2002
|
|
Ogia azkarrago hondatzen da hozkailuan. · Gorde elikagaiak beti ondo estalita Bildu edo estali beti janaria, zaporea eta freskotasuna gal ez ditzan, eta egiaztatu azpian
|
dauden
elikagaiek ez dutela tanta tantarik eragiten. Haragia eta arraina, ahal dela, sareta batez hornitutako ontzi itxietan jarri behar dira, askatzen duten zukua uki ez dezaten.
|
2007
|
|
Elikagai mota guztietan aplika daiteke, eta bereziki interesgarria da produktu solidoetan. Tratamenduaren barneragarritasun handia dela eta, ontziratuta
|
dauden
elikagaietan ez ezik, lote handietan biltegiratzeko prest daudenetan ere erabil daiteke. Mikrobioak suntsitzea eta mantenugairik galdu gabe entzimak desaktibatzea eragiten duen teknika da.
|
2010
|
|
Hain zuzen ere, kaloria, azukre eta gatz muga batzuk ezarriko dituzte: Ikastetxeetan salgai
|
dauden
elikagaiek ez dituzte 200 kilokaloria baino gehiago izan.
|
2014
|
|
Hozkailuan, gorengo aldean jarriko ditugu janari hondarrak, prozesatu gabe
|
dauden
elikagaiak ez ditzaten kutsatu.
|
2016
|
|
Bestalde, alkohola duten edariek eta ontziratuta ez
|
dauden
elikagaiek ez dute eman beharrik izango nutrizio arloko informazioa.
|
2018
|
|
esne gaingabetua, osoko pasta eta berdurak.Era horretan, balio osasungarriagoetan ibiliko dira energia, gantza, gantz saturatua eta azukreak.Bereziki zaintzekoa da gatza, plater prestatuek kopuru handietan izaten baitute, eta, hori dela eta, oso noizbehinka jan behar dira.Hobe berdurekin.Nutrizio arloko semaforoan ageri diren aukeren artean, haragiz egindako lasagnek, batez beste, kopuru handiagoetan ematen dituzte aztertu ditugun mantenugaiak.Gatza bereziki.Horrexegatik, hobe da berdura lasagnak hautatzea.Zer da hobea, izoztua edo hozkailuan edukitzekoa. Aldea ez da nabarmena.Izozte prozesuak ia ez dio eragiten elikagaien nutrizio arloari, nahiz eta komeni den jakitea beti egon daitekeela aldaketaren bat ezaugarriren batean, elikagai freskoekin gertatzen den bezala: elikagai horiek biltzen eta prestatzen direnetik jan bitartean galtzen duten mantenugai kopurua batzuetan handiagoa izaten da izoztean gertatzen diren gorabeherak baino.Horrela, bada, modu seguru eta egokian izoztuta
|
dauden
elikagaiek ez dute freskoen inbidiarik.Prezioa markaren araberakoa izaten da.Prezioari ez dio eragiten barreneko betegarria haragiz edo berduraz egina izateak.Markak dauka egiazko eragina.Errazio gisa 100 gramoko zatia hartuta, eta hozkailuan edukitzekoak diren lasagnak elkarren artean alderatuta, aukera garestienak bi aldiz gehiago balio du merkeenak baino.Izoztuen artean, berriz, alde txikiagoa... Etxean egina izan edo industriala, ez litzateke jan behar astean behin baino gehiagotan"
|
2019
|
|
Adituak bat datoz segurtasun arazo gehienak higiene, manipulazio eta kontserbazio praktika txarretatik datozela. “Gaur egun, arrazoi asko ditugu egoera txarrean
|
dauden
elikagaiak ez kontsumitzeko. Inoiz ez da orain arte baino seguruago jan.
|
2020
|
|
Sukaldaritzako tratamenduetan, beti aurrerantz lan egitea, aurreko etapekin gurutzatzea saihesteko. Kontsumitzeko prest
|
dauden
elikagaiak ez birmoldatzea tresna, elikagai edo esku kutsatuen bidez. Manipulatzaileak salmonela ere izan dezake (sintomatikoa edo asintomatikoa), eta infekzio gune arriskutsu bihurtzen da. Ez da elikagairik prozesatu behar patologia gogorarazten duen sintomaren bat izanez gero, eta higiene pertsonal zorrotza mantendu behar da beti.
|
2021
|
|
Kasu honetan, online erostea askoz errazagoa da, supermerkatuan egiten dugunaren antz handiagoa duelako. Han, gailetak, infusioak, zukuak edo aurrez prestatutako produktuak erosten ditugunean, ontzietan ikusten ditugun irudiak ere hartzen ditugu kontuan, barruan
|
dauden
elikagaiak ez baitira askotan ikusten. Kontua da ontzi bat eskuetan dugunean buelta eman diezaiokegula, etiketa berrikusi eta osagaien zerrenda irakur dezakegula, zein produktu mota den hobeto jakiteko.
|