2001
|
|
Olio eta gantzek osaturiko gantz materia
|
du
osagai nagusia margarinak.
|
2005
|
|
“Halo halo” delakoa, kokoa, krema izozkia, baba karamelatuak eta izotz asko, hala nola “bibingka” hainbeste cassaba”, koko birrinduarekin, jukarekin eta banana hostoekin prestatua, sukaldeko postre garrantzitsuenetako batzuk dira. kokoa erabiltzen
|
du
osagai nagusi gisa. Artxipelagoan fruta ugari dago, eta horrek bihurtzen ditu zukuak jaki preziatuenetako batean, orduan hartzeko adina postrea, eguneko edozein unetan freskatzeko bezala.
|
2012
|
|
Errezetarik gabe saltzen dute, eta orlistat delakoa
|
du
osagai nagusia.
|
|
Intsentsuaren usain baltsamikoak goza ditzala malkoak. Bizitzaren baitak ulertzen ez duguna
|
du
osagai nagusi.
|
2013
|
|
Honek ere, beraz, olioa
|
du
osagai nagusia, eta, hortaz, balio energetiko handia.
|
2014
|
|
Jatorria Afrika iparraldean duen arren, gaur egun haren ekoizpena oso zabaldua dago Italian, Euskal Herrian, Frantzian eta Espainian, besteak beste. Barazki gehienen antzera, ura
|
du
osagai nagusi, eta, haren hurrengo, karbohidratoak eta zuntza. Bestalde, B1 eta B3 bitamina ugari du.
|
|
EROSKI Consumer Errezeta oso erraza da, osasungarria izateaz gain. Tofua
|
du
osagai nagusia, hau da, soja esnearen mamia. Patea prestatzeko, 200 gramo tofu irakiten dira ur pixka batean, eta, xukatu ondoren, purea egiten da, intxaur xehatuekin eta misoarekin irabiatu ondoren (soja haziekin egiten den pasta).
|
2017
|
|
Olioa izaten
|
du
osagai nagusia Mediterraneoan sortu zen produktu zaporetsu honek, eta ukitu berezia ematen dio edozein plateri, nahiz eta neurrian eta kopuru txikietan hartzekoa den, energia asko ematen duen elikagaia baita
|
2021
|
|
7.2.1a Hemendik aurrera aztertuko diren izen kategoriako elkartuak mendekotasunezko elkartuak dira; hau da, osagaietako bat da nagusia, izen elkartuaren kategoria, azpikategoria eta oinarrizko esanahia ematen duena. Besteak modifikatu, mugatu egiten
|
du
osagai nagusi hori; edo, osagai nagusi horren osagarria adierazten du. Mugakizun deitu diogu euskaraz eskuinean ematen dugun osagai nagusiari, eta mugatzaile ezkerrekoari.
|
|
Osagai horrekin egindako produktuen artean, aipatzekoak dira Bekind (%76 almendra eta anakardoak) eta El Almendro (%61 almendra eta hurrak). Produktu batzuek ontzian fruitu lehorrak izatea nabarmentzen dute, eta horrek esan nahi
|
du
osagai nagusia dela, baina ez beti hala. Horixe gertatzen da Hero avellanas en, batez ere zerealez osatua (%27 olo, garagar eta gari maluta integralez) eta %10 baino ez fruitu lehor horrekin.
|
2023
|
|
Ez da proportziorik adierazten, nahiz eta salmentaaipatzen delako egin behar den, baina gari irina osagaien zerrendako lehen postuan dagoelako ondoriozta dezakegu. Orea gari irinarekin edo semolarekin (gutxi ehotako irina) eginda dago, eta horrek esan nahi
|
du
osagai nagusia hori dela guztietan. Erraz ikus dezakegu, salmenta izendapenean adierazten baita.
|
|
Adibidez, Soria Naturalean barazki gehienak (tipula, azenarioa, piper gorria, piper berdea) oliba olioaren atzean aipatzen dira, %7ko proportzioan, eta, beraz, landare horietako bakoitzaren kopurua kopuru hori baino txikiagoa da. Hori deigarria da, ontzian haien irudiak nabarmentzen baitira, eta horrek esan nahi
|
du
osagai nagusiak direla hala ez denean. Bestalde, produktu horietako askok badituzte helburu teknologikoekin erabiltzen diren osagai batzuk ere.
|