2006
|
|
Beroak badaude, berriz, behingoz bota daitezke. Azkenik, nahastea sutan jartzen da berriro, denbora
|
batez
irakin dezan, eta gatz puntua zuzentzen da.
|
2011
|
|
Ezkur ogia egiteko patxada metatu eta, soseguz, hartu petxu: alea zuritu, ordu pare
|
batez
irakin, irakinaldian belzten denero ura berritu, ezkurrak ere beltz beltz egingo dira, labe bero beroan ordu betez lehortu, xehe xehe ebaki eta eho, ordu erdiko beste berotu bat eman labean, errotan eho, berriz errotan eho... Honela ezkur irina izango duzu, ondoren ogia egiteari ekin.
|
2012
|
|
Aurreprestaketa gisa edo, tomatea prestatuko dugu lehenik. Zuritu tomatea (onena, minutu
|
batez
irakiten ari den uretan sartzea. Barrutik ez da egingo, eta azala oso erraz kenduko diegu hozten direnean), txikitu (pasapurean edo globalizatzaileaz), eta olio pixkatean jarri, su txikitan, hogei bat minutuz.
|
2014
|
|
Utzi saltsa hori 5 minutuz su baxuan egosten, horrela ligatu dadin. Gatz puntuan jarri, ilarrekin nahastu, talde osoari minutu
|
batez
irakin eta toki epel batean gorde. Zuringoak eta ernamuinak bereizi.
|
|
Haurtxo jaioberriek ura har dezakete? Haurtxoen formula esnearen biberoiak prestatzeko iturriko ura minutu
|
batez
irakin behar da Amagandiko edoskitzeak, ahal den guztietan, haurraren bizitzako lehen seihilekoan elikadura modu esklusiboa izan behar du. Hala gomendatzen dute Osasunaren Munduko Erakundeak, AEEPek eta gainerako erakunde espezializatuek.
|
2015
|
|
40 segundoz irakiten utzi, gatz puntua probatu, tipulin zatitua bota eta ravioliak sartu. Taldeak minutu
|
batez
irakiten utzi, eta berehala zerbitzatu ravioliak, gaztaz eta zezinez beteak. Saltsa oso lodia geratzen bada, ravioliak egosteko ura pixka bat erabiliz arindu daiteke.
|
2016
|
|
Tipulina, baratxuria eta txanpinoiak salteatu, guztia brounoisse fin batean moztuta (laukitxotxo txiki txikitan ebakita), zartaginean oliba olio koilarakada pare batekin. Kozinatuta dagoenean, esne gain likidozko edalontzi bat gehitu, une
|
batez
irakiten utzi krema lodia eratu arte, gatz puntuan jarri eta epeltzen uzten dugu. Film batean, kalitatezko hirugihar batzuk jartzen ditugu.
|
2022
|
|
Bi osagaiak nahasi behar dira irinak likido hori bat batean ez xurgatzeko eta, horrela, krema leun homogeneo osatuz joango da, irinak daukan almidoia destrina bilakatu ahala, substantzia horrek likidoak loditzen baititu. Azkenean, une
|
batez
irakin du, gordin tekoa galtzeko. Saltsa asko roux batean (gurina, irina eta salda, adibidez) oinarriturik prestatzen dira.
|
2023
|
|
Azkenik, eman ukitu bat oliba olio tanta batzuekin, gatz pixka batekin eta askotariko piperbeltzekin. Eraman berriro sura, utzi une
|
batez
irakiten osagai guztiak bateratzeko, eta prest dago gerezi saltsa! Gerezi konfitatuak Irudia:
|
|
Zalantza egin zuen errezetak hainbesteko ohorea merezi ote zuen, baina Guadalupe Agirreren txekea buruan, oraingoan, kopa bat gaineratu zuen exalota zeukan zartaginean, eta gero su piztekoaz garreztatu zuen likorea. Garrak iraungi zirenean ugari bota zuen, eta, multzoa tarte
|
batez
irakiten eduki ondoren, zartaginekoa lupia tatoen gainean bota zuen, eta labean sartu zuen dena. Tatoen nolakoa kontuan hartuta, bost sei minututan prest egongo zela kalkulatu zuen.
|