2001
|
|
Upel bakoitzak bere itxitura dauka. Horrela, alderdi bateko sagardoa bukatzen zenean, beste aldekoa hasten zuten, berriro sagardo
|
berria
dastatzeko aukera izanez. 2.000 litro sagardo inguru hartzen zituen.
|
2004
|
|
baita euskal sukaldaritza
|
berria
dastatzeko afariak
|
2009
|
|
Ardozaleek aukera ederra dute larunbatean La Puebla de Labarcan (Araba). Herriko 23 upategietako ardo
|
berria
dastatu ahal izango dute biltzen direnek. Upategietan izango diren bisitaldi gidatuekin batera, ardoa dastatzeko ikastaro txikiak, beira puzteko erakustaldiak eta haurrentzako txokoa ere izango dira, besteak beste.
|
2010
|
|
Uzta
|
berria
dastatzeko festa
|
2011
|
|
Garai honetan, txakolingileek urteko lanik gogorrenak amaitutzat emanak dituzte, aurtengo uzta botiletara bidean baitute.Aspaldiko ohiturari jarraiki, San Isidro egunaren bueltan, bertako ardo gazteaz gozatzeko eta txakolinaren garai berria aurkezteko jai egun borobila antolatzen dute amurriarrek. Aurten, maiatzaren azken igandean izango da Aiaraldeko txakolin
|
berria
dastatzeko lehen aukera. Txakolinaren XIII. Egunean, Juan Urrutiaren plaza urteko uztaren dastaleku bihurtuko da.
|
2012
|
|
Azti tecnaliako aditu talde batek gazta bat egin du gatz gutxikoa eta animalia gantzik gabea. Ikerlarien esanean, elikagai
|
berria
dastatu duten kontsumitzaileek ez dute ia aldaketarik sumatu, eta, era berean, gazta arruntaren zaporea, usaina eta testura ere hauteman dituzte. Artikulu honetan, gantza nola aldatu duten eta gatz gutxiago nola dagoen zehazten da.
|
2014
|
|
Larretxea anaiek dastatuko dute lehen sagardo berria ortziraleanLesakako Linddurrenborda sagardotegian irekiko da ortziralean, urtarrilaren 10ean, 2014ko txotxeko sagardotegi denboraldia. 14:30 aldera eginen da ekitaldi ofiziala eta Donato eta Patxi Larretxea anaiak izanen dira sagardo
|
berria
dastatzen lehenak. Lesakako Linddurrenbordarekin batera, Lekarozko Larraldea, Berueteko Behetxonea, Aldazko Martitxonea eta Lekunberriko Toki Alai sagardotegiek osatzen dute Dolarea, Nafarroako Sagardotegien Elkartea eta aurten 250.000 litro inguru kupeleratu dituzte.
|
|
Lesakako Linddurrenborda sagardotegian irekiko da ortziralean, urtarrilaren 10ean, 2014ko txotxeko sagardotegi denboraldia. 14:30 aldera eginen da ekitaldi ofiziala eta Donato eta Patxi Larretxea anaiak izanen dira sagardo
|
berria
dastatzen lehenak. Lesakako Linddurrenbordarekin batera, Lekarozko Larraldea, Berueteko Behetxonea, Aldazko Martitxonea eta Lekunberriko Toki Alai sagardotegiek osatzen dute Dolarea, Nafarroako Sagardotegien Elkartea eta aurten 250.000 litro inguru kupeleratu dituzte.
|
2015
|
|
Urtarrilaren 14an aurkeztuko dituzte 2014ko uztaren ezaugarriak, txotx denboraldi berriari hasiera eman eta sagardo
|
berria
jastatzen hasteko ekitaldian. Sagardoetxea museoan egin ekitaldian, urtero bezala, hogeitabigarren aldi huntan ere, ekitaldiko txotx irekiera eginen da Astigarragako Bereziartua sagardotegian.
|
2016
|
|
Neguan sartuta gaude eta Kupeletan egon den ardo
|
berria
dastatzeko garaia heldu da (Jondone Satordi, arno berriak ez gaitzala hordi. Zavala, 1641).
|
|
Lekunberriko Toki Alai sagardotegian ireki zen joan den ortziralean, urtarrilaren 15ean, 2016ko txotxeko sagardotegi denboraldia eta joan den urtean Untoria errioxarrarekin batera eskuz binakako pilota txapelketa irabazi zuen Oinatz Bengoetxea pilotari leitzarra izan zen sagardo
|
berria
dastatzen lehena. «Gozatzeko modukoa.
|
|
14:30 aldera eginen da ekitaldi ofiziala. 2014an Donato eta Patxi Larretxea anaiak izan ziren sagardo
|
berria
dastatzen lehenak eta joan den urtean Dolores Redondo idazle ezaguna. Aurtengoa nork irekiko duen sorpresa da oraindik.
|
2017
|
|
Larunbatean, otsailaren 11n, Uztaberri Egunaren hamahirugarren jaia ospatuko dute Lapuebla de Labarcan. " Bertaratutako guztiek zonalde honetan ekoiztutako ardo
|
berria
dastatzea nahi dugu, eta horretarako, hemengo 20 upategik beren ateak zabalduko dituzte", adierazi du Estela Martinezek, Cordoba Martinez upategiko jabeak.
|
|
Negu partean sagardotegietan lagun edo senide artean bildu eta txotxetik edaten aritu ostean, plazara irten eta botilaraturiko sagardo
|
berria
dastatzeko garaia dator orain. Zer hobeto, aurkezpen handirik behar ez duen usurbildarren urteko festa egun berezienean egieta baino.
|
2018
|
|
Garagardo
|
berria
dastatu behar duzue.
|
2019
|
|
Hilabeteetako isilpeko lana izaten dute sagardo denboraldiek aurretik. Horiek amaituta, 2019ko uzta prest dute, eta larunbatean zabalduko dituzte upelak sagardo
|
berria
dastatzeko. Joxe Mari Otegi eta Pili Mercader sagardotegiko jabeek aurtengo denboraldiko sagardoaren berri eman diote TXINTXARRI ri.
|
2020
|
|
Botilako Euskal Sagardo uzta
|
berria
dastatzeko aukera izango da bai sagardotegietan, eta baita jatetxeetan, tabernetan eta elkarteetan ere.
|
2021
|
|
Sagardo
|
berria
dastatzeko aukera egongo da sagardotegietan, baina ez ohiko moduan. Sagardoa pitxerretan edota botila gardenetan zerbitzatuko da mahaian.
|
2022
|
|
Duela hiru urte esan izan baligute zutik kontsumitu gabeko sagardotegi garai bat edukiko genuela, ez genukeen sinetsiko, baina jendearen erantzuna sekulakoa izan zen. Animo asko jaso genituen, eta asko eskertu ziguten sagardo
|
berria
dastatu ahal izateko aukera ematea eta ilusio hori bizirik mantentzea.
|