Emaitzak: 6
2008 | ||
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (gantz pixkatxo bat gehiago du, hori da alde bakarra), eta horrek esan nahi | du kalitate onekoa dela. | |
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (hark baino proteina gehiago eta gantz pixkatxo bat gutxiago), eta horrek esan nahi | du kalitate onekoa dela. | |
Oilasko prestakinez egindakoen artean, Kentucky Fried Chicken izenekoak eman | du kalitate onena: beste biek baino gantz gutxiago dauka askoz, eta gantz saturatuagoak ere ez dauzka besteek bezainbeste. | |
2016 | ||
ingurumen inpaktu txikiko prozesua Jatorrizko balio eta kondizio ia guztiak dituen produktu bat mantentzeaz gain, ultraizoztua ekoizpen eraginkorreko metodoan oinarritzen da, eta ingurumen inpaktu txikia eragiten du, hondakin organikoen ehunekoa murrizten baitu. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen | du kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Izan ere, landare transformatuen industrian sortzen diren hondakinen zati handi bat osatzen dute landare lehengaien aurretiazko tratamendutik eratorritako frakzio organiko solidoak, hau da, barazkiaren prestakinak eta garbiketak zati aprobetxagarria ateratzeko. | |
2017 | ||
orburuak, espinakak, azalorea, brokolia edo tipulak. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen | du kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. | |
2020 | ||
Egoste denboraren arabera, haragiaren antzeko ehundura duen masa trinkoa edo harroagoa lortzen da, eta propietate teknologikoak ditu, sukaldaritzako prestakin eta aurkezpen desberdinetan (errea, gisatua, hanburgesa…) landare ordezko gisa erabiltzeko. Hala ere, nutrizioaren ikuspegitik, ez | du kalitate oneko proteinarik ematen, lisina (funtsezko aminoazidoa) gutxi duelako eta digestio erraztasun onik ez duelako (proteina ez da xurgatzen), beste landare proteina batzuek ez bezala, hala nola sojak edo garbantzuek. Zergatik ez da gomendatzen haur txikiek hosto berdeko barazkiak jatea? |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
du | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Consumer | 6 (0,04) |
Konbinazioak (2 lema)
ukan kalitate | 3 (0,02) |
Konbinazioak (3 lema)
ukan kalitate on | 3 (0,02) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |