Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 18

2001
‎Denek adierazten dute hozkailuan gorde behar direla edo, gutxien gutxienez, zein tenperaturatan mantendu behar diren.
2006
‎Azaroaren 30era arte etxetresna elektriko bat berritu eta kontsumo txikiagoko ekipo batez aldatu nahi duten kontsumitzaile nafarrek, A motako edo hortik gorako etiketa energetikoarekin, 75 euroko diru-laguntza jasoko dute hozkailu, izozkailu, garbigailu eta ontzi garbigailuei eragiten dien 2006ko Renove Planari esker. Horixe iragarri zuen atzo prentsaurrekoan José Javier Armendáriz Industria, Teknologia, Merkataritza eta Lan sailburuak, eta programa horren muga 637.500 euroko partida dela azaldu zuen.
2008
‎SN' 10º C 32º C 16 °C tik 32º C-ra bitartekoa ST' 18º C 38º C T' 18º C 43º C Tenperatura aukeratzea. Fabrikatzaileek gomendatzen dute hozkailua 3 °C eta 5 °C artean mantentzea, eta izozkailua °C eta °C artean. Ontzi garbigailua:
2010
‎Elikagai jakin batzuk lortzeko egin behar den ahalegina funtsezkoa da haiek hautatzeko. Janaria zerbitzatzen duten establezimenduetan egindako azterketa batzuen arabera, bezeroek izozkiago jaten dute hozkailuaren tapa itxita dagoenean baino, eta esne gehiago hartzen dute banatzailea jantokitik hurbil jartzen bada.
‎Valentziarrak eta Coruñakoak bat datoz Espainiako lehen postuetan, diru gehiago ematen dutelako elikaduran eta gutxiago ateratzen dutelako jatetxeetatik; madrildarrek eta asturiarrek, berriz, nahiago dute gutxiago gastatu elikaduran eta gehiago aisian Madrilen, eta etxetik kanpoko janarietan eta oparietan Asturiasen. Azkenik, Granadako kontsumitzaileek diru gehien gastatzen dute hozkailuan bertan, eta gutxiago zinemara ateratzean edo gauean kopa bat hartzean. Kontsumitzaile arrazionalagoa Erosteko ahalmena murrizteak, langabezia tasak eta ziurgabetasun sentsazio orokorrak herritarrak Gabonetako gastuari eustera bultzatzen dituzte, eta are gehiago erosketak modu oldarkorrean egiten diren garai hauetan.
2012
‎Otordutik otordurako tarteetan, aski izango dute hozkailua ireki eta katilu bat betetzea fruta askotariko eta fresko horrekin.
2013
‎Hosto berdeak kendu eta errefusen sustraiak moztu behar dira biltegiratu aurretik. Bruselako aza. Egun batetik bi egunera ondo irauten dute hozkailuan. Landarea zenbat eta freskoagoa izan, orduan eta zapore handiagoa izango du.
‎Janaria nola hoztu aukera badago, hobe da eramatea blockak izozkiak, edo gel izoztuaren poltsak, eta ahaztu ohiko izotz poltsak. Orduak igaro ahala, kuboak urtu egingo dira, ur putzu handi bat egingo dute hozkailuaren barruan eta elikagai batzuk bertan flotatuko dute, hau da, hondatuta. 5 Ontzi bereiziak eta itxiak.
2014
‎Lautik hiruk nabarmendu dute hozkailuan ongi sailkatzen dituztela elikagaiak.
‎Elikagai seguruak etxean mantentzeko, tenperatura egokietan kontserbatu behar dira. Askok 4 ºc inguru eduki behar dute hozkailuan, eta beste batzuek izozkailuan (ºc). Horretarako, hornidura elektrikoa eduki behar da.
2015
‎Tomateak. Zapore guztia galtzen dute hozkailuan, aire hotzak heltze prozesua geldiarazten baitu, produktu horren zaporea ematen baitu. Testura ere aldatzen du, hotzak frutaren mintzak apurtu eta irinago bihurtzen dituelako.
2016
‎Sagardoa produktu fresko bat da, tratamendurik ez du. Jatetxe eta taberna batzuetan, hamabost egun uzten dute hozkailuan, lau bost gradutan. Ateratzerako, sagardo hori ez dago hartzeko moduan.
‎fruta, barazki eta ogi freskoa kopuru osoaren erdia (%48, 1) dira. Bestalde, hamar familiatik hiruk prestatzen duten janariaren zati bat alferrik galtzen dute, eta gehiago gastatzen dute hozkailutik zaborrontzian amaitzen dena baino, mahaian ez kontsumitzeagatik. Espainiako etxeen% 18,9k soilik kontsumitzen dute erosten duten guztia.
‎horietako asko hoztuta mantentzen dira. Fruta eta barazki askok (ez denak), haragiak eta arrainek, arrautzek eta esnekiek (azukrerik gabe) osatzen dute hozkailu osasungarri baten edukia. Izozte osasungarri hori oso probablea da, eta, horrez gain, tappererako gunea ere badu, prestatutako janariarekin, astean behin antolatzen dena, beste errezeta batzuei eransteko prestatutako osagaiak, eta, egunak igaro ahala, berriz aprobetxatzen direla.
2021
‎Zer elikagai biltegiratu behar dira hotzean eta zeinek ez dute behar? Zer tenperaturatan egon behar dute hozkailuak eta izozkailuak. Elikagai bakoitza nola aprobetxatu eta gorde jakiteko eta ezusteko desatseginak saihesteko behin betiko gida da hau.
‎Aste osorako janaria prestatzea praktikoa da, baina ezin da edozein jakirekin egin. Prestatutako jaki gehienek 3 egun irauten dute hozkailuan, baina epe hori igaro ondoren ez dira seguruak. Kasu batzuetan, hala nola arroza eta pasta, saltsekin egindako platerak edo haragia duten gisatuak, gutxiago irauten dute.
2023
‎Zer adierazten dute hozkailuen ikurrek?
‎Zer esan nahi dute hozkailuen ikurrek. Ez dakigu beti hozkailuko marrazkien eta ikurren esanahia.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia