Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2001
‎Ahal den guztietan, hobe dugu gatzik gabe kontsumitzea.
2012
‎Oilasko xehatua eta urdaiazpiko zatitu oso txikia bota, eta gatz puntuan eta intxaur muskatua jarri (aukeran). Urdaiazpikoa gehitzean, masak gatz zaporea hartuko du (batez ere, jaten denean), eta, beraz, kontuan hartuko dugu gatz puntua jartzean, bexamel masa ohi baino pixka bat sosatuagoa utziz. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako eta zulatutako iturri batean, azala gogortu ez dadin, eta utzi hozten bi orduz hozkailuan.
2013
‎Gaur egungo elikadura ohituren eraginez, organismoak kudea dezakeena halako bi hartzen dugu gatza, eta hainbat nahasmendu ekarri ohi ditu gehiegikeria horrek: bihotzekoak, giltzurrunetakoak, hipertentsioa...
‎Urdaiazpikoa gehitzean, oreak gatz zaporea hartuko du (batez ere, gainjartzean). Hori kontuan hartu dugu gatz puntua jarri eta bexamel orea ohi baino sosa pixka bat gehiago uzteko orduan. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako iturri batean (zulatuta, azala ez gogortzeko), eta utzi hozten bi orduz hozkailuan.
2014
‎Lehen aipatu dugu gatzarena eta piperrarena.
‎Prestaketa: irabiagailutik piperra eta tomatea pasako ditugu pasta geratu arte; baratxuria morteroan birrinduko dugu gatz pixka batekin; tomatea eta mamia ogi busti eta egituratuarekin botako ditugu. Multzo hori nahastu eta olioa pixkanaka pixkanaka gehitu, eskuz eraginez.
2017
‎Elikagai prozesatuetatik hartzen dugu gatzaren zati handi bat.
2020
‎Ur mota hori erosi eta dastatzen badugu, ikusiko dugu ez duela ez zaporerik ez usainik itsasoan. Uraren eta gatzaren nahastura batekin alderatuz gero(% 35), ikusiko dugu gatzaren nahastea askoz ere gaziagoa dela; izan ere, gatzak% 35 ditu, baina guztiak ez dira sodio kloruroa(% 55 kloroa da eta% 31 sodioa). Konparazio bidezkoagoa egiteko, iturriko urari gatza bota diezaiokegu, zapore gaziaren intentsitatea berdindu arte.
2022
‎Control de la manera de la manera de la medida. Ondu Egingo dugu gatz xehea tomate zatien gainean, gu gainditu gabe, baina fruituaren aurpegi guztiak gazitzen saiatuz. Gustuko baditugu espeziak, bota eta zapore ukitu bat emateko.
‎Masa Txurroen orea egiteko, kazola zabal, altu eta, ahal dela, altzairu herdoilgaitzezkoa erabili behar dugu. Ura irakiten jarriko dugu gatz pixka batekin. Ura irakiten hasten denean, irina gehitzen zaio eta, nahi badugu, legamia pixka bat (Andaluzian horrela prestatzen dira, txurroak pixka bat harroago jaten baitira).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia