urtu egingo dira, ur putzu handi bat egingo
|
dute
hozkailuaren barruan eta elikagai batzuk bertan flotatuko dute, hau da, hondatuta. 5 Ontzi bereiziak eta itxiak.
|
2014
|
|
Lautik hiruk nabarmendu
|
dute
hozkailuan ongi sailkatzen dituztela elikagaiak.
|
|
Elikagai seguruak etxean mantentzeko, tenperatura egokietan kontserbatu behar dira. Askok 4 ºc inguru eduki behar
|
dute
hozkailuan, eta beste batzuek izozkailuan (ºc). Horretarako, hornidura elektrikoa eduki behar da.
|
2015
|
|
Tomateak. Zapore guztia galtzen
|
dute
hozkailuan, aire hotzak heltze prozesua geldiarazten baitu, produktu horren zaporea ematen baitu. Testura ere aldatzen du, hotzak frutaren mintzak apurtu eta irinago bihurtzen dituelako.
|
2016
|
|
Sagardoa produktu fresko bat da, tratamendurik ez du. Jatetxe eta taberna batzuetan, hamabost egun uzten
|
dute
hozkailuan, lau bost gradutan. Ateratzerako, sagardo hori ez dago hartzeko moduan.
|
|
fruta, barazki eta ogi freskoa kopuru osoaren erdia (%48, 1) dira. Bestalde, hamar familiatik hiruk prestatzen duten janariaren zati bat alferrik galtzen dute, eta gehiago gastatzen
|
dute
hozkailutik zaborrontzian amaitzen dena baino, mahaian ez kontsumitzeagatik. Espainiako etxeen% 18,9k soilik kontsumitzen dute erosten duten guztia.
|
|
horietako asko hoztuta mantentzen dira. Fruta eta barazki askok (ez denak), haragiak eta arrainek, arrautzek eta esnekiek (azukrerik gabe) osatzen
|
dute
hozkailu osasungarri baten edukia. Izozte osasungarri hori oso probablea da, eta, horrez gain, tappererako gunea ere badu, prestatutako janariarekin, astean behin antolatzen dena, beste errezeta batzuei eransteko prestatutako osagaiak, eta, egunak igaro ahala, berriz aprobetxatzen direla.
|
2021
|
|
Zer elikagai biltegiratu behar dira hotzean eta zeinek ez dute behar? Zer tenperaturatan egon behar
|
dute
hozkailuak eta izozkailuak. Elikagai bakoitza nola aprobetxatu eta gorde jakiteko eta ezusteko desatseginak saihesteko behin betiko gida da hau.
|
|
Aste osorako janaria prestatzea praktikoa da, baina ezin da edozein jakirekin egin. Prestatutako jaki gehienek 3 egun irauten
|
dute
hozkailuan, baina epe hori igaro ondoren ez dira seguruak. Kasu batzuetan, hala nola arroza eta pasta, saltsekin egindako platerak edo haragia duten gisatuak, gutxiago irauten dute.
|
2023
|
|
Zer adierazten
|
dute
hozkailuen ikurrek?
|
|
Zer esan nahi
|
dute
hozkailuen ikurrek. Ez dakigu beti hozkailuko marrazkien eta ikurren esanahia.
|