Emaitzak: 10
2001 | ||
Ahal den guztietan, hobe | dugu gatzik gabe kontsumitzea. | |
2012 | ||
Oilasko xehatua eta urdaiazpiko zatitu oso txikia bota, eta gatz puntuan eta intxaur muskatua jarri (aukeran). Urdaiazpikoa gehitzean, masak gatz zaporea hartuko du (batez ere, jaten denean), eta, beraz, kontuan hartuko | dugu gatz puntua jartzean, bexamel masa ohi baino pixka bat sosatuagoa utziz. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako eta zulatutako iturri batean, azala gogortu ez dadin, eta utzi hozten bi orduz hozkailuan. | |
2013 | ||
Gaur egungo elikadura ohituren eraginez, organismoak kudea dezakeena halako bi hartzen | dugu gatza, eta hainbat nahasmendu ekarri ohi ditu gehiegikeria horrek: bihotzekoak, giltzurrunetakoak, hipertentsioa... | |
Urdaiazpikoa gehitzean, oreak gatz zaporea hartuko du (batez ere, gainjartzean). Hori kontuan hartu | dugu gatz puntua jarri eta bexamel orea ohi baino sosa pixka bat gehiago uzteko orduan. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako iturri batean (zulatuta, azala ez gogortzeko), eta utzi hozten bi orduz hozkailuan. | |
2014 | ||
Lehen aipatu | dugu gatzarena eta piperrarena. | |
Prestaketa: irabiagailutik piperra eta tomatea pasako ditugu pasta geratu arte; baratxuria morteroan birrinduko | dugu gatz pixka batekin; tomatea eta mamia ogi busti eta egituratuarekin botako ditugu. Multzo hori nahastu eta olioa pixkanaka pixkanaka gehitu, eskuz eraginez. | |
2017 | ||
Elikagai prozesatuetatik hartzen | dugu gatzaren zati handi bat. | |
2020 | ||
Ur mota hori erosi eta dastatzen badugu, ikusiko dugu ez duela ez zaporerik ez usainik itsasoan. Uraren eta gatzaren nahastura batekin alderatuz gero(% 35), ikusiko | dugu gatzaren nahastea askoz ere gaziagoa dela; izan ere, gatzak% 35 ditu, baina guztiak ez dira sodio kloruroa(% 55 kloroa da eta% 31 sodioa). Konparazio bidezkoagoa egiteko, iturriko urari gatza bota diezaiokegu, zapore gaziaren intentsitatea berdindu arte. | |
2022 | ||
Control de la manera de la manera de la medida. Ondu Egingo | dugu gatz xehea tomate zatien gainean, gu gainditu gabe, baina fruituaren aurpegi guztiak gazitzen saiatuz. Gustuko baditugu espeziak, bota eta zapore ukitu bat emateko. | |
Masa Txurroen orea egiteko, kazola zabal, altu eta, ahal dela, altzairu herdoilgaitzezkoa erabili behar dugu. Ura irakiten jarriko | dugu gatz pixka batekin. Ura irakiten hasten denean, irina gehitzen zaio eta, nahi badugu, legamia pixka bat (Andaluzian horrela prestatzen dira, txurroak pixka bat harroago jaten baitira). |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
dugu | 10 (0,07) |
Argitaratzailea
Consumer | 10 (0,07) |
Konbinazioak (2 lema)
ukan gatz | 1 (0,01) |
Konbinazioak (3 lema)
ukan gatz kontsumitu | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |