2001
|
|
Xerezko ozpinari asko eskatzen
|
dioten
kontsumitzaile zorrotzentzat, aldiz, Garvey izan liteke aukera onena.
|
2004
|
|
Espainiako eta Frantziako herritarrak dira elikagaien berrikuntzari mesede gehien egiten
|
dioten
kontsumitzaile europarrak. Izan ere, merkaturatzen diren elikagai berrien %13k baino ez dute arrakasta Espainian, atzo Bartzelonan aurkeztu zuten IRI aholkularitza enpresak egindako azterlan baten arabera.
|
2008
|
|
Adostutako formula da kontsumoaren %69 tarifa berriaren haran aldiari aplikatzea eta %31 puntako aldiari. Nolanahi ere, Energiaren Batzorde Nazionalak ohartarazi duenez, aldi iragankorrak “ez du konpontzen lehengo tarifari heltzen
|
dioten
kontsumitzaileen prezioen igoera, kontratatutako potentziaren eguneratzea prezioaren gaineko eragin nagusia baita, eta neurri hori 2007ko urtarrilaren 1etik aurrera 2.0.N tarifan sartuta dauden bezeroei aplikatuko zaie”.
|
2009
|
|
Beti jazarpenik gabe. Ordainketa erraztea Ordainketari aurre egin ezin
|
dioten
kontsumitzaileen arrazoiak ezagutzen dituzte kobratzaileek: ezustekoak, familia aurrekontu txarrak, berankortasun kate bateko kide izatea… Gainera, profesional berankorrari aitortzen diote ez duela zorra uzten nahi ez duelako, legezko ihesbide guztiak erabiltzen dituela ordainketa ahalik eta gehien atzeratzeko, eta, beharrezkotzat jotzen duenean, legearen ertzean edo kanpoan jartzen dela.
|
2011
|
|
Ikertzaileek diotenez, haurtzarotik jasotzen den elikadura hezkuntzaren ondorio izan daiteke zapore azidoen eta frutaren ohiko kontsumoaren arteko lotura. IRTAko Elikadura Teknologiaren Programako Maria Dolors Guàrdia doktoreak azaldu zuenez, “zapore konplexuenak, hala nola azidoa, geratzeari lehentasuna ematen
|
dioten
kontsumitzaileak haurtzarotik dira frutaren ohiko kontsumitzaileak”. Beraz, giza garapenaren etapa horretan fruta kontsumitzeak testura eta propietate sentsorial berriak dituzten elikagaiak onartzea erraztuko luke.
|
2012
|
|
Inkesta horren arabera, gehiegizko pisuak eta obesitateak helduen %56ri eta Espainiako haur eta nerabeen %27ri eragiten diete, eta Europan britainiarrek eta holandarrek bakarrik gainditzen dituzte datu horiek. SATINen helburua gosearen adierazpena hobeki ulertzea da, hau da, irensten diren elikagaiek nola eragiten
|
dioten
kontsumitzailearen elikadura eta apetituari. Jason Halford doktoreak, Liverpool Unibertsitateko Digestio Portaera Aztertzeko Laborategiko zuzendariak, esan duenez, “lehenago, denbora gehiagoz eta zapore onarekin asetzen diren elikagaiak ekoizteko gai bagara, orduan, gosea kontrolatzen eta, beraz, dieta osasuntsu eta orekatua egiten lagunduko dugu”.
|
2015
|
|
Piktogramari begiratu bai baina zer esan nahi duen ez dakitenean, inkestari erantzun
|
dioten
kontsumitzaileek jarrera bat baino gehiago hartzen dute.
|
2022
|
|
Ia guztia osagai gisa gehitutako alga oliotik dator (produktuaren %0, 1); izan ere, esnea, lehengai nagusia, oso kantitate txikian dago. Omega 3 horiek landare jatorrikoak izatea erakargarri bat da, eta arrainari alergia
|
dioten
kontsumitzaileentzat soilik da erabilgarria. Ez dio balio erantsirik ematen produktuari, omega direlakoen jatorriak —animaliak edo landareak— ez dio eragiten gantz azidoen kalitateari, ez eta haien xurgapenari ere.
|
|
Euskara kontsumitzaile eta erabiltzaile irizpidedunaren ezaugarria ere bada. Bertakoa, hurbila, ekologikoa, kalitatekoa kontsumitu nahi izaten dugu, eta euskarari garrantzia ematen
|
dioten
kontsumitzaile irizpidedun aktiboak giltzarri dira.
|
2023
|
|
–Egiten du, baina prozedura ulertu behar da. Erran nahi dut, Konfederazioak erakunde bakoitzak zenbat ur hartzen duen kontrolatzen du, baina gero ez du begiratzen erakunde horiek jasotakoa nola banatzen duten, are gutxiago zenbat kobratzen
|
dioten
kontsumitzaileari. Beraz, espazio handi bat geratzen da kontroletik at.
|